25 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαράζ καταλήψεων σε λύκεια του Αγρινίου

Εξαπλώθηκε από χθες Δευτέρα το κύμα καταλήψεων σε λύκεια του Αγρινίου. Σε τρία συνολικά λύκεια και στο 1ο ΕΠΑΛ έγιναν καταλήψεις, ενώ στο 6ο Γυμνάσιο, γονείς έκοψαν τα λουκέτα, ώστε να επιτραπεί η είσοδος μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Διαστάσεις παίρνουν οι καταλήψεις σε σχολεία του Αγρινίου, από χθες Δευτέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα οι καταλήψεις είχαν περιοριστεί σε κάποιες απόπειρες ενώ κατάληψη είχε γίνει μόνο στο 1ο λύκειο Αγρινίου. 
Από χθες όμως στον χώρο των καταλήψεων μπήκαν και άλλα λύκεια και συγκεκριμένα το 3ο, το 4ο και το 5ο Γενικό Λύκειο καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ. Οι μαθητές μάλιστα δηλώνουν πως προτίθενται να δημιουργήσουν ενιαίο συντονιστικό όργανο με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στα υπόλοιπα σχολεία. 
Τα αιτήματα τους είναι πολλά και διάφορα, ορισμένα από αυτά υπαρκτά και που σχετίζονται με την καθημερινότητα, τα κυλικεία, τα βιβλία κλπ, ενώ άλλα έχουν ευρύτερο χαρακτήρα και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον υπερβολικά και μάλλον άσχετα με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Το πρωί επιχειρήθηκε και κατάληψη από μερίδα μαθητών στο 6ο Γυμνάσιο του Αγρινίου, αλλά γονείς, έσπασαν τα λουκέτα που είχαν τοποθετηθεί από νωρίς και τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου