15 Νοεμβρίου 2013

Γιώργος Βαρεμένος: Λαμπεντούζα και Πάλαιρος, στίγμα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 15 Νοεμβρίου 2013 

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη σημερινή τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή της Παλαίρου: 
Μετά το έγκλημα της Λαμπεντούζα, άλλο ένα φρικιαστικό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των γεγονότων, τα οποία αποτελούν στίγμα για τον πολιτισμό των ευρωπαϊκών κρατών. Ορισμένα από αυτά τα κράτη, που κυριαρχούν στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν ανθρώπινα σκουπίδια, τα οποία ακουμπούν στην πόρτα του γείτονα.

Αρνούνται να μοιραστούν ένα πρόβλημα που είναι κοινό και επιπλέον, με τα αιματηρά μέτρα που επιβάλλουν, στερούν, για παράδειγμα, από το λιμεναρχείο Λευκάδας ακόμη και τη βενζίνη για να κινηθεί. Αν μπορούσε να το κάνει, ίσως και να σώζονταν οι ανθρώπινες ζωές των Σύριων και Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που αναζητούσαν καταφύγιο ελπίδας στην Ιταλία.

 Είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση, αντί να χρησιμοποιεί ένα τεράστιο ζήτημα για πολιτικές σκοπιμότητες, να κινηθεί μαζί με άλλες χώρες του Νότου, ώστε να φέρουν το θέμα στην κορυφή μιας κατεπείγουσας ατζέντας, οδηγώντας τους κυρίαρχους του Βορρά ενώπιον των εγκληματικών ευθυνών τους και ζητώντας μέτρα για την αντιμετώπισή του.2 σχόλια:

  1. Ο τίτλος σας αδικεί την Πάλαιρο. Η Πάλαιρος δεν έχει καμία ευθύνη για να είναι στίγμα για τον ευρωπαικό πολιτισμό. Οι ευθύνες είναι αλλού...Παρακαλώ διορθώστε τον τίτλο σας.
    Ευάγγελος Μπίζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι έχει δίκιο ο κύριος Μπίζος Ευάγγελος για τον τίτλο του κου Βρεμένου. Ο τίτλος παραπέμπει σε στιγματισμό των συγκεκριμένων πόλεων, ενώ αλλό εννοεί στο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή