25 Αυγούστου 2011

Ελλείψεις σε προσωπικό στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας

Με δυσκολία προσπαθεί να σταθεί απέναντι στον Καλλικράτη ο νέος δήµος Ακτίου - Βόνιτσας λόγω των προβληµάτων που αντιµετωπίζει και τα οποία προσπαθεί να λύσει για να προχωρήσει. 

Τα προβλήµατα αυτά έχουν να κάνουν µε την έλλειψη προσωπικού που είναι δραµατική στο συγκεκριµένο δήµο. Η δηµοτική αρχή οκτώ µήνες µετά τον Καλλικράτη έχει καταφέρει να οργανώσει το δήµο, όµως τα κενά είναι εµφανή. Για παράδειγµα στην τεχνική υπηρεσία υπηρετεί µόνο ένας χηµικός µηχανικός, ενώ ο τοπογράφος µηχανικός και ο πολιτικός µηχανικός κάνουν χρήση της αδείας τους για την ανατροφή τέκνου. Και στους υπόλοιπους τοµείς τα πράγµατα επίσης είναι δύσκολα, αφού συνταξιοδοτήθηκαν αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι και προϊστάµενοι τµηµάτων. Στο µόνο που µπορεί να βασιστεί η δηµοτική αρχή είναι στις αποσπάσεις υπάλληλων από άλλους δήµους, δεδοµένου ότι νέες προσλήψεις δεν πρόκειται να γίνουν. 
Για να διεκπεραιωθεί όµως η δουλειά αναγκάζονται ακόµα και οι αντιδήµαρχοι και ασχολούνται µε τη δουλειά των υπαλλήλων και αυτό συµβαίνει κυρίως στην τεχνική υπηρεσία, όπου ευτυχώς ο αντιδήµαρχος είναι πολιτικός µηχανικός και πρώην προϊστάµενος της τεχνικής υπηρεσίας της καταργούµενης νοµαρχίας Λευκάδας. Το ίδιο συµβαίνει στις διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και στις τοπικές κοινότητες, όπου οι πρόεδροι κάνουν ακόµα και χρέη οδηγού φορτηγού. Απώλεια ήταν και η λήξη σύµβασης των 25 ατόµων που εργάστηκαν για ένα διάστηµα µε µερική απασχόληση και αποχώρησαν, ενώ ελάχιστες είναι οι οκτάµηνες συµβάσεις εργαζοµένων την ίδια ώρα που αναλογικά θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερες...

ΑΠΟ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου