18 Νοεμβρίου 2013

Ελπιδοφόρα ισοπαλία της ανδρών του Α.Ο. Παλαίρου

Ένα χορταστικό αγώνα ποδοσφαίρου παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου του Μοναστηρακίου την Κυριακή το απόγευμα. Ο Α.Ο. Παλαίρου για μια ακόμη φορά αγωνιζόμενος εντός (εκτός) έδρας, λόγω κατασκευής του πλαστικού χλοοτάπητα όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, έφερε ισοπαλία με την πολλά υποσχόμενη (βρίσκεται στη 2η θέση) ομάδα της Φλόγας Παλαιομάνινας, 2-2, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Γ' ομίλου της Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας Αιτ/νίας. 

 




 
Η Φλόγα Παλαιομάνινας μπήκε ηγετικά στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων για τα πρώτα 15 λεπτά, αλλά ο Α.Ο. Παλαίρου αντιστάθηκε σθεναρά στην πίεση και δεν εφνιδιάστηκε από τους έμπειρους παίκτες των φιλοξενουμένων. Το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί με δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και με φάσεις εκατέρωθεν των δύο εστιών.
Στο 30ο λεπτό περίπου ο Λίτος Αλέξανδρος από την Πάλαιρο μπήκε στην περιοχή της αντιπάλου ομάδας και τρίπλαρε από αριστερά τον τελευταίο αμυντικό και ανετράπη (πέναλτι και κόκκινη κάρτα). Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι (πρώτο τραγικό λάθος). Η οεξέδρα εξαγριώθηκε με αυτή την απόφαση. Στο 40ο λεπτό περίπου η Φλόγα κερδίζει κόρνερ από αριστερά και μετά την εκτέλεση, παίκτης της βρίσκει την μπάλα στο ύψος του πρώτου δοκαριού και την γυρνά με κεφαλιά στην εστία του Κουνάβη και βρίσκει τα δίχτυα. Επιθετικός όμως της Φλόγας, έχει βάλει πριν στα δίχτυα τον τερματοφύλακα της Παλαίρου κάνοντας καταφανέστατο φάουλ. Ο διαιτητής δείχνει τη σέντρα, 0-1 , (δεύτερο τραγικό λαθος).
 



 
Στον πανηγυρισμό της ομάδας της Παλαιομάνινας και ενώ οι παίκτες της Παλαίρου διαμαρτύρονται έντονα (δικαιολογημένα ή όχι,  να μας απαντήσει ο διαιτητής), ο σκόρερ δέχεται επίθεση με πλαστικό μπουκάλι από κάποιο οπαδό της εξέδρας και πέφτει στο έδαφος. Πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για τους παράγοντες της Παλαίρου και για τους παίκτες μας οι οποίοι καταβάλλουν την προσπάθειά τους, για ένα απαράδεκτο συμβάν από ανεγκέφαλο στη κυριολεξία οπαδό. Ζητάμε συγνώμη για το ατυχές συμβάν και το καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα. Κάποιοι οπαδοί βέβαια είναι εξαγριωμένοι και επεμβαίνουν όπως πάντα οι ψυχραιμότεροι.
Το παιχνίδι συνεχίζεται μετά τον "τραυματισμό" του σκόρερ των φιλοξενουμένων "στο κεφάλι" όπως γράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα (και αυτό είναι υπό αμφισβήτηση έπειτα από σχετική ενημέρωση που υπήρξε για το συμβάν), χωρίς βέβαια και πάλι να μην αναφέρουμε ότι η ενέργεια του οπαδού είναι καθ' όλα καταδικαστέα, και δύο λεπτά αργότερα η Πάλαιρος κερδίζει πέναλτι όταν σε σουτ του Ζέλου Χρήστου η μπάλλα βρίσκει σε χέρι αμυνόμενου. Ο Ζέλος Χρήστος εκτελεί και ισοφαρίζει σε 1-1. Το πρώτο ημίχρονο λήγει και ενώ κάποιοι παίκτες διαμαρτύρονται στο διαιτητή και αλλάζουν φιλοφρονήσεις ή διαπληκτίζονται φραστικά για τα δρώμενα του αγώνα, κάποιος παράγοντας ή παίκτης της Φλόγας πηγαίνει στον διαιτητή και του λέει: ¨έλα λήξε τον αγώνα να φύγουμε, γιατί δεν βλέπεις, μπήκανε μέσα". Ο διαιτητής κάνει συστάσεις σε παράγοντα της Παλαίρου και του λέει: "βγήτε έξω γιατί θα διακόψω το παιχνίδι". Να αναφέρουμε ότι στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή, δηλαδή μετά τη λήξη του ημιχρόνου, ήταν μέσα τέσσερις παράγοντες της Παλαίρου κάποια παιδάκια του Μοναστηρακίου και παράγοντες των φιλοξενουμένων. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο διαιτητής είπε ότι "θα διακόψει τον αγώνα"; (Θα αναφέρουμε στο τέλος μερικά στιγμιότυπα που μας προξένησαν εντύπωση).
 



 
Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε και πάλι ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με πάθος και δίψα για τη νίκη. Στο 55ο λεπτό σε λάθος της άμυνας της Παλαίρου επιθετικός της φιλοξενούμενης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ πριν ο Κουνάβης Στάθης είχε αποκρούσει με το στήθος αλλά δεν μπόρεσε να τη συγρατήσει. Έτσι η Φλόγα πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με 2-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως η Πάλαιρος απάντησε με καταπληκτικό συνυασμό των παικτών της από δεξιά με σέντρα στην πλάτη της άμυνας, με τον επερχόμενο Λίτο Αλέξανδρο με κοντινό πλασέ να γράφει το 2-2 (αλά Σαλπιγγίδης).
Στο 80ο λεπτό ο Ναούμης Κ. της Φλόγας απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη επειδή διέκοψε υποσχόμενη επίθεση της Παλαίρου. Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια. Το πρώτο, κάθετο δοκάρι, μπλόκαρε ο Κουνάβης στην επιστροφή και το δεύτερο, οριζόντιο και "σκάσιμο" της μπάλας στο έδαφος, βρήκε στην πλάτη του Κουνάβη αλλά με άψογο συγχρονισμό κατάφερε και πάλι να την μλποκάρει. Η Φλόγα διαμαρτυρήθηκε έντονα ότι η μπάλα στο "σκάσιμο" ήταν μέσα από τη γραμμή, αλλά πιστεύουμε πως δεν είχε δίκιο. Εκείνη τη στιγμή κάποιος οπαδός ή παράγοντας της Παλαιομάνινας έκανε επίθεση στον επόπτη γραμμών μπαίνοντας στο γήπεδο. Αυτά δεν τα βλέπουμε;
 
********************************************************************************
Η Πάλαιρος αν και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος δεν παύει και δεν έπαψε ποτέ να είναι αξιόμαχη. Θα παλέψει, αν και έχει πολλά προβλήματα λόγω απαράδεκτης καθυστέρησης του γηπέδου της, για τον αθλητισμό και όχι μόνο για την παραμονή της. Τώρα, αν κάποιοι παίκτες νομίζουν πως θα έρθουν να παίξουν με την Πάλαιρο  για να κάνουν "πικ νικ" και να περάσουν ¨αέρα", όπως λέμε λαϊκιστί, αυταπατώνται.
********************************************************************************
Η διοίκηση του Α.Ο. Παλαίρου δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τις διοίκησεις και τους σεμνούς παίκτες οποιουδήποτε σωματείου όπως και της Παλαιομάνινας. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Εξ' άλλου και το παρόν ρεπορτάζ είναι πάντα υπό το πρίσμα του γράφοντος και άρα είναι υποκειμενικό. Γιατί η Πάλαιρος στον προηγούμενο αγώνα που ηττήθηκε με 5-0 από την Αναγέννηση Στάνου και με αποβολή παίκτη της για εξύβριση δεν διαμαρτυρήθηκε αλλά συγχάρηκε τον αντίπαλο;
 




 
Και κάτι τελευταίο για την ιστορία. Μας έχει συμβεί στο παρελθόν παίκτες της Παλαίρου να παίρνουν κόκκινη κάρτα επείδη έβρισαν και καλώς αποβλήθηκαν. Αυτό δεν ισχύει για τα άλλα σωμματεία; Μας έχει τύχει πολλές φορές (μα πάρα πολλές φορές) παίκτες άλλων σωμματείων να βρίζουν χυδαία, όπως και στον προαναφερόμενο αγώνα, και οι διαιτητές να κωφεύουν. Ο διαιτητής της συνάντησης με την Φλόγα μίλαγε στον ενικό με μερικούς παίκτες της Παλαιομάνινας και δεν είναι κακό, διότι μπορεί να είναι και φιλαράκια. Αλλά μάλλον θα έπρεπε να δώσει τουλάχιστον άλλες δύο κόκκινες στο συγκεκριμένο αγώνα.
 
Κάκιστη η διατησία του κου Κέκελου Π. ο οποίος απείλησε πως αν μας βρει πουθενά εκτός, "θα δείτε τι θα πάθετε". ΑΥΤΌ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ. Ενώ το αντίθετο μπορούμε να πούμε για τους επόπτες κους Κακατσίδη Γ. και Ελευθεράτο Δ.
 
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ομάδα της Φλόγας διότι είναι αξιόμαχη με καλούς παίκτες και μπορεί να καταφέρει αρκετά!
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου