25 Νοεμβρίου 2013

Αναστολή λειτουργία​ς στο Νηπιαγωγεί​ο του Δ.Δ. Τρύφου του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας του νομού Αιτωλοακαρ​νανίας

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 
Θέμα: Αναστολή λειτουργίας στο Νηπιαγωγείο του Δ.Δ. Τρύφου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας 

Οξυμένα είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται και στην προσχολική αγωγή, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νηπιαγωγείου του Δ.Δ. Τρύφου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Όπου δεν λειτουργεί απο την αρχή της σχολικής χρονίας λόγω έλλειψης Νηπιαγωγού. Ζητάνε απο τους γονείς να γίνεται η μεταφορά των νηπίων σε άλλο νηπιαγωγείο (του Δ.Δ. Κατούνας) με ταξί χωρίς συνοδό και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων καθημερινά. Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να μη δεχτούν τη μεταφορά των παιδιών τους σε άλλο νηπιαγωγείο και αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να στελεχωθεί το Νηπιαγωγείο με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Επειδή για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νηπιαγωγείο Τρύφου, τεράστια είναι η ευθύνη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζονται ακόμα και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε το Νηπιαγωγείο Τρύφου να λειτουργήσει.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου