16 Ιουνίου 2013

Σκακιστικοί μαθητικοί αγώνες στο Νυδρί με συμμετοχή της Παλαίρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου 2013 το 1ο μαθητικό σκακιστικό τουρνουά Νυδρίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου. 

Με 76 συνολικά συμμετοχές από Πάργα, Παραμυθιά, Άρτα, Πρέβεζα, Πάλαιρο, Αθήνα και Λευκάδα, οι διοργανωτές έδωσαν την ευκαιρία σε μαθητές δημοτικών-γυμνασίων και λυκείων της ευρύτερης περιοχής να αγωνιστούν στο πνευματικό παιχνίδι μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα. 
Δημιουργήθηκαν 3 κατηγορίες με βάση την ηλικία και παίχτηκαν 5 παρτίδες σε κάθε κατηγορία. Στους πρώτους κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. 





Τα αποτελέσματα ήταν: 

Α΄κατηγορία (μαθητές Α-Γ δημοτικού): 
1ος Κανταρέλης Κ. - Πρέβεζα 5β
2ος Κολυβάς Π. - Αθήνα 4β
3ος Ζουμής Σπ.- Παλαιρος 3,5
4ος Φερεντίνου Μ - Παλαιρος 3,5
Στην Β΄κατηγορία (μαθητές Δ΄-Στ΄δημοτικού) :
1ος Παγγές Β. - Πρέβεζα 5β
2ος Κευσίκογλου Π - Λευκάδα 4β
3ος Μάντζαρης Μ.- Μεγανήσι 4β
4ος Σολδάτος Γ.- Μεγανήσι 4β

Στην Γ΄κατηγορία (γυμνάσια-λύκεια):
1ος Χαχάμης Ν.. - Παλαιρος 4β
2ος Καταγής Θ. - Λευκάδα 3β
3ος. Χαχάμης Σ. - Παλαιρος 3β





Την Κυριακή διοργανώθηκαν αγώνες γρήγορου σκακιού blitz (παρτίδα με 5΄ λεπτά χρόνο σκέψης ανά παίκτη) στους οποίους ο μεγανησιώτης Κονιδάρης Παναγιώτης κατέκτησε την πρώτη θέση με 6 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Πρεβεζάνος Χρήστος Ζιώγας με 5 βαθμούς.Την Τρίτη θέση κατέκτησε ο Σπύρος Γεωργάκης επίσης από Πρέβεζα. 
Οι αγώνες καλύφθηκαν από τους διαιτητές Αθανασιάδη Αντρέα, Σαμωνά Κωνσταντίνο και Σπύρο Γεωργάκη. Το υλικό παραχωρήθηκε από την Ένωση Ποντίων Μελισσίων και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Λευκάδας. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου