14 Ιουλίου 2011

Tέλος ο Άγριλος, αλλά…

Όλα δείχνουν πως Κέντρο κράτησης μεταναστών στο στρατόπεδο «Ψαρογιάννης» στον Αγριλο δεν πρόκειται να γίνει. Στον δήμο το στρατόπεδο. Το θέμα όμως παραμένει ανοικτό για την Αιτωλ/νία.
Αίσιο τέλος , μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, φαίνεται πως έχει το θέμα της δημιουργίας Κέντρου κράτησης μεταναστών, στο στρατόπεδο στην Άγριλος της Αμβρακίας, στον δήμο της Αμφιλοχίας. Να θυμίσουμε πως η απόφαση αυτή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, συλλαλητήρια αλλά και ομόφωνες αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής.
Τα επιχειρήματα που είχαν κατατεθεί και ειδικότερα σε σχέση με τι ιδιοκτησιακό καθεστώς του στρατοπέδου, ήταν συντριπτικά και όπως όλα δείχνουν ,το αρμόδιο Υπουργείο, αποσύρει την πρόταση αυτή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, που μίλησε σχετικά στοagriniopress, βρίσκεται στην τελική της φάση η διαδικασία απόδοσης της έκτασης 204 στρεμμάτων στον δήμο και 1.900 τ.μ. στην ΚΕΔ, ενώ το στρατόπεδο, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να έχει κλείσει. 
Παράλληλα τα σημαντικά εκκλησιαστικά κειμήλια, που υπάρχουν εντός της εκκλησίας που είναι στο στρατόπεδο, θα παραμείνουν στην περιοχή. Όμως, το θέμα του Κέντρου κράτησης μεταναστών παραμένει ανοικτό για την Αιτωλ/νία και ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια, για ένα ενδεχόμενο επιλογής άλλου χώρου στην Νεάπολη ή αλλού, χωρίς όμως οι φήμες αυτές να επιβεβαιώνονται προς το παρόν.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου