20 Μαρτίου 2015

Βαριές ποινές φυλάκισης για το πολύνεκρο ναυάγιο της Παλαίρου


Με 162 χρόνια κάθειρξης έκαστος καταδικάστηκαν οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μεταφοράς Σύριων μεταναστών που κατέληξε στο πολύνεκρο ναυάγιο στις ακτές της Παλαιρου με δώδεκα συνολικά νεκρούς, τον Ιανουάριο του 2014, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αγρινίου. Η ανακοίνωση των ποινών έγινε πριν από λίγη ώρα ενώ ειχε προηγηθεί η αγόρευση των συνηγόρων.
Συγκεκριμένα με τις ποινές αυτές από τις οποίες εκτίονται τα 25 χρόνια, καταδικάστηκαν ο Αιγύπτιος φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας που διακινούσε τους μετανάστες καθώς και δυο αδέρφια από το Ξηρόμερο.
Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, τη μητέρα, τον μικρότερο αδελφό της οικογένειας, που κατηγορούνταν για απλή συνέργεια και έναν Σύριο που συνεργάστηκε με τις αρχές για την αποκάλυψη του κυκλώματος, υπήρξαν αθωωτικές αποφάσεις. Για τις αποφάσεις αυτές ελήφθη υπ’όψιν το λευκό ποινικό μητρώο κάποιων εκ των κατηγορουμένων.
Να θυμίσουμε πως λίγες μέρες πριν , στα τέλη Φεβρουαρίου, τις προβλεπόμενες από το νόμο βαριές ποινές με βάση το κατηγορητήριο πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή των ποινών με βάση το κατηγορητήριο για τον Αιγύπτιο διακινητή και τα δυο από τα τρία αδέρφια, για διακίνηση μεταναστών, πρόκληση ατυχήματος που επέφερε πολλαπλούς θανάτους κλπ , κατηγορίες που επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Για τη μητέρα και τον μικρότερο εκ των αδελφών προτάθηκε η επιβολή ποινής για απλή συνέργεια που μπορεί να επισύρει ποινή έως δέκα χρόνια φυλάκισης. Τέλος για έναν ακόμη εκ των κατηγορουμένων, έναν Σύριο , που όπως φαίνεται συνεργάστηκε για την αποκάλυψη του κυκλώματος, προτάθηκε η απαλλαγή του.


Από agriniopress

1 σχόλιο: