20 Δεκεμβρίου 2014

Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ:Γλέντι στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ

Με ενθουσιασμό, μαχητικότητα και αγωνιστικότητα, τιμήθηκαν τα 96 χρόνια του ΚΚΕ το βράδυ της Παρασκευής, 19  Δεκέμβρη, στο κέντρο «Το Χάραμα» στη Πλαγιά του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. 

Στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.
Η βραδιά διοργανώθηκε στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Ετοιμάστηκε με το μεράκι και τη διάθεση των κομμουνιστών, ενώ όλα τα πλούσια εδέσματα που προσφέρθηκαν ήταν προσφορές αγωνιστών και απλών ανθρώπων, αγροτών και κτηνοτρόφων, εργαζομένων και επαγγελματιών.


Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ΝΩΝΤΑ ΜΩΡΑΪΤΗ γραμματέα της ΚΟΒ Ακτίου – Βόνιτσας  του ΚΚΕ.
Ο  οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ η οποία πραγματοποιείτε σε μια περίοδο ώπου με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς. Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα. Στην πραγματικότητα και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν το λαό παροπλισμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να αποδέχεται τα "μνημόνια διαρκείας", να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της ΕΕ και τις αλυσίδες της Ευρωζώνης.
Γιατί η ανάκαμψη δεν αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που πάρθηκαν πίσω, αλλά την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.
Η υποχώρηση της ανεργίας δεν σημαίνει ότι το 1,5 εκατ. των ανέργων θα πάρει πίσω τη δουλειά που είχε, με το μισθό και τα δικαιώματα που είχε, γιατί ο άνεργος θα παύει να θεωρείται άνεργος αν δουλέψει μια μέρα το μήνα ή λίγες ώρες την εβδομάδα…
Και οι επενδύσεις που διαφημίζει ο πρωθυπουργός θα πατήσουν πάνω στα ερείπια των κατεστραμμένων εργασιακών δικαιωμάτων.
Και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, πρέπει να ξέρουν πως κάθε φορά που θα ακούν για ανάπτυξη και επενδύσεις, νέα μέτρα θα ανακοινώνονται και η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακώνεται.
Τέτοια μέτρα πάρθηκαν σε όλη την περίοδο της κρίσης και σε όλες τις χώρες που είχαν ή δεν είχαν μνημόνια και τρόικες.
Τέτοια μέτρα θα συνεχίζουν να παίρνονται και μετά την έξοδο από την κρίση, για να παραμείνουν στη φάση της ανάκαμψης.
Γιατί είναι μέτρα που τα έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
Μέτρα που τα υπαγορεύει η στρατηγική της ΕΕ.
Και η νέα αντιλαϊκή επίθεση, που είναι στα σκαριά, τέτοια μέτρα περιλαμβάνει, για να σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει στο λαϊκό εισόδημα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Σημασία δεν έχει αν τα μέτρα αυτά θα επιστεγάσουν μια νέα συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας τώρα ή θα τα πάρει μια νέα κυβέρνηση αύριο, αυτή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Γιατί πλέον όλα αυτά, που είναι απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ, έχουν ήδη τεθεί στην ημερήσια διάταξη.
Σημασία για το λαό δεν μπορεί να έχει πότε και ποιος θα κληθεί να τα πάρει, αλλά πώς θα τα ματαιώσουμε, θα τα εμποδίσουμε.
Σημασία έχει πώς ο λαός θα κινητοποιηθεί για να μην επιτρέψει σε καμιά κυβέρνηση να προχωρήσει τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό.
Που θα μετατρέψει την Κοινωνική Ασφάλιση και τη σύνταξη σε όνειρο θερινής νυκτός για τις νέες γενιές των εργαζομένων που θα δουλεύουν και θα ζουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες από αυτές των γονιών τους, ουσιαστικά ως τα βαθιά τους γεράματα για να πάρουν ένα επίδομα φτώχειας.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια έχουν υπογράψει, στην αρχή ξεχωριστά και τώρα από κοινού, συμφωνία με το ίδιο το σύστημα. Κι αυτό είναι το πρώτο και μεγαλύτερο Μνημόνιο που φέρνει μόνιμα βάσανα στο λαό.
Συμφωνία με το σύστημα υπογράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώνει τη μετάλλαξή του στον άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης, τη γνωστή μας από παλιά σοσιαλδημοκρατία.
Κι αυτό το σύστημα δεν παίρνει από γιατρειά, δεν σώζεται με τα γιατροσόφια της μιας ή της άλλης διαχείρισης, που υπόσχονται έξοδο από την κρίση και επιστροφή στην ανάκαμψη.
Οι υπαρκτές διαφορές της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αφορούν ακριβώς το μείγμα διαχείρισης, δηλαδή τον τρόπο για την επίτευξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξωραΐζοντας και οι δύο το αντιλαϊκό και ταξικό της περιεχόμενο.





