24 Φεβρουαρίου 2013

Η κυριαρχία της λακκούβας στην πλατεία και την παραλία της Βόνιτσας

Σε πρόσφατο άρθρο ενός δημότη, αναγράφηκε η πλήρης καταστροφή των δρόμων της πόλης μας, από τους εργολάβους του αποχετευτικού και της ύδρευσης. Αυτό που έκανε εντύπωση δεν ήταν όσα έγραφε το άρθρο.Ζούμε μέσα στην Βόνιτσα και πλέον η κατάσταση αισθανόμαστε ότι δεν ορίζεται από τον Δήμο αλλά από τον εργολάβο. 

Αυτό που μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε για αυτό, ήταν τα σχόλια των διαφόρων δημοτών, που δεν τους ενδιέφερε το τι συμβαίνει στην πόλη αλλά το ποιος έγραψε το άρθρο. Μερικοί υπέθεσαν ότι οι αναγράφοντες τα σχόλια ήταν οι πάντα προσκολλούμενοι της εξουσίας. 
Πλέον αναμένουμε αυτοί οι προσκαλούμενοι να μας απαντήσουν όχι για τις λακκούβες των δρόμων αλλά για τις λακκούβες της κεντρικής πλατείας της Βόνιτσας και γενικότερα ποια λακκούβα έχει κλείσει στην Βόνιτσα μετά από επισκευή δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης – ΟΤΕ – ΔΕΗ – και άλλο ήθελε προκύψει. Πέστε μας μόνο μία περίπτωση και πλέον δεν θα ξαναμιλήσουμε. 
Από την φωτογραφία που βλέπετε από την πλατεία της Βόνιτσας, υπάρχει μια λακκούβα διαστάσεων 1,20*1,20 μέτρα και βάθους 50 εκατοστών, που τις περισσότερες φορές έχει νερό. Η κατάσταση αυτή υπάρχει επί 2 χρόνια και πλέον. Επειδή η κεντρική πλατεία της Βόνιτσας έχει μετατραπεί σε VIP Parking , υπάρχει περίπτωση που αυτοκίνητο έπεσε στην λακκούβα και χρειάστηκε βοήθεια για να βγει. 



Επίσης στην έξοδο της πλατείας προς την παραλία, υπάρχει έκταση πάνω από 20 τμ περίπου, που εδώ και 8 μήνες είναι σκαμμένη και παραιτημένη με χώματα και πέτρες, μετά από επισκευή ύδρευσης. 
Τέλος όλο το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο παραδοσιακό μέρος της παραλίας,(το κομμάτι από τις στήλες των φώτων προς την θάλασσα) είχαν φύγει πέτρες από τα αυτοκίνητα που παρκάριζαν εκεί τα βράδια. Πόσοι συμπολίτες μας και φιλοξενούμενοί τους, όντας αμέριμνοι στην βόλτα τους, δεν έπεφταν μέσα στο κενό της πλάκας. Άλλοι έπεφταν κάτω και άλλοι έριχναν τα καντήλια τους. 
Ένα καλοκαίρι και δεν νοιάστηκε κανένας από τον Δήμο, είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί μόνιμα έχουν εξαφανιστεί από την παραλία. 
Και όμως έγινε και αυτό, όπως το έμαθα από τους καταστηματάρχες της παραλίας. Μια μέρα ξημερώματα για να μην τους δουν και γελάνε μαζί τους, στο τέλος του καλοκαιριού, δύο συμπολίτες μας βούτηξαν στα νερά της παραλίας και έβγαλαν τις πλάκες που είχαν ξηλωθεί από διάφορα σημεία της παραλίας. Τις έβγαλαν και σε κάποια ώρα που δεν είχε κίνηση, έφτιαξαν λάσπη και τις τοποθέτησαν όσο μπορούσαν καλλίτερα στην θέση τους. Σήμερα η πέτρινη παλιά παραδοσιακή παραλία δεν έχει ούτε μια κενή πλάκα. 
Όμως σε λίγο καιρό η παραδοσιακή παραλία της Βόνιτσας, θα χαθεί γιατί έχει γύρει τουλάχιστον 10 μοίρες, ενώ όλα τα αρμολογήματα στις πλάκες έχουν φύγει, με αποτέλεσμα εύκολα να ξεκολάνε οι πλάκες και εύκολα να βρίσκουν την λύση της πτώσης στην θάλασσα και στην θέση τους, οι άσχετοι να γεμίζουν με τσιμεντόλασπη τα κενά. 
Βέβαια αν ο Δήμαρχος είχε διαβεί έστω και μια φορά την παραλία της Βόνιτσας, το τελευταίο χρόνο, θα είχε αντιληφθεί την μεγάλη καταστροφή που έρχεται στην ιστορική παραλία. 
Βέβαια έχουμε ελπίδες με το Πάσχα να μας έρχεται και για τον εντυπωσιασμό των παρεπιδημούντων, να έχουμε μια μικρή αλλαγή και κάτι να μπαλώσουν. Μετά πάλι τα κεφάλια μέσα και αδιαφορία. 

Γράφει ο ΔΗΜΟΤΗΣ

ΑΠΟ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου