11 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ογκολογικό Ξενώνα «Ελπίδα» από το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας



Το πνεύμα των Χριστουγέννων και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον έφεραν χθες το απόγευμα τα μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας στους φιλοξενούμενους του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα» στην Πάτρα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους του Ξενώνα, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση να στηρίζουν την «Ελπίδα», που ξεκίνησε πέρσι με τον καθαρισμό και τη δενδροφύτευση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου του Ογκολογικού Ξενώνα και την αντίστοιχη χριστουγεννιάτική γιορτή.
τηρώντας την υπόσχεσή του ότι θα στηρίζει όσο μπορεί το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών η «Ελπίδα»



Τα λυκόπουλα της Αγέλης του 2ου Συστήματος Πάτρας πλημμύρισαν το χώρο του Ξενώνα με χαρούμενες φωνές και προσκοπικά τραγούδια, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια και ευχές, και φυσικά έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μεταφέροντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσκοπικής προσφοράς..
Η πρόεδρος του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών η «Ελπίδα», Μαρία Δαφάλια- Μασσαρά, και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Εθελοντές Στήριξης των Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησαν τους λιλιπούτειους εθελοντές για τη γιορταστική διάθεση και τη θετική σκέψη που πρόσφεραν στους ασθενείς και τους συνοδούς τους που φιλοξενούνται στο Ξενώνα, και κέρασαν τα παιδιά μελομακάρονα και αναψυκτικά.



Ο Αρχηγός Συστήματος, Σάκης Τσαγκαρουσίανος, ανέφερε ότι η εθελοντική προσφορά είναι αναπόσπαστο μέρος του προσκοπικού παιχνιδιού και το 2ο Σύστημα και τα μέλη του θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη στήριξη του Ξενώνα, που δίνει πνοή και ελπίδα στους ογκολογικούς ασθενείς.
ΒΙΝΤΕΟ: Στιγμιότυπα με τα λυκόπουλα να τραγουδούν προσκοπικά τραγούδια και να ψάλουν τα κάλαντα στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=dEcRRbThNrc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου