16 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Πολιτισμό για τους μαθητές της 6ης δημοτικού διοργανώνει η «Διέξοδος». 

Η «Διέξοδος», με ιδιαίτερη χαρά απευθύνεται, για άλλη μια χρονιά, στους μικρούς της φίλους (μαθητές 6ης Δημοτικού), και τους καλεί να παρακολουθήσουν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, το οποίο με υπευθυνότητα σχεδίασε η επιστημονική της ομάδα. 
Το πρόγραμμα έχει σαν θέμα του τον Ελληνικό Πολιτισμό και χωρίζεται σε πέντε αυτοτελείς ενότητες:
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ) ΔΙΑΤΡΟΦΗ 
Οι θεματικές αυτές ενότητες θα υλοποιηθούν σε συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν Σαββατοκύριακα στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. 
Παράλληλα με τις συναντήσεις αυτές, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται προβολές, επισκέψεις και ειδικές ξεναγήσεις σε χώρους που σχετίζονται με την θεματολογία του προγράμματος, εκδρομές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και τελετή λήξης. 
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ιδιότυπο παιδικό πανεπιστήμιο με έμπειρους εμψυχωτές, που θα προσφέρουν στα παιδιά την χαρά και την απόλαυση της γνώσης, μακράν της οποιασδήποτε σχολικής παρέμβασης και πέραν των συνήθων σχολικών δεδομένων. 
Παίζοντας και διασκεδάζοντας, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο παρελθόν της πατρίδας μας κάνοντας διαδρομές χιλιάδων χρόνων πριν. Θα αγκαλιάσουν τις λέξεις και θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της γλώσσας, θα μάθουν την προέλευση των ονομάτων τους, θα γνωρίσουν τους τοπικούς μύθους του Μελέαγρου μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι», θα πληροφορηθούν για την πορεία και την εξέλιξη του πνεύματος των μεγάλων φιλοσόφων, θα έλθουν σε επαφή με τα δημιουργήματα της ελληνικής τέχνης και τέλος θα εξοικειωθούν με τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας. 
Υπεύθυνοι σχεδιαστές του προγράμματος είναι οι φιλόλογοι Δημήτρης Δραγγανάς και Γιώτα Μαυραγάνη οι οποίοι, με την συνδρομή και άλλων τεσσάρων εμψυχωτών, θα υλοποιήσουν και τους πέντε κύκλους του προγράμματος κατά το διάστημα Οκτώβριος 2012 – Μάρτιος 2013. 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της 6ης Δημοτικού. 
Επειδή σε κάθε θεματική ενότητα μπορούν συμμετάσχουν το πολύ 25 παιδιά, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας αναλόγως του χρόνου δηλώσεων συμμετοχής. 
Πριν από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος θα γίνει ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς, οι οποίοι και παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την «Διέξοδο» προκειμένου να πληροφορηθούν τους όρους και τις προϋποθέσεις παρακολούθησης του προγράμματος από τα παιδιά τους. 
Πληροφορίες καθημερινά στα τηλέφωνα 26310 51260 και 6976 643610 και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Μουσείου κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Από www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου