13 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσίαση του Βιβλίου «Η Υφαντική Τέχνη» της Αρετής Ασημάκη Ροκά στην Αθήνα

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Η Υφαντική Τέχνη στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία – καημός και νοσταλγία», της Αρετής Ασημάκη- Ροκά, εκδόσεις Αίολος, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, στις 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα... 
-Η Κατερίνα Ζωγράφου - Κορρέ, Ομοτ. Καθηγήτρια Λαογραφίας Παν. Αθηνών 
-Ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης Ξ.Ε.ΛΟ.Τ. 
-Η Χρυσούλα Σπυρέλη, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας 
Την παρουσίαση θα χαιρετήσει η Μόλλη Βότση, ποιήτρια, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών. 
Συντονιστής: Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος ΑΙ.ΠΟ.Ε. 

Βιογραφικό Σημείωμα: 
Η Αρετή Ασημάκη – Ροκά γεννήθηκε στο Αγρίνιο από αγρότες γονείς. Αποφοίτησε από το Γ’ εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και από την ηλικία των δώδεκα ετών υπηρέτησε επαγγελματικά την τέχνη της παραδοσιακής υφαντικής. Το 1955 δημιούργησε το Επαγγελματικό Εργαστήρι Παραδοσιακής Υφαντικής Λαϊκής Τέχνης, στο Αγρίνιο μέχρι το 1985. Παράλληλα δίδαξε στο ΚΕΓΕ Μεσολογγίου από τον Οκτώβριο του 1963 έως τον Δεκέμβριο του 1965. Από το 1999 έως το 2002 ασχολήθηκε ως εκπαιδεύτρια της παραδοσιακής υφαντικής λαϊκής τέχνης στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης «Παναγία Ελεούσα» στο Μεσολόγγι. 
Όλ’ αυτά τα χρόνια ασκούσε την παραδοσιακή λαϊκή τέχνη της υφαντικής προσφέροντας ταυτόχρονα εκπαίδευση και εργασία σε άνεργες και ανειδίκευτες κοπέλες. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις λαϊκής τέχνης και σε εκδηλώσεις με θέμα τη λαϊκή τέχνη και παράδοση. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Γ. Ροκά με τον οποίο έχει αποκτήσει δυο γιους.



ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS


Για το Βιβλίο θα μιλήσουν: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου