9 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας

Ερώτηση για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει: 
«Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 
Θέμα: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας 

Ύστερα από τη δολοφονική επίθεση, με καταιγισμό πυροβολισμών, που δέχτηκαν την Τετάρτη 17 Απρίλη διακόσιοι περίπου μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας επειδή διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων 6 μηνών, δεν υπάρχει ως τώρα καμία θετική εξέλιξη για τη λύση των προβλημάτων τους. 
Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες γιατί γνωρίζουν και στηρίζουν το σύγχρονο δουλεμπόριο, καθώς και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ζωής των μεταναστών εργατών. Εκθειάζουν δημόσια και ανά τακτά διαστήματα το συγκεκριμένο τρόπο καπιταλιστικής-αγροτικής ανάπτυξης σαν πρότυπο κερδοφορίας. 
Το Υπουργείο παρά τις επίμονες προσπάθειες των εργατών γης και των σωματείων που απαιτούν να παρέμβει για να υπάρξει λύση στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργάτες γης της Μανωλάδας, αρνείται με διάφορα προσχήματα να καλέσει τους εργοδότες να καταβάλουν τις οφειλές τους. Ουσιαστικά, με τη στάση του, χαρίζει τον ιδρώτα των εργατών στους μεγαλοϊδιοκτήτες φραουλάδες. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ οι κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε: 
Να σταματήσει το σύγχρονο "δουλεμπόριο" των εργατών γης, των μεταναστών στην περιοχή της Μανωλάδας και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. 
Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, με βάση τη ΣΣΕ και να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους. 
Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στους εργάτες γης και έλεγχος από τις τοπικές Επιθεωρήσεις Εργασίας. 
Οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου