31 Ιανουαρίου 2012

Θέλω την δασκάλα μου

Του Δημήτρη Τριαντακωνσταντή
Πάνε δυο βδομάδες τώρα και η δασκάλα μου δεν λέει να φανεί. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είπε ο γιατρός. Και; Τι σημαίνει αυτό; Εγώ ξέρω πολλούς συμμαθητές μου που έρχονται με γύψο στο σχολείο για να μη χάσουν το μάθημα. Η δασκάλα μου δεν το έβαλε στο γύψο... 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν ξανάγινε ποτέ τέτοια προσέλευση σε κοπή πίτας του συλλόγου! Γέμισε η αίθουσα του Επιμελητηρίου, ο προθάλαμος, οι διάδρομοι και αρκετοί έμειναν έξω στον πεζόδρομο!!! 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ (17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 17ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  28-29/1/2012 – Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ – ΧΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤ/ΣΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ – ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΟΛΑΪΤΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ
4-1
3-2
ΡΕΠΟ
3-0
1-1
0-0
1-1
3-0 Α/Α

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ (8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  28/1/2012B’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
6-3
0-1
0-2

Καλημέρα κύριε Δήμαρχε

Όπως γνωρίζουμε όλοι, έτσι και εσείς, τη χρονιά που πέρασε μπορούσε να γίνει στην Κατούνα ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω δεν θα ήταν κάτι κακό ούτε και παράνομο μιας και το νομοσχέδιο του Καλλικράτη, που το επικαλείστε συχνά, το προβλέπει, όπως προβλέπει και σε όλες τις έδρες των πρώην Δήμων να γίνεται ένα Δ.Σ. το χρόνο. 

30 Ιανουαρίου 2012

Κατούνα: Επιτυχία σημείωσε η σύναξη της Σχολής Γονέων της ενορίας Αγίου Αθανασίου

Η επόμενη ομιλία της σχολής γονέων Αγίου Αθανασίου Κατούνας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2012 από τον κ. Παντελεήμωνα Λεονάρδο, Θεολόγο – Ιατρό, με θέμα: «Σχέση γονέων και εφήβων». 

Το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο της Αιτωλοακαρνανίας

Επίσκεψη του Θάνου Μωραΐτη στο έργο της διώρυγας της Αμβρακίας. Θ. Μωραϊτης: «Προχωράμε με αποφασιστικότητα για την ολοκλήρωση του». 

H σύσκεψη για το "ΑΝΑΣΑ"

Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε στο δημαρχείο της Αμφιλοχίας η συνεδρίαση της Eπιτροπής παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος ΑΝΑΣΑ για τον Αμβρακικό. 

29 Ιανουαρίου 2012

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ 3-2 (ΑΝΔΡΩΝ 29-1-2012)

17η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ και για το Β’ όμιλο η ομάδας μας φιλοξενήθηκε εκτός έδρας από την ομάδα της Θύελλας Παραβόλας. 

Οι «Γέφυρες στον Κόσμο» έκοψαν τη πίτα τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «Γέφυρες στον Κόσμο» έκοψαν με επιτυχία την πίτα τους, χθες Σάββατο 28 Ιανουαρίου στη Βόνιτσα. Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τα μέλη και οι φίλοι τους αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο και ευχήθηκαν στο Σύλλογο να συνεχίσει με επιτυχία τις δραστηριότητές του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-1-2012 
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα: 
Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10.30 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε, 3ης Σεπτεμβρίου 110 – Πλατεία Βικτωρίας, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέματα.. α) Διοικητικός – Οικονομικός Απολογισμός έτους 2011, β) Προοπτικές του Συλλόγου μας κατά το έτος 2012. 

28 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΛΑΙΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 0-2 (ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 28-1-2012)

Στο γήπεδο της Βόνιτσας αγωνίστηκε σήμερα η ομάδα προπαίδων του χωριού μας, με αντίπαλο τον Άρη Αιτωλικού για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της ΕΠΣΝΑ. Ο αγώνας έληξε με σκορ 0-2 υπέρ του Άρη Αιτωλικού. 

Κατούνα: Ομιλία της Σχολής Γονέων της ενορίας Αγίου Αθανασίου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
Αγαπητοί γονείς, 
Σας προσκαλούμε με τη χάρη και τη βοήθεια του θεού στην πρώτη ομιλία της Σχολής Γονέων της ενορίας μας η οποία θα πραγματοποιηθεί: αύριο Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ώρα 5 το απόγευμα. 

27 Ιανουαρίου 2012

Έκλεψαν 400 λίτρα καύσιμα στην Περατιά

Άγνωστοι έκλεψαν το βράδυ 400 λίτρα πετρελαίου κίνησης από σταθμευμένα οχήματα στο 4ο χιλιόμετρο του δρόμου Λευκάδας Βόνιτσας, στην Περατιά. 

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ

«Να μην χαθεί η δυνατότητα για την ανέγερση 36 εργατικών κατοικιών στη Βόνιτσα». Αυτό ήταν το βασικό νόημα σημερινής ενδιαφέρουσας σύσκεψηςπου έλαβε χώρα στο δημαρχείο Ακτίου-Βόνιτσας. 

26 Ιανουαρίου 2012

Βόνιτσα: Πρόσληψη 20 ανέργων

Το περασμένο καλοκαίρι, οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ πήραν τη πρωτοβουλία και κατέθεσαν αίτηση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΕΣΠΑ για την απασχόληση ανέργων για 5 μήνες, παρόλο που το πρόγραμμα για το Σύλλογο δεν προβλέπει καμιά απολαβή. 

Έγινε η κατάθεση στεφάνου και απεδόθησαν οι οφειλόμενες τιμές στον ήρωα Στρατηγό Ιωάννη Καραβία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κανδήλα 26 /01/2012
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Π Ρ Ο Σ 
1. Εφημερίδα «ΑΛΥΖΙΑ» 
2. Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

Η πειρατεία στο Μεγανήσι τον 18ο αιώνα

Μια νέα αναφορά για την πειρατεία στο Μεγανήσι ξετρυπώσαμε από το διαδίκτυο. Σε βιβλίο του 1815 με τίτλο «Travels in the Ionian isles, Albania, Thessaly, Macedonia and c. during the years 1812 and 1813″, (Ed: Longman, Hurst & Co, London 1815) ... 

25 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

Δύο μαθητές της Γ' τάξης του Γυμνασίου Παλαίρου, ο Χαχάμης Νέστορας - Χρήστος και η Λίτου Σταυρούλα, διακρίθηκαν σε δύο μαθητικούς διαγωνισμούς. 

24 Ιανουαρίου 2012

Δέκα χρόνια κάθειρξη στους ληστές του ταχυδρομικού της Κατούνας

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο, στους τρεις κατηγορουμένους για την ένοπλη ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού στην Κατούνα τον Ιούλιο του 2010. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Βόνιτσα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  21/1/2012 – Δ΄ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΓΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΕ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
8-3
3-0 Α/Α
3-0 Α/Α
2-4

Επίσκεψη του Θάνου Μωραΐτη στο Δημαρχείο και στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία

Ουσιαστικά αποτελέσματα είχε η επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, στο μεγάλο οδικό έργο Ακτίο – Αμβρακία, καθώς και στο δημαρχείο του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

23 Ιανουαρίου 2012

Ο “μπαλωμένος” δρόμος Παπαδάτου - Κωνωπίνας – Κατούνας

Αντανακλαστικά άμεσα επέδειξε ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας και ανταποκρίθηκε στην αναγκαία συντήρηση του επίμαχου και προβληματικού τμήματος του επαρχιακού δρόμου Παπαδάτου -Κωνωπίνας – Κατούνας. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ (16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  21-22/1/2012B’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤ/ΣΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ – ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ
ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΟΛΑΪΤΑΣ
ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ – ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ
4-1
ΡΕΠΟ
0-3 Α/Α
1-2
6-0
0-0
3-2
4-2

22 Ιανουαρίου 2012

Α.Ο ΠΑΛΑΙΡΟΥ - ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ 8-3 (ΠΑΙΔΩΝ 21-1-2012)

Μία ακόμα νίκη για την ομάδα παίδων της Παλαίρου με αντίπαλο την ομάδα του Ακαρνανικού Φυτειών, χτες Σάββατο 10:30’ το πρωί στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του Β’ γύρου για τον Δ’ όμιλο της ΕΠΣΝΑ. 

Συνεστίαση Κατούνας: Δεν έπεφτε… καρφίτσα!

Το αδιαχώρητο επικράτησε σε ακόμη μια πετυχημένη συνεστίαση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας, χθες βράδυ Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στο κέντρο «Το Πιπέρι» στο Μπουρνάζι. 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Του Ηλία Γεωργάκη, Δημοσιογράφου
''Oι περισσότεροι δεν ξέρουν να τρώνε", μου είπε με σιγουριά ο φίλος μου ο Δημήτρης Βασιλίκας. Και συμφώνησα μαζί του. Κατ΄ αρχάς έχω την άποψη ότι για να μάθεις τα καλά ρεστοράν θα πρέπει όχι μόνο να ψάξεις αλλά και να πέσεις σε 'πατάτες'. 

ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

21 Ιανουαρίου 2012

Με μεγάλη λαμπρότητα η γιορτή του Αη Θυμιού στην Κωνωπίνα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
“ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ” ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ: 1982 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ιανουάριος 2012 
Μέσα στην καρδιά του χειμώνα, στις 19 & 20 του Γενάρη 2012 και με το θερμόμετρο επίμονα «γατζομένο» στο 0, στο χωριό Κωνωπίνα του Κεντρικού Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια ο εορτασμός της τοπικής εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στη χάρη του Αγίου Ευθυμίου. 

Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ 
ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                                                          ΠΑΛΑΙΡΟΣ 20/01/2012   
Α.Φ.Μ. : 090107463                                    
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:
ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ «ΑΕΤΙΝΟΙ») 

20 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έκοψαν πάνω από 30 αιωνόβια πλατάνια στο Βάρνακα!

Η επιστροφή πολλών πολιτών στις ξυλόσομπες έχουν κάνει ελκυστικό το «επάγγελμα» του λαθροϋλοτόμου και έτσι η ...αποψίλωση των δασών στο Ξηρόμερο οργιάζει και μάλιστα μπήκαν στο μάτι του κυκλώνα ακόμα και τα πλατάνια! 

Ξανά σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Άκτιο Αμβρακία

Οι εργαζόμενοι στα τρία εργοτάξια του οδικού άξονα Άκτιο Αμβρακία βρίσκονται ξανά από χθες σε επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν εδώ και 6 μήνες απλήρωτοι. Μετά από τις υποσχέσεις της αναδόχου εταιρείας ΑΕΓΕΚ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. 

Ο Π. Παπαδόπουλος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας σε συνεδρίαση που έγινε στο Μεσολόγγι. Νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Πάνος Παπαδόπουλος που συμμετέχει στο ΔΣ ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου κάτι που αποτελεί έκπληξη λόγω του ότι για πρώτη φορά εκλέγεται πρόεδρος εκπρόσωπος φορέα και όχι ο "αρεστός" της κυβέρνησης. 

Παρουσίαση του βιβλίου: «Εν Μπαμπίνη πλανώμενοι» του Αλέξανδρου Θ. Κυριαζή στην Αθήνα

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Εν Μπαμπίνη πλανώμενοι…», του Αλέξανδρου Θ. Κυριαζή, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, στις 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα. 

19 Ιανουαρίου 2012

Θέσεις Κοινωνικής Εργασίας για το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

   Δημοσιεύτηκαν από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι θέσεις Κοινωνικής Εργασίας. Για το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας προβλέπονται θέσεις για τις οργανώσεις: Γέφυρες στον κόσμο 20 θέσεις και Νέστος Αναπτυξιακή Τεχνολογία, Πολιτισμός Αθλητισμός 30 θέσεις. 

Η Κατούνα γιόρτασε με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα και εφέτος πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας. 

Ο μαχαιροποιός Παναγιώτης Ρηγάλος από τον Καραϊσκάκη Ξηρομέρου και τα «λευκαδίτικα μαχαίρια» του

Το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό εργαστήρι Αγρινίου, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του συλλόγου, (Γαλάνη 4, Πλατεία Χατζοπούλου, Αγρίνιο), ο εκπαιδευτικός και λαογράφος Μάνθος Σταμούλης, θα παρουσιάσει την επιτόπια λαογραφική έρευνα που πραγματοποίησε στην περιοχή μας με θέμα: «Ο μαχαιροποιός Παναγιώτης Ρηγάλος από τον Καραϊσκάκη Αιτωλοακαρνανίας και τα “λευκαδίτικα μαχαίρια” του». 

Βροχή οι κατασχέσεις στους δήμους

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο δήμος Ξηρομέρου. Εργολάβοι και προμηθευτές απαιτούν τα χρήματά τους. Στις 300.000 ευρώ φτάνουν οι άμεσα απαιτητές οφειλές. 

18 Ιανουαρίου 2012

Τη μικρότερη αύξηση αφίξεων είχε το αεροδρόμιο του Ακτίου

Σε ποσοστό 8,65% διαμορφώθηκε η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2011, με 11.528.782 επιβάτες να επισκέπτονται τη χώρα το 2011, σε σύγκριση με 10.611.219 το 2010. 

Συνταγή για πατσά

Ο πατσάς ,γίνεται από, τα πόδια, την κοιλιά του σφάγιου, δηλαδή ό,τι  “πετάμε” από το σφάγιο. Και το κεφάλι γίνεται. Έχουν λίγο μπελά στο καθάρισμα και μυρίζει όλο το σπίτι. Το ξύδι θα σας σώσει. 

50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Tου Ηλία Γεωργάκη, Δημοσιογράφου 
Ήμουν δεν ήμουν στα 16. Αύγουστος καυτός με τα μακροβούτια απΌ τον Πόντε και τα μουράγια, με την παλιά Λευκάδα στα φόρτε, η κλασσική βόλτα στου 'Πάπιου' και στου 'Αμερικάνου' στην Κουζούντελη, μπάλα ξυπόλυτοι στα τηγάνια (αλυκές), μπάνιο στο Κάστρο, ραντεβουδάκια στα Βαρδάνια, γλυκά στον μπάρμπα- Αντρέα, ξενύχτια με καντάδες. 

17 Ιανουαρίου 2012

110 θέσεις 5μηνης απασχόλησης στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας "από Ε.Σ. Μεσολογγίου"

Στους δήμους Μεσολογγίου, Ακτίου - Βόνιτσας και Ξηρόμερου, εγκρίθηκαν συνολικά 400 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε κοινωφελείς δράσεις. Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων όπως γνωστοποιεί ο Ε.Σ. Μεσολογγίου: 

Άλλαξε η εικόνα του Κλειστού Γυμναστηρίου Βόνιτσας

Πριν μερικούς μήνες είχα αναφερθεί στα τεράστια προβλήματα που εμφάνιζε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Βόνιτσας ή καλύτερα το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας. Πραγματικά η κατάσταση που επικρατούσε τότε ήταν απελπιστική. 

Η Κωνωπίνα γιορτάζει τον Άγιο Ευθύμιο

Το Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ευθυμίου, μετόχι της πάλαι ποτέ κραταιάς Επισκοπής Αετού, με έτος κτήσης το 1650, που βρίσκεται σε λοφίσκο και σε επιβλητικό σημείου εντός του χωριού Κωνωπίνα Ξηρομέρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας γιορτάζει στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2012. 

Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα διασκορπίζεται ο δήμος Ακτίου - Βόνιτσας για να εξυπηρετηθεί από υπηρεσίες, που ο ίδιος δεν διαθέτει.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Για παράδειγμα η Πλαγιά και η Περατιά εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Λευκάδας, το Άκτιο από το ΙΚΑ Πρέβεζας, η Πάλαιρος από το ΙΚΑ Βόνιτσας, η Κατούνα από εκείνο της Αμφιλοχίας και ο Αετός από του Αστακού. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  14/1/2012BOMIΛΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
2-3
2-2
1-1


16 Ιανουαρίου 2012

Στην τελική ευθεία το Τμήμα Μεταγωγών

Παρέμβαση του Ανδρέα Μακρυπίδη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, για το Τμήμα Μεταγωγών στο Αγρίνιο. Λύση και με την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου. 

Η ΜΑΝΑ Η ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΣΣΑ

 
Η μάνα η Λευκαδίτισσα. Τη βλέπω στις αλυκές να σηκώνει ξυπόλυτη, σε μια ποδολόγα, αλάτι στο κεφάλι της. Κόντρα στη φτώχεια. Με αντίσταση στην απόγνωση. Πικραμένη από τη μοίρα. Αλλά με δύναμη. Με υπομονή. Με πλοηγό την αμόλυντη ψυχή της. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ (15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 15ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  14-15/1/2012 – Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤ/ΣΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ – ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ
ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΟΛΑΪΤΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ
ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ – ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ
ΡΕΠΟ
3-0 Α/Α
3-2
4-2
0-1
1-3
0-3
4-2

15 Ιανουαρίου 2012

H υποδοχή τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Κατούνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η υποδοχή τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. 

ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ - ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ 3-2 (ΑΝΔΡΩΝ 15-1-12)

Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου για το πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας, του β ομίλου της ΕΠΣΝΑ σήμερα και η ομάδα μας  φιλοξένησε τον Παναμβρακικό (Μπούκκα). Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες αλλά το τελικό σκορ ήταν υπέρ της Παλαίρου (3-2). 

Άγιος Αθανάσιος Κατούνας Ξηρομέρου - Πρόσκληση

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

14 Ιανουαρίου 2012

Το βιβλίο των Αγίων (Αγιοκατάταξη του Αγίου Βλασίου από τα Σκλάβαινα)

Οι 18 Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας πήραν «σάρκα και οστά» μέσα από το βιβλίο του κ. Σιάσου. 
Η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Άγιοι της Αιτ/νίας» έγινε προχθές το απόγευμα στις 6:30 στο Επιμελητήριο Αιτ/νίας. Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Χρήστος Σιάσος.