19 Σεπτεμβρίου 2012

Ανατροπή για τις ΔΟΥ: Κλείνουν του Μεσολογγίου και διατηρούν του Αγρινίου

Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων 
«Παρεμβάσεις και σκοπιμότητες πίσω από την κατάργηση της ΔΟY Μεσολογγίου» 

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι φόβοι των Μεσολογγιτών για μη διατήρηση της ΔΟΥ της πρωτεύουσας του νομού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣοι προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών έχουν αλλάξει άρδην και υπάρχουντεκμηριωμένοι φόβοι για το κλείσιμο της ΔΟΥ Μεσολογγίου ώστε η μοναδική που μείνει στο νομό να είναι αυτή του Αγρινίου. 
Όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλές παρασκηνιακές πιέσεις απόβουλευτές και παράγοντες της πόλης του Αγρινίου οι οποίες τελικά μπορεί να αποδώσουν. Για ακόμη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δείχνει να κλείνει τα μάτια στα ατράνταχτα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης της ΔΟΥ Μεσολογγίου αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά έχουν αλλάξει κάποια ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου. 
Η απόφαση των εργαζομένων στην ΔΟΥ Μεσολογγίου σχετικά με τη συγχώνευση των Δ.Ο.Υ: 
Οι συνάδελφοι της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου μετά την πραγματοποίηση ολομέλειας στις 14/9/2012 στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ αποφάσισαν ομόφωνα και υπενθυμίζουν τα εξής: 
1) Η Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου διαθέτει ιδιόκτητο νεόκτιστο (2003) κτίριο 2.737 τ.μ τα οποία επαρκούν πλέον των 120 θέσεων εργασίας και επαρκείς χώρους για την στέγαση όλων των αρχείων των υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ. 
2) Η Δ.Ο.Υ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ως προς την πρόσβαση (Λιμάνι Μεσολογγίου) με άνετους χώρους πάρκινγκ. Η πρόσβαση της Δ.Ο.Υ από τις γύρω περιοχές καθίσταται ευχερέστερη από αυτήν του Αγρινίου μέσω της Ιονίας οδού (ολοκληρωμένου τμήματος και υπό κατασκευή). 
3) Η επιλογή της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου είναι σύμφωνη με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής η οποία υπακούει στο καθεστώς της ίσης μεταχείρισης (τ. πρωτεύουσα νομού Αιτωλοακαρνανίας) έλαβε υπόψη της τα ανωτέρω στοιχεία. 
Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του Δημοσίου, θα υπακούει στην εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και θα είναι προιόν παρεμβάσεων παραγόντων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Aπό  http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου