10 Δεκεμβρίου 2014

ΒΟΝΙΤΣΑ: Ιδρύεται δημόσιο ΙΕΚ - Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης και στελέχωσης!

Γράφει ο Νώντας Νικάκης
Το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας, είναι πραγματικότητα. Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ιδρύεται στη Βόνιτσα Δημόσιο ΙΕΚ, με κωδικό 1041605 (ΦΕΚ Αρ.Φύλλου 945, 15 Απριλίου 2014).
TΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. Επειδή δέχθηκα το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά ερωτήματα από πρώην μαθητές μου και γενικότερα από αρκετούς συμπολίτες μας για το προαναφερόμενο θέμα θεώρησα σκόπιμο να σας ενημερώσω ότι το υπουργείο παιδείας στα πλαίσια επανασχεδιασμού της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης αποφάσισε την ίδρυση 10 ΙΕΚ και μεταξύ αυτών και στην πόλη της Βόνιτσας.
Η επωνυμία του θα είναι Δημ-ΙΕΚ. Bόνιτσας, ΦΕΚ 945/2014 σύμφωνα με με τις υπ αριθμ 3693 και 3692 κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργών παιδείας, οικονομικών και Δ/κης μεταρρύθμισης κλπ.


Το νεοϊδρυθέν ΙΕΚ θα προσφέρει διέξοδο για τη νεολαία μας και όχι μόνο αλλά και σε πτυχιούχους ειδικότερα θεωρητικών επαγγελμάτων που μαστίζονται από την ανεργία που τα τελευταία χρόνια επιλεγούν τα δημόσια ΙΕΚ προκειμένου να αποκτήσουν πρακτικές και εξειδικευμένες δεξιότητες κάτι που ζητά η σημερινή αγορά εργασίας.

Το νεοϊδρυθέν ΙΕΚ θα έχει απογευματινή λειτουργία και θα στεγάζεται στο κτίριο του ΕΠΑΛ. Αυτές τις ημέρες στήνεται όσον αφορά τα γραφεία τηλέφωνα κλπ.
Διευθυντής έχει ορισθεί με αξιοκρατική διαδικασία ο κ. Δημ. Μπέλος, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές και άλλα προσόντα ξένες γλώσσες και γνώστης της αγοράς εργασίας.
Πρόκειται για ικανό και άριστο συνάδελφο και υπηρέτησε προ ετών στο ΕΠΑΛ στον τομέα και ειδικότητα των πολιτικών έργων υποδομής με αρκετές επιτυχίες των μαθητών του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως επίσης και σε άλλες σχολικές καινοτομίες και δραστηριότητες.
Επειδή υπηρέτησα το χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης σας συμβουλεύω να επισκεφθείτε το νεοϊδρυθέν ΙΕΚ να πάρετε πληροφορίες για θέματα φοίτησις και γενικότερα επαγγελματικής αποκατάστασης.
Αυτονόητο είναι όλοι μαζί να υποστηρίξουμε το νέο ίδρυμα το οποίο θα προσφέρει και θέσεις εργασίας και εάν ανάδειξη κάποια σπάνια ειδικότητα που δεν θα λειτουργεί σε άλλη περιοχή της χώρας θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μαθητικό πληθυσμό που να κατοικεί μόνιμα στην πόλη μας. Ενδεικτικά σας αναφέρω τις ειδικότητες: 1- Τεχν μαγειρικής 2- Στελεχος Δ/σης οικονομίας στον τουρισμό 3- Βοηθός
βρεφονηπιοκόμων 4-Εσωτερική αρχιτεκτονική και σχεδιασμός αντικειμένων 5-Τεχν Δασικής προστασίας 6- Τεχν Η/Υ , κ.α.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για φοίτησή και απόκτηση δεξιοτήτων από την ευρύτερη περιοχή των όμορων δημων της περιοχή Ξηρομέρου και από την γειτονική Λευκάδα.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν τις προτιμήσεις τους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρούν στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. ΒΟΝΙΤΣΑΣ (https://sites.google.com/site/iekvonitsas/home) η οποία περιέχει ενδεικτικές ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Βόνιτσας το εαρινό εξάμηνο του Σχ.Έτους 2014-2015. (Φεβρουάριος 2015).

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου