30 Απριλίου 2013

Απαξίωση και Παραίτηση 2 επιμελητών στο Κέντρο Υγείας Κατούνας

Μεθοδευμένη σταδιακή απαξίωση του Κέντρου Υγείας Κατούνας 
Την Δευτέρα 29/04/12 υπέβαλαν την παραίτηση τους δυο επιμελητές του Κέντρου Υγείας Κατούνας και όπως ακούγεται θα υπάρξουν και άλλες σε σύντομο διάστημα.  

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό Αιτωλοακαρνανίας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σελειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η Τ.Δ.Ε., ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αβέβαιο το μέλλον της διώρυγας Αμφιλοχίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 30 Απριλίου 2013 
Αβέβαιη παραμένει η προοπτική ολοκλήρωσης του έργου της διώρυγας Αμφιλοχίας και της σήραγγας Βάλτου, παρά την κρίσιμη σημασία του για την οικονομία της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. 

Ψέματα και αλήθειες για τους έλληνες εκπαιδευτικούς

Ψέμα 1ο: Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες που εργάζονται ελάχιστες ώρες την εβδομάδα. 
Η αλήθεια είναι ότι: συγκρίνοντας το διδακτικό ωράριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών με αυτό των άλλων ευρωπαίων συναδέλφων τους παρατηρούμε ότι για τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αυτό ήταν μέχρι σήμερα 16 έως 21 ώρες εβδομαδιαίως έχοντας ΜΟ 18,5*. 

29 Απριλίου 2013

Παράταση για τον τεχνικό έλεγχο δικύκλων μοτοσικλετών

Παρατείνεται έως και τις 25 Μαΐου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα η προθεσμία προκειμένου να προσέλθουν οι κάτοχοι των δικύκλων μοτοσικλετών για τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Αποστολή αγάπης και στήριξης στους πολύτεκνους Λευκάδας και Βόνιτσας

Την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα αποστολή αγάπης! 461 κιβώτια στάλθηκαν στην Ένωση Πολυτέκνων Λευκάδας και Βόνιτσας. 

Μήνυμα Όλγας Γεροβασίλη για την Εργατική Πρωτομαγιά 2013

Εργαζόμενε, εργαζόμενη / άνεργε, άνεργη 
Το σύνθημα ότι η 1η του Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο επίκαιρο όσο σήμερα. 

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
Συγκλόνισε το Πανελλήνιο και πήρε διεθνείς διαστάσεις η πρόσφατη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση μπράβων του γνωστού μεγαλοπαραγωγού φράουλας - χονδρεμπόρου της λαχαναγοράς Ν. Βαγγελάτου στη Νέα Μανωλάδα. 

ΖΕΡΒΟΥ ΕΛΠΙΔΑ: ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


28 Απριλίου 2013

Σάββατο του Λαζάρου

Γράφει η Μαρία Νίκου Αγγέλη 
Τα μικρά παιδιά στην Κωνωπίνα πιστά στις παραδόσεις, 
κρατάνε με καμάρι και σήμερα το Λάζαρο! 

Μπράβο! Ανέβηκε κατηγορία ο Αχιλλέας Παπαδάτου

Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Αχιλλέας Παπαδάτου επέστρεψε στην Β' κατηγορία, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η ιστορική ομάδα της Παπαδάτου Ξηρομέρου πέτυχε την τελευταία αγωνιστικήτων play off θριαμβευτική νίκη επί της Πενταλόφου με 4-0 και πανηγύρισε και μαθηματικά την άνοδό της. 

Πλαγιά: Ο Τόπος μας

Διαβάσετε απόσπασμα από το πρώτο έργο (πρόκειται να κυκλοφορήσει σε βιβλίο) του ξεχωριστού Αλέξη Πανταζή που μιλάει για τη μεγάλη αγάπη του συγγραφέα που είναι το χωριό του, η Πλαγιά (Δήμος Ακτίου Βόνιτσας). 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ: Καλό Πάσχα !!!

Το Άγιο Φως της Αναστάσεως ας φωτίζει τις ψυχές όλων μας. Ας μας οπλίζει με αγάπη, αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη να ανταποκριθούμε στους δύσκολους και χαλεπούς ετούτους καιρούς. 

Τα 15 προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΠΑΣΧΑ 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 
ΕΠΙ ΤΩ αγιω ΠΑΣΧΑ 2013 
Ἀριθμ. Πρωτ. 458 Ἐν Λευκάδι, τῇ 16ῃ Απριλίου 2013 

27 Απριλίου 2013

Ιησού, ποιος είσαι;

Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου 
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν υπήρξε ένας φιλόσοφος, θρησκευτικός καθοδηγητής, ηθικολόγος ή επαναστάτης. Ήταν και είναι ο ‘Υιός του Θεού’, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που ενσαρκώθηκε για την ημών σωτηρία, αλλά και ο ‘Υιός του Ανθρώπου’, ... 

Πατέρας συνελήφθη στη Λεπενού για βιασμό της ανήλικης κόρης του!

Μια συγκλονιστική υπόθεση με θύμα ένα 16χρονο κορίτσι, το οποίο έπεσε θύμα βιασμού του ίδιου της του πατέρα, απασχολεί την τοπική κοινωνία της Λεπενούς. 

ΠΑΣΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν, μαζικά και μαχητικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Μάη, να δώσουμε έμπρακτη απάντηση πως όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική. 

"Προσευχηθείτε για τον Παναγιώτη…"

Τις προσευχές του κόσμου ζητά η μητέρα του 19χρονου στρατιώτη από την Βόνιτσα, ώστε να βγει νικητής μέσα από την άνιση μάχη που δίνει για τη ζωή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του Αγρινίου. 

ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΖΕΡΒΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

26 Απριλίου 2013

Αστακός: Εντόπισαν σπείρα διαρρηκτών

Εξιχνιάστηκαν, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού,τέσσερις περιπτώσεις κλοπών που είχαν συμβεί, στην περιοχή του Αστακού και σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 26 και 24 ετών, ενός 24χρονου Μπαγκλαντέζου και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται, για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση. 

Βανδαλισμός στo άγαλμα του Μαυρομμάτη στην Κατούνα

Αντικείμενο βανδαλισμού στη πλατεία Κατούνας καθώς άγνωστοι ξέσπασαν στην προτομή του Ξενοφώντα Μαυρομμάτη και του έκοψαν τη μύτη. Η προτομή του Γιατρού Ξενοφώντα Μαυρομμάτη ο οποίος διετέλεσεδήμαρχος Βόνιτσας και βουλευτής βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του χωριού, στην πλατεία ακριβώς δίπλα από την Εκκλησία. 

Μεγάλη και Διακαινήσιμος Εβδομάδα στα παλιά Μοναστήρια μας

187η Επέτειος Ηρωϊκής Εξόδου φρουράς Ι.Π.Μεσολογγίου στην ΠΑΤΡΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Ποιος και με ποια κριτήρια αποφασίζει τη μεταφορά στρατοπέδων;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 26 Απριλίου 2013 
Το ερώτημα «ποιος και με ποια κριτήρια σχεδιάζει τη μεταφορά στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων» έθεσε προς τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, στο πλαίσιο σχετικής σύσκεψης.  

Η ΠΑΤΡΑ έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Επειδή, πολλά λέγονται και πολλά γράφονται και μάλιστα με βάση ενημέρωση από πολιτικά πρόσωπα «πρώτης» γραμμής, σχετικά με την έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, οφείλουμε ως MessolonghiNews να σας ενημερώσουμε ότι η έδρα του νέου ΤΕΙ είναι η πόλη της Πάτρας. 

Εμπαίζουν κυνικά όσους επιμένουν να εμπιστεύονται τους νόμους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 26 Απριλίου 2013 
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, παραβρέθηκε στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου και έκανε την ακόλουθη δήλωση: Πρόκειται για εμπαιγμό! 

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο. Αναλυτικά: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση και καταδικάζει το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος στη Βουλή συνεχίζοντας την πολιτική των βάρβαρων μέτρων που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και στην φτώχεια του λαού. 

25 Απριλίου 2013

1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


H Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου... με μια διαφορετική ματιά !!!

H Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου... με μια διαφορετική ματιά ... 
μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Ναυπάκτιου 
Πέτρου Παναγιωτίδη.

Αφαντος ο Ηγούμενος της Αμπελακιώτισσας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Στο Μεσολόγγι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας;

Αργά χθες το απόγευμα επιβεβαιώθηκε πως η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι τελικά το Μεσολόγγι και όχι η Πάτρα, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν διαρρεύσει από το πρωί. 

Δενδροφύτευση από τα Παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας στη Σάλτινη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, από τα Παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας, δενδροφύτευση στη Σάλτινη. Ηδενδροφύτευση έγινε και με την συνδρομή του Δασαρχείου Αμφιλοχίας από το οποίο προσφέρθηκαν δέντρα για φύτευση. 

24 Απριλίου 2013

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πυλώνας για την αναπτυξιακή στρατηγική

Νέα προσπάθεια, νέα αρχή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την ποιότητα ζωής των πολιτών της αποτελεί η διαβούλευση που ξεκίνησε με το 1οΠεριφερειακό Συνέδριο για την Νέα Αναπτυξιακή Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςστο ξενοδοχείο Αστήρ στην Πάτρα. 

Άκτιο-Αμβρακία: Σε νέα φάση περνά το έργο με την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ

Μία διαφορετική μέρα ξεκινά σήμερα για το έργο του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Μετά την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ από τον Άκτωρα η πρώτη εργολαβία στον οδικό άξονα, δηλαδή τα 22χλμ πρώτα χιλιόμετρα από το Άκτιο περνά στον μεγάλο τεχνικό όμιλο του Άκτωρα. 

Τέλος στο Πανεπιστήμιο-Σχολή στο Αγρίνιο

Τον δρόμο τους για το Συμβούλιο της Επικρατείας πήραν τα 36 Προεδρικά Διατάγματα του Σχεδίου «Αθηνά».Το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) υλοποιείται από το υπουργείο Παιδείας με 36 Προεδρικά Διατάγματα. Από αυτά, 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ. 

Πυροβόλησαν γουρούνια στον Αετό

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος από τον Αετό Ξηρομέρου, όταν βρήκε νεκρά από σφαίρες ασυνείδητου 2 γουρούνια. 

Αγρινιώτης συνελήφθη γιατί κατείχε 400 κιλά χύμα καπνό!

Η πώληση χύμα καπνού είναι σε έξαρση και προφανώς για κάποιους ιδιαίτερα επικερδής.  51χρονος Αγρινιώτης πάντως συνελήφθη καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 400 κιλά καπνού, κατεργασμένου και ακατέργαστου.  

Η κατάργηση των συντάξεων των Ποντίων ισοδυναμεί με φυσική εξόντωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 24 Απριλίου 2013 
«Τα κόμματα εξουσίας, στο παρελθόν, χρησιμοποίησαν τους Έλληνες του Πόντου με τρόπο προσβλητικό, σχεδόν ρατσιστικό, για να ικανοποιήσουν τις πιο ευτελείς μικροκομματικές τους επιδιώξεις», τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, παρεμβαίνοντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς που ενημερώθηκε και συζήτησε σήμερα για τα προβλήματα του Ποντιακού Ελληνισμού. «Πρόκειται για μια πραγματικότητα», πρόσθεσε, «πέρα από τους υποκριτικούς θρήνους και αυτό πρέπει να το δουν και οι ίδιοι οι Πόντιοι». 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

23 Απριλίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας για το 16ο Συνέδριο σε σχέση με αυτά του προηγουμένου συνεδρίου χαρακτηρίζονται από: 
1. Την αύξηση του αριθμού των συναδέλφων που προσήλθαν να ψηφίσουν που αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των αντιπροσώπων μας κατά έναν (από 8 σε 9). 

Μια αθλητική γιορτή για τα παιδιά των Ενοριακών μας Συντροφιών της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

 
Περισσότερα από 200 παιδιά αγόρια και κορίτσια Δημοτικού και Γυμνασίου απόλαυσαν την αθλητική συνάντηση, που διοργάνωσε και φέτος το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας την περασμένη Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 στην πόλη της Λευκάδας, με την ευλογία και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

του Ηλία Γεωργάκη
Ολη η ρύθμιση για φόρους και εισφορές-Τι προβλέπει το νομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας 
Ρύθμιση νέας αρχής 
Δικαίωμα υπαγωγής 

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑ 
Για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε στη θέσπιση νέων κυρώσεων με το Ν.4138/2013 «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες ρυθμίσεις» που ισχύουν από τις 19 Μαρτίου 2013. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠΜΕΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 
Διεύθ.: Γαλατάς Τροιζηνίας, Τ.Κ. 18020 
Πληρ.: Παπαχατζής Ιωάννης 
Τηλ.: 2298043394 - 6973306518 
Website: http://pasekdap.wordpress.com 
E-mail: pasekdap@gmail.com