31 Μαρτίου 2013

Επεισόδια και διακοπή του αγώνα Κανδήλα-Ακαρνανικός Φυτειών

Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε το παιχνίδι της Κανδήλας με τον Ακαρνανικό Φυτειών, που έγινε στο γήπεδο της Κανδήλας στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας ΕΠΣΝ Αιτωλοακαρνανίας (3ος Όμιλος), με αποτέλεσμα ο διαιτητής της συνάντησης να διακόψει το παιχνίδι στο 87'. 

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ

 
Κολοβός Δημήτριος (Τίγρης)
Θετικά έκλεισε η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής του β' ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, του γ' ομίλου για τον αγαπημένο μας Α.Ο.Π. σήμερα Κυριακή με αντίπαλο τον Ακαρνανικό Θυρρείου. 

Πανηγυρικός 25ης Μαρτίου 2013 στη Βόνιτσα

Φιλέλληνες 
Τον 15ο αιώνα αρχίζει η αναγέννηση στα δυτικά της υπόδουλης Ελλάδας κράτη. Σε αυτά τα χρόνια κάτι αρχίζει να αλλάζει στην Ευρώπη. Μπορεί η αναγέννηση της δύσης να μην μπορούσε να μεταδοθεί στην υπόδουλη πατρίδα μας, όμως ο ελληνισμός αναγεννιέται έμμεσα μέσα από την ελεύθερη μελέτη των αρχαίων κειμένων σε όλα τα δυτικά κράτη. 

30 Μαρτίου 2013

A.O. ΠΑΛΑΙΡΟΥ - Α.Ο. ΚΑΝΔΗΛΑΣ 2-1 (ΠΑΙΔΩΝ)

Μάκης Τσακάλης 
13η αγωνιστική σήμερα του πρωταθλήματος παίδων του Δ’ Ομίλου Αιτωλ/νίας και η ομάδα μας φιλοξένησε την αντίστοιχη του Α.Ο. Κανδήλας. Η ομάδα μας στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστίκο χώρο και νίκησε 2-1. 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΥΡΡΕΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Mια ομάδα από δραστήριες γυναίκες που με κέφι, μεράκι και σκληρή δουλειά φτιάχνουν σαν νοικοκυρές παραδοσιακά προϊόντα. Με τα προϊόντα τους έχουν λάβει πετυχημένα μέρος σε εκθέσεις. Τραχανάς και χυλοπίτες, γλυκά του κουταλιού από φρούτα της περιοχής, κρασί, λικέρ και τσίπουρο. 

Τριήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου Παλαίρου στην Αθήνα 2013

Γαρίδα Πολυξένη
Η Γ’ τάξη του Γυμνάσιου Παλαίρου πραγματοποίησε εκδρομή στις 22-23-24/3/2013στην Αθήνα. Με τη συνοδεία του κυρίου Δάγλα και της συζύγου του αναχωρήσαμε από την Πάλαιρο στις 11.30 π.μ αμέσως μετά την σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου. 

29 Μαρτίου 2013

Στο Μεσολόγγι η έδρα του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

H έδρα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι στο Μεσολόγγι, όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο πολιτευτής Νίκος Καραπάνος. Ο κ. Καραπάνος μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου αποκάλυψε ότι στο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται ρητώς στο Μεσολόγγι η έδρα του νέου ιδρύματος που θα προκύψει μετά το σχέδιο "Αθηνά". 

ΤΕΕ Αιτ/νίας: Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’οίκον

Θέμα: «Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’οίκον» 
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) στοχεύοντας στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων της χώρας, έχει προχωρήσει με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια δέσμη οικονομικών κινήτρων προκειμένου να επιτευχθεί ο ανωτέρω στόχος, μέσω του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ν. Μωραΐτης: Κατήγγειλε την πολιτική που θέλει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και τους ασθενείς πελάτες (VIDEO)

Το μοντέλο των νοσοκομείων - επιχειρήσεων, που θα καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις τους με «περιπλανώμενους» γιατρούς, παρουσίασε στη Βουλή η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Άρτας. 

Επιστρέφουν στον καπνό οι Ξηρομερίτες αγρότες

Επιστρέφουν στην καλλιέργεια καπνού οι αγρότες στο Ξηρόμερο, οι οποίοι την είχαν εγκαταλείψει πριν από χρόνια. Οι αγρότες πιστεύουν ότι ο καπνός θα τους εξασφαλίσει ένα καλό εισόδημα που θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα των και θα φέρει ζωή και ανάπτυξη στην παραγκωνισμένη περιοχή του Ξηρομέρου. 

28 Μαρτίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

Στην Πάλαιρο, σήμερα 20/03/2013, εμείς οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Παλαίρου, και στο Δημοτικό Σχολείο, που σήμερα στεγάζει 170 μαθητές, διαμαρτυρόμαστε έντονα, για την παντελή αδιαφορία της πολιτείας και του αρμοδίου υπουργείου της και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Παλαίρου για τη φετινή Σχολική χρονιά. 

Ηχηρό όχι κόντρα στην κομματική γραμμή για το «Αθηνά» από το Θάνο Μωραΐτη

Καταψήφισε την τροπολογία που άνοιγε το δρόμο για την εφαρμογή του σχέδιο Αθηνά ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης. Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι πληροφορίες που έφεραν τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να πηγαίνει κόντρα στην επίσημη κομματική γραμμή. 

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα πω για τους άλλους...

Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με: 

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αγρίνιο 27 Μαρτίου 2013 
Θέμα: Ανοιχτός διάλογος: 
H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. 
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013 
Συναδέλφισσες / συνάδελφοι, 
Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας αν και ο πολυπληθέστερος των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις όπως οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι. 

27 Μαρτίου 2013

Προτάσσεται η Λεπενού για φυλακές

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την ανεύρεση δημόσιου ή δημοτικού χώρου, όπου θα μπορούσαν να ανεγερθούν - λειτουργήσουν φύλακες στην Αιτωλ/νία. 

ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΣΠΑ ΣΤΗ Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Βαρεμένος - Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 27 Μαρτίου 2013 
Στις πάγιες παθογένειες του συστήματος διάθεσης των κοινοτικών πόρων αναφέρθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, παρεμβαίνοντας σήμερα στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, η οποία ενημερώθηκε και συζήτησε για την πορεία απορρόφησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα.  

ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που νομιμοποιεί το σχέδιο Αθηνά

Γιώργος Βαρεμένος - Μαρία Τριανταφύλλου 
Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας 
ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 27 Μαρτίου 2013 
Πρόταση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που επιχειρεί να νομιμοποιήσει το σχέδιο Αθηνά, προκειμένου ο κάθε βουλευτής να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη, υπέβαλε σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολουθία Χαιρετισμών στον Άγιο Ιωάννη στο Λιβάδι από τον Σεβασμιώτατο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ 
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙ ΚΑΡΥΑΣ 
Η Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Ι Α Τ Ω Ν Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Σ Μ Ω Ν 
ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ 

ΚΚΕ: Ερώτηση για το Νοσοκομείο Άρτας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για την επιδείνωση της κατάστασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στο Νοσοκομείο Άρτας και το επικείμενο κλείσιμο της Ψυχιατρικής Κλινικής κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Μέτρα για την αντιμετώπιση του μελιταίου πυρετού

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
Θέμα: Μέτρα για την αντιμετώπιση του μελιταίου πυρετού. 
Ο μελιταίος πυρετός (βρουκέλλωση) των αιγοπροβάτων έχει ειδική σημασία τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία και σχετίζεται με τον συγκεκριμένο κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας. 

Περιπολικά της Τροχαίας Ναυπάκτου... αντί για ηλεκτρονικές πινακίδες !!!

Δύο περιπολικά της Τροχαίας Ναυπάκτου βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες όλη τη νύχτα στο σημείο του Περιφερειακού Δρόμου, όπου το οδόστρωμα έχει καταστραφεί και καθίσταται επικίνδυνο, προκειμένου οι οδηγοί να προσέχουν κατά την διέλευσή τους. 

26 Μαρτίου 2013

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Γ' ΟΜΙΛΟΥ Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 24/3/2013

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ
ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΙΟΥ – ΑΕ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ – ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ – ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
1-2
4-1
6-1
1-1
2-0
5-0
1-0


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Β' ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 23/3/2013

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΤΛΑΝΤΕΣ 2010
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 1 – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2
ΑΓΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΚΑΡΝΑΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
7-1
1-0
5-0
ΡΕΠΟ
3-0 Α/Α


TA ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΕΛΙΔΑ
ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Εκδρομή σε Μονές της Φωκίδας και "ασκήσεις φωτογραφίας"

25 Μαρτίου 2013

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ

 
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πάλαιρο. Στις 10:00' η ώρα το πρωί οι μαθητές των σχολείων, με τους δασκάλους τους, τους καθηγητές και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την Δοξολογία στην Αγία Παρασκευή. (Δείτε πολλές φώτο).

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ


Κτηνοτρόφος από την Πάλαιρο βρέθηκε νεκρός σήμερα το μεσημέρι μέσα στο σπίτι του. Ο 67χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος  στο κρεβάτι του. Συγκεχυμένες πληροφορίες αναφέρουν για πιθανή αυτοκτονία, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. 

Γιορτάστηκε στον Αετό η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου

Στον Αετό (Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας), το εορταστικό πρόγραμμα για την 25ηΜαρτίου, άρχισε με τον εκκλησιασμό και τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, από τον εφημέριο π. Σπύρο Μανιαβό. 

TO ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ (ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

24 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Η δημοτική μας παράταξη κρίνει σκόπιμο και ηθικά επιβεβλημένο να ενημερώσει τους δημότες του δήμου μας για το παρακάτω σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, και ποικίλα σχόλια ακόμα και στο διαδικτυακό χώρο. 

Προικοσύμφωνο του 1821 από την Κατούνα θα παρουσιαστεί στην Κύπρο!

Πρόκειται για ένα προικοσύμφωνο που συντάχθηκε στην Κατούνα της Ακαρνανίας στις 23 Μαΐου 1821. Το υπογράφει ο προύχοντας Γεωργάκης Μαυρομμάτης, που κατά την επανάσταση ανέπτυξε πολιτική δράση και διακρίθηκε σε υψηλά αξιώματα, και ο οπλαρχηγός Γεωργάκης Νικολού Βαρνακιώτης, γόνος μιας από τις επιφανέστερες οικογένειες καπεταναίων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. 

"Κύπρος συνέχεια"

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Η Ώρα της Γης στη Ναύπακτο - Φωτορεπορτάζ της Ζωής Δενδραμή

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

23 Μαρτίου 2013

Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ - ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 7-1 (ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ)

Άνετη επικράτηση της προπαίδων του Α.Ο. Παλαίρου επί της αντίστοιχης του Αχελώου Αγγελοκάστρου στα πλαίσια του πρωταθλήματος της 12ης αγωνιστικής του Β' ομίλου Αιτωλ/νίας. 

24,5 εκατομ. ευρώ για τη σύνδεση Πλατυγιαλίου-Ιόνιας Οδού

Μια θετική εξέλιξη καταγράφηκε για το κρίσιμο έργο της «σύνδεση της Ιονίας Οδού με τον Αστακό από τον κόμβο Πλατυγιαλίου έως τον ισόπεδο κόμβο Αγίου Δημητρίου στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας». 

Μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για τις νέες καλλιέργειες στην Κατούνα

Αξιόλογοι ομιλητές μίλησαν σήμερα στην Κατούνα για τις νέες καλλιέργειες που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή του Ξηρόμερου. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εν Αθήναις Πολιτιστικοί Σύλλογοι με τους Τοπικούς φορείς , υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Foodosophy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ελληνική Τροφοσοφία - Greek Foodosophy 
Οι Έλληνες τρώμε καλύτερα! 

Η Κύπρος αβοήθητη και προδομένη για μια ακόμη φορά...

22 Μαρτίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΙΑ στον αγώνα της Επανάστασης του 1821 ( αργυρούν, χάλκινο, σιδηρούν )

του Νίκου Θεοδ. Μήτση
Το Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα 6/18 Οκτωβρίου 1845 περί διανομής Αριστείων (σιδηρούν, χαλκούν, αργυρούν) στους συμμετέχοντες στον ιερό αγώνα του 1821 – 1829, όπου συνυπογράφεται από τον Υπ. Στρατιωτικών Αντρέα Λόντο και τον Υπ. Εσωτερικών Ρήγα Παλαμίδη. 

Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου - Να ανακληθεί, την ύστατη έστω στιγμή,το σχέδιο Αθηνά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 22 Μαρτίου 2013 
«Την ύστατη έστω στιγμή, ζητούμε την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά και την έναρξη του ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους ενδιαφερομένους που ποτέ δεν έγινε, με σαφή κριτήρια επιστημονικά και ακαδημαϊκά, και κριτήρια παραγωγικής ανασυγκρότησης», αναφέρουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, σε μήνυμά τους προς την Επιτροπή Αγώνα Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. 

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΠΕΡΙ ΠΥΡΓΑΪΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΩΧΩΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ 
Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη γίνεται γνωστό πως: 
Πυρκαϊά ξέσπασε τίς μεσημεριανές ὥρες τῆς Πέμπτης, 21 τρέχοντος μηνός, στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Αἰκατερίνης Κατωχωρίου, πού βρίσκεται στό Κοιμητήριο τοῦ χωριοῦ, καί τόν κατέστρεψε. Πρώτες ἐκτιμήσεις ὁδηγοῦν στό συμπέρασμα πώς ἡ αἰτία τῆς φωτιᾶς ἦταν κερί, πού ἀφέθηκε ἐντός τοῦ ναοῦ ἀναμμένο. 

21 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση 25ης Μαρτίου - Φιλλέληνες Γαριβαλδηνοί

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ  
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
Μάρτιος 2013 
Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ, με έδρα την Βόνιτσα, έχει αφιερώσει το έτος 2013 στον Γαριβαλδηνό Φιλελληνισμό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην θυσία του Φιλέλληνα Γαριβαλδηνού ήρωα Φίλιππο Τρόϊα, από την Ρώμη. 

Ψήφισμα του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας για το θάνατο του Χρήστου Ντζάνη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν», μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο τουΧρήστου Ντζάνη σε τροχαίο ατύχημα χθες στο Αγρίνιο, Ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του για τον άδικο χαμό του. 

Η παιδική καρναβαλική παρέλαση στην Πλαγιά

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Aποκριάτικο ξεφάντωμα στο Καρναβάλι της Κατούνας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Βαρεμένος με Στ. Καλογιάννη για τα οδικά έργα του νομού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 21 Μαρτίου 2013 
Την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα οδικά έργα που λιμνάζουν και να ληφθούν μέτρα για τη συντήρηση του οδικού δικτύου του νομού, έθεσε με έμφαση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρο Καλογιάννη. 

20 Μαρτίου 2013

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αλέξανδρου Σάββα, «Ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων» στην Αθήνα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Αχυρένιος- Γληγοράκια 2013 : Το χειρότερο καρναβάλι-έθιμο που έγινε ποτέ στην Βόνιτσα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ (21 ΜΑΡΤΙΟΥ) ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