22 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ


Οι «Δράσεις Στήριξης – Κατάρτισης Ανέργων στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας» παρουσιάστηκαν με επιτυχία στη αίθουσα «ΣΠΥΡΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ» στη Πάλαιρο την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου από τη Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ».
 


Στην Α.Σ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ  ΕΡΓΑΣΙΑ μετέχουν 9 φορείς: Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, Εμπορικός Σύλλογος Βόνιτσας, ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΕΣΤΟΣ ΑΤΑΠ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ακτίου, HARCOS Ε.Π.Ε., ΚΕΚ EUROTEAM, ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ και ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.
Την ημερίδα άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας και Πρόεδρος της Σύμπραξης Ευθ. Φερεντίνος, ο οποίος τόνισε την σημασία της ουσιαστικης στήριξης των 80 άνεργων μέσα από τη δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργειών.
Ο υπεύθυνος του Πρόγράμματος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Μάριος Αλεξόπουλος τοποθέτησε το ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων αυτών στη προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας μέσα από δράσεις τοπικής ανάπτυξης.
Η λογική των δράσεων, όπως παρουσιάστηκε από τον Διαχειριστή Νίκο ΛΙΑΠΗ, εδράζεται στον αγροτοκτηνοτροφικό χαρακτήρα της περιοχής και τις συνέργειες με τους άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας (τουρισμός, περιβάλλον, πολιτισμός).
Η λογική αυτή εξειδικεύεται, σύμφωνα με τον  Υπεύθυνο Φυσικού Αντικειμένου Γιάννη Πραμαγκιούλη, στη δικτύωση και συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων, στη μεταφορά καλών πρακτικών μέσα από ημερίδες και ταξίδια μελέτης, στην προώθηση της ιδέας της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων - δυνητικών πελατών και στη κατάρτιση των ωφελουμένων σε θέματα «Τυποποίησης και Προώθησης στην Αγορά των Αγροτοκτηνοτροφικών Προϊόντων» και «Λειτουργίας Σύγχρονων Υπηρεσιών».
Ο στόχος της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων νέας μορφής (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί) θα βρει υποστήριξη και στη δημιουργία του «Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας», το οποίο θα είναι μόνιμος θεσμός στην περιοχή, με σκοπό την εργασία στη περιοχή και τη πληροφόρηση και βοήθεια σε θέματα δημιουργίας και ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρήσεων, όπως τόνισε ο υπεύθυνος έργου της HARCOS Ε.Π.Ε. Δημήτρης Άσπρος.
Την ημερίδα έκλεισε η Υπεύθυνη Φυσικού Αντικειμένου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Αμφιλοχίας Ειρήνη ΖΩΒΑ, η οποία εστίασε στη σημασία της συνεργασίας των 4 Αναπτυξιακών Συμπράξεων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που θα προκύψουν.
                                                                         Από το Γραφείο Επικοινωνίας
                                                                        της Α.Σ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου