30 Απριλίου 2012

Μεγάλη επιτυχία είχε η ποδηλατοβόλτα αλλά και ο καθαρισμός της Κουκουμίτσας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ποδηλατική Ομάδα της Βόνιτσας αλλά και τους Anaktoristas τόσο η ποδηλατική βόλτα όσο και ο καθαρισμός του πιο όμορφου σημείου της πόλης η περιοχή της Κουκουμίτσας αλλά και η Σάλτινη. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Β' ΟΜΙΛΟΥ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  29/4/2012 - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΟΛΑΪΤΑΣ – ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ
ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤ/ΣΑΣ – ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ
ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ
1-3
1-1
1-0
2-3
1-0
2-3
ΡΕΠΟ
3-0 Α/Α









29 Απριλίου 2012

Νίκη παραμονής για την ανδρών του Α.Ο. Παλαίρου (29-4-2012)

Η ομάδα του Α.Ο. Παλαίρου φιλοξένησε σήμερα τον Πανοχθιακό στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ για τον Β’ όμιλο και κέρδισε με σκορ 1-0. 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΔΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Χτες Σάββατο 28-4-2012 πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί αγώνες παίδων Αιτωλοακαρνανίας στο όμορφο και γραφικό Θέρμο, σε ένα καινούριο γήπεδο με σωστές προδιαγραφές. Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα και κέρδισαν τα φαβορί με άνεση. 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 6-0 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ 7-0.

28 Απριλίου 2012

Το τελευταίο αντίο στον στρατηγό Γιώργο Μπακογεώργο

Πλήθος κόσμου, φίλοι και συμπατριώτες κατευόδωσαν χθες Παρασκευή, στην Κατούνα, τον στρατηγό ε.α και υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Γιώργο Μπακογεώργο, ο οποίος «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς, προχθές σε ηλικία 72 ετών. 

Koυιζ: Τι εννοεί η φράση «Πρτθκε ου γκρντόλα απτμπρτσλον»!!!...

Την κατέγραψε σε Ξηρομερίτικο στέκι ο δάσκαλος Βασίλης Ζαγκότας από τονΑστακό, είναι άπαικτη, μας έκανε και πεθάναμε στα γέλια και σας την μεταφέρουμε…

27 Απριλίου 2012

Ημιτελικοί του παιδικού πρωταθλήματος - 2ος ημιτελικός Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο θα γίνουν αύριο Σάββατο στο γήπεδο του Θέρμου οι ημιτελικοί αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος. 

ΝΕΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ¨ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟΣ Α.Τ.Α.Π."

Η ΝΕΣΤΟΣ Α.Τ.Α.Π. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με νεώτερες οδηγίες της ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ και του ΑΣΕΠ, λόγω των εκλογών, η διαδικασία πρόσληψης για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας θα συνεχιστεί αμέσως μετά τις την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 

26 Απριλίου 2012

Πρωτομαγιά στην Βόνιτσα με τον Ιππικό Όμιλο.

Ο Ιππικός Όμιλος Βόνιτσας σας καλεί για 14η συνεχόμενη χρονιά να γιορτάσετε μαζί του την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Η Γιορτή θα ξεκινήσει στις 11.00πμ στην παραλία της Σάλτινης και θα κρατήσει μέχρι αργά το απόγευμα. Σε όλους τους παρευρισκομένους θα προσφερθεί δωρεάν ψητή προβατίνα.
Από e-Βόνιτσα

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "Η ΑΛΥΖΙΑ"

Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου: Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας


25 Απριλίου 2012

Το Ξηρόμερο... ...με τα μάτια των περιηγητών*

Χάρτης της περιοχής του 1829 
Ο Leon Heuzey, Γάλλος αρχαιολόγος, περιηγήθηκε στην Ελλάδα από το 1856 έως το 1858. Περιγράφει το Ξηρόμερο σαν περιοχή όλο οροπέδια και βουνά. 


Αιτήσεις εθελοντών για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ‘Λονδίνο 2012’.

Καλούνται όσοι οι Δημότες επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ‘Λονδίνο 2012’, που θα πραγματοποιηθεί στην Βόνιτσα το Σάββατο 12 Μαΐου, να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στο Δημαρχείο της Βόνιτσας έως την Παρασκευή 27 Απριλίου. Πληροφορίες 2643360102.
Από e-Βόνιτσα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Β' ΟΜΙΛΟΥ (28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  22/4/2012

                                                      ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ – ΧΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤ/ΣΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ – ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ
ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ – ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΟΛΑΪΤΑΣ
ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ
2-2
3-5
2-2
1-1
2-1
3-3
ΡΕΠΟ
3-0 Α/Α

24 Απριλίου 2012

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για τις απολύσεις στην Πάλαιρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλουν την πολυεθνική TUI που έχει μισθωμένο το ξενοδοχείο «ΒΟΥΝΑΚΙ» στην Πάλαιρο, γιατί προχώρησε σε απολύσεις εννέα εργαζομένων αμέσως μετά το Πάσχα. 

ΝΕΣΤΟΣ Α.Τ.Α.Π. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΕΣΤΟΣ Α.Τ.Α.Π. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ, λόγω των εκλογών, η διαδικασία πρόσληψης για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας θα συνεχιστεί αμέσως μετά τις εκλογές. 

"ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ" - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ανακοινώνουν ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ, λόγω των εκλογών, η διαδικασία πρόσληψης για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας θα συνεχιστεί αμέσως μετά τις εκλογές. 

Βρήκαν τη λύση στο ακριβό ηλεκτρικό στην Βόνιτσα δυο νεαροί - Έκλεβαν το ρεύμα...

"Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" τη ΔΕΗ για δύο νεαρούς Έλληνες στη Βόνιτσα, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο, καθώς έκλεβαν ρεύμα από στύλο της ΔΕΗ. 

23 Απριλίου 2012

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Δημοπρασία Εκμίσθωσης 5 στρεμμάτων στο «Βοϊδολίβαδο» Βόνιτσας

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ 
ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΠΕΝΤΕ (5) ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΒΟΪΔΟΛΙΒΑΔΟ» 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ 

Kαβαλάρηδες στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Βόνιτσα.

Με λαμπρότητα όπως αναμενόταν γιορτάστηκε το έθιμο του Αγίου Γεωργίου στην Βόνιτσα. Καβαλάρηδες από όλη την περιοχή έφτασαν νωρίς το πρωί στο εξωκκλήσι που κτίστηκε προς τιμή του και καθ' όλη την διάρκεια της λειτουργίας έφερναν κύκλους γύρο από την εκκλησία όπως προστάζει η παράδοση. 

22 Απριλίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2 ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΥΡΤΙΑ.

Του Αποστόλη Μπαλατσούρα
Χρυσή εκτός έδρας ισοπαλία απέσπασε ο Αθλητικός Όμιλος Παλαίρου εκτός έδρας από τον Κεραυνό Μυρτιάς. Μάλιστα εάν οι παίχτες της Παλαίρου στα τελευταία λεπτά ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να φύγουν με το τρίποντο της νίκης. 

ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΡEIOΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012.

Του Αποστόλη Μπαλατσούρα
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Απριλίου στην Πρέβεζα και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Preveza City το κύπελο Βορειοδυτικής Ελλάδας. 

Στις 29 Απριλίου η 2η ποδηλατοβόλτα από τους Ποδηλάτες Βόνιτσας και συμμετοχή στην διεθνή εθελοντική καμπάνια ‘’Let's Do It’’.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε για τους Ποδηλάτες της Βόνιτσας το μέλλον είναι απόλυτα ευοίωνο. 

Επίσκεψη του Συλλόγου Κωνωπινιωτών στο Α.Τ. Κατούνας

Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, δοθείσης της ευκαιρίας, συζήτησαν για τα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης, που αντιμετωπίζει η περιοχή τους. Το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου 2012 αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Σκούρτα, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Α.Τ. Κατούνας. 

21 Απριλίου 2012

Οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου-Λυκείου Βόνιτσας.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούσε για αρκετά χρόνια τους μικρούς μαθητές φαίνεται ότι θα λυθεί άμεσα. Ο λόγος για το κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου αλλά και Λυκείου της Βόνιτσας. 

Στις 12 Μαΐου η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Βόνιτσα. Τρεις οι Βονιτσάνοι Λαμπαδηδρόμοι.

Από τις 10 έως τις 17 Μαΐου 2012 θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012 στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνεται ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και συγκεκριμένα η Βόνιτσα. 

ΤΟΕΒ Βόνιτσας: Χάλασαν τον δρόμο για να μην περνούν οι κλέφτες

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ 
Δεν αντέχουν άλλο από τις κλοπές που σημειώνονται στα αντλιοστάσιά τους οι ΤΟΕΒ, γι’ αυτό και οι διοικήσεις τους αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. 

Κλαρίνα στις Στάνες

Του Δημήτρη Αρβανίτη 
Χτες βράδυ, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, πήγα σ ένα πανηγύρι, σε χωριό του Ξηρομέρου. Σπεύδω να διευκρινήσω για να μη μου τη πέσουν διάφοροι φίλοι: Λατρεύω τα πανηγύρια, στα οποία πηγαίνω ανελλιπώς ειδικά τα καλοκαίρια, ... 

20 Απριλίου 2012

Αποσύρεται το Θύρρειο

Μετά τον ΑΟ Πλαγιάς και ο Aκαρνανικός Θυρρείου αποσύρεται από τα play out της Α1, μετά από επιστολή της διοίκησης της ομάδας στην ΕΠΣΝ Αιτωλοακαρνανίας. 

19 Απριλίου 2012

Απολύονται 12 εργαζόμενοι από το Βουνάκι στην Πάλαιρο

Δώδεκα εργαζόμενους απολύει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η εταιρεία SunSail που είχε μισθώσει το ξενοδοχείο ΒΟΥΝΑΚΙ και τη μαρίνα στην Πάλαιρο.

17 Απριλίου 2012

Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας: Στενή πολιορκία στο ΕΣΠΑ

Της ΒΑΣΩΣ ΒΗΤΤΑ 
Υπογράφεται άμεσα το έργο στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος του γυμνασίου - λυκείου. Αναμονή για το δημοτικό σχολείο. Στα 35 εκατ. ευρώ φθάνουν τα ενταγμένα και τα υπό ένταξη έργα. 

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ 2012 (ΦΩΤΟ)


Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. 

15 Απριλίου 2012

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ 2012

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και φέτος στην Πάλαιρο για τις ημέρες του Πάσχα. Παρ' όλο που ο καιρός δεν ήταν ο ιδανικότερος και ανοιξιάτικος δεν εμπόδισε ώστε οι Παλαιριώτες και οι επισκέπτες να βγουν και να εορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου με όλες τις μορφές εκδηλώσεων.

12 Απριλίου 2012

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Σερεπίσου από την Πάλαιρο υποψήφια βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία

H δημοσιογράφος του STAR CHANNEL Χριστίνα Σερεπίσου από την Πάλαιρο θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ

Ο πρόεδρος Δάγλας Ν. Δημήτριος, το Δ.Σ., ο προπονητής
και οι παίκτες του Α.Ο. Παλαίρου σας εύχονται
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Έντονη η αστυνόμευση στην Βόνιτσα τις τελευταίες ημέρες.

Έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας. Είναι πραγματικά άθλος η προσπάθεια του νέου Διοικητή αλλά και των Αστυνομικών για την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Ζωοκλοπή στον Αετό

Άγνωστοι αφαίρεσαν το βράδυ αρνιά και κατσίκια από στάνη 6οχρονου στον Αετό Ξηρομέρου. 

11 Απριλίου 2012

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Β' ΟΜΙΛΟΥ (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  7/4/2012 – Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΟΛΑΪΤΑΣ
ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤ/ΣΑΣ – ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ – ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ
0-0
3-4
3-2
1-1
ΡΕΠΟ
0-3 Α/Α
3-0
6-1

10 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 20 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

Βόνιτσα, 9 / 04 / 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ανακοινώνουν την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (5 μηνών), 20 ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για τη προγραμματική περίοδο 2007-2013. 

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 30 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΝΕΣΤΟΣ Α.Τ.Α.Π."

Βόνιτσα, 9 / 04 / 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ΝΕΣΤΟΣ Α.Τ.Α.Π. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (5 μηνών), 30 ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για τη προγραμματική περίοδο 2007-2013. 

Xορός από τους Αιτωλ/νες φοιτητές της Αθήνας

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών και Φοιτητών Αθήνας διοργανώνουν Easter Party στο Αγρίνιο την Μ. Παρασκευή 13 Απριλίου. 

Σύλληψη για περίστροφο και κροτίδες στην Κατούνα

Στην σύλληψη ενός 43χρονου, με κατάστημα ειδών κυνηγιού στην Κατούνα του Ξηρομέρου, προχώρησαν σήμερα άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου. 

9 Απριλίου 2012

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΑΠΠΟ

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25η Μαρτίου, που διοργανώθηκαν στην Κατούνα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, σε αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου του πρώην Δήμου Μεδεώνος, με εξαιρετική επιτυχία ΕΚΘΕΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821, όπου για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, ήλθε στο φως ανέκδοτο υλικό από την Μουσιακή Συλλογή του Κωνωπινιώτη λαογράφου – ερευνητή κ. Νίκου Ράππου. 

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Λ.Τ. ο Π. Παπαδόπουλος

Την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του Λ.Τ. Αιτωλοακαρνανίας γνωστοποίησε ο Π. Παπαδόπουλος με επιστολή του προς τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - Αποστολή εορταστικής κάρτας


8 Απριλίου 2012

ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-2 ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΑ (8-4-2012)


Tου Αποστόλη Μπαλατσούρα 
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη με σκορ 3-2 πέτυχε η ομάδα της Παλαίρου στο τοπικό ντέρμπι με την γειτονική ομάδα της Κανδήλας. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται να παραμείνουν στην κατηγορία και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν πολύ κρίσιμος βαθμολογικά. Με την νίκη αυτή, η ομάδα της Παλαίρου αποσπάστηκε 6 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού 3 μόλις αγωνιστικές από την λήξη του πρωταθλήματος. 

7 Απριλίου 2012

Η Λαζάρα της Βόνιτσας. Ένα μοναδικό έθιμο.

Η εαρινή ισημερία, με τις ανόδους των χυμών στα δέντρα, με τις εξάρσεις των ανθρώπινων αρχέγονων συναισθημάτων, με την ανάγκη των ανθρώπων να έρθουν σε επικοινωνία και να εκφράσουν με ευγενικό τρόπο τις ευχές τους για τη νέα χρονιά δημιουργίας της φύσης, δημιούργησαν την Λαζάρα.
Διαβάστε το άρθρο με την ευχή να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη την τριλογία "Λαζάρα-Αχυρένιος-Αγραπνιές". 
Με εκτίμηση 
ΝΤΙΝΟΣ Στυλιανός

Διάρρηξη στην Τρύφο

Άγνωστοι διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης στην Τρύφο Ξηρομέρου. Η διάρρηξη καταγγέλθηκε χθες στην αστυνομία και οι δράστες απέσπασαν χρήματα και χρυσαφικά. 

6 Απριλίου 2012

Τσιγγάνοι απείλησαν 35χρονο στην Κατούνα

«Θα σου κάψουμε το σπίτι»!!!. Με αυτή τη φράση δύο Ρομά ηλικίας 17 και 22 ετών απείλησαν σήμερα 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου στην Κατούνα.

5 Απριλίου 2012

Το ΚΚΕ για το Κ.Υ. Βόνιτσας

Τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας Αιτ/νίας, επαναφέρουν στην βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους. 

Θετική απάντηση για την σύνδεση Αιτωλ/νίας - Λευκάδας

«Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και δημοπρατείται η σύνδεση του οδικού άξονα “Αμβρακία-Άκτιο” με τη Λευκάδα», απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών σε Αν. Μακρυπίδη και Σπύρο Μαργέλη. 

Η αρχιτέκτονας Νίκη Φούντα με την ΔΗΜΑΡ

Σε νέα πρόσωπα «ποντάρει» η Δημοκρατική Αριστερά στην Αιτωλ/νία, που όπως φαίνεται θα διαθέτει ποιοτικό ψηφοδέλτιο που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Μια από τις υποψηφιότητες που ξεχωρίζει είναι αυτή της αρχιτέκτονος Νίκης Φούντα από την Βόνιτσα. 

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: Το εργοστάσιο της γλυκόριζας στην Ενετική Βόνιτσα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
MOSES EDUCATIONAL ESTABLISHMENTS 
PROJECT: Το εργοστάσιο της γλυκόριζας στην Ενετική Βόνιτσα 
Ενότητα: Τα κανάλια της Ενετικής Βόνιτσας