Φίλοι και φίλες,
Απευθυνόμαστε και σε όσους δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ ή επιφυλάσσονται ακόμη για κάποιες θέσεις του.
Κατανοούν, όμως, ότι το ΚΚΕ αποτελεί το αποκούμπι, σταθερή αξία για το λαό.
Είδαν με την ίδια τους την πείρα ότι το αδυνάτισμα του ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο δεν βοήθησε στο ελάχιστο το λαό, αλλά οδήγησε το κίνημα σε μεγάλη υποχώρηση.
Κυβέρνηση θα υπάρξει μετά την κάλπη. Άλλωστε, υπάρχουν έτοιμοι από καιρό κάποιοι να συνδράμουν σ’ αυτό.
Για το λαό μας όμως, αυτό που πρώτα απ’ όλα μετράει, είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.
Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις γι’ αυτό που εδώ και καιρό προειδοποιεί το ΚΚΕ.
Ότι, δηλαδή, οι αντιλαϊκές εξελίξεις δεν μπορούν να αποτραπούν από κυβερνήσεις που αναγνωρίζουν το χρέος, αποδέχονται τα δεσμά διαρκείας της ΕΕ και "πίνουν νερό" στο όνομα της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου.
Την επόμενη μέρα από τις εκλογές χρειαζόμαστε ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και το σταθερό φίλο του λαού και της νεολαίας.
Γιατί αποτελεί μοναδική εγγύηση για το λαό την επόμενη μέρα. Δύναμη ελπίδας, προοπτικής.
Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι το λαό.
Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις που δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το εισόδημα και τη ζωή του λαού, αλλά και ανοίγουν δρόμους σε πιθανές μεγαλύτερες περιπέτειες.
Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει μέσα και έξω από τη Βουλή για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για τη λευτεριά, το ψωμί και το δίκιο του λαού.
Το ΚΚΕ είναι η μεγάλη δύναμη εμπιστοσύνης. Που χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού για να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και ανάκτηση των απωλειών.
Γιατί αγωνίζεται για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.
Παλεύει για να απομονωθεί και να ηττηθεί η φασιστική ιδεολογία και η ναζιστική δράση των σημερινών απογόνων της ιδεολογίας του μίσους.
Το ΚΚΕ είναι δύναμη συνέπειας και σταθερότητας, γιατί παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Το ΚΚΕ είναι δύναμη ελπίδας για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο.
Το ΚΚΕ είναι δύναμη προοπτικής για να ανοίξουμε το δρόμο για λύση υπέρ του λαού, με τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, με την εργατική τάξη, το λαό, στο τιμόνι της εξουσίας.
Μια τέτοια διακυβέρνηση έχει ανάγκη ο τόπος, την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και σ’ αυτήν το ΚΚΕ θα δώσει το δυναμικό και αποφασιστικό του "παρών".

Καλή συνέχεια με μουσική και τραγούδι. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να πολεμάμε, να αγωνιζόμαστε και να τραγουδάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου