17 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησε το 1ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Πάλαιρος 2012». Ή αλλιώς: η Πάλαιρος ψηφίζει ΣΚΑΚΙ! (ΦΩΤΟ)

Με την υποστήριξη του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, του Αθλητικού-Σκακιστικού Ομίλου Παλαίρου και του Paleros Yacht Club ξεκίνησε to 1o διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Πάλαιρος 2012» στο Paleros Resort Ηotel στις ακτές του Ιονίου. 

Αγωνίζονται 61 σκακιστές και σκακίστριες από 7 χώρες (Σουηδία, Ελβετία, Σλοβενία, Σερβία, Εσθονία, Ρουμανία, Ελλάδα) και ανάμεσα στα ονόματα που συμμετέχουν είναι ο γκρανμέτρ Ντέγιαν Άντιτς (Σερβία), οι διεθνείς μετρ Βλάντιμιρ Ζαβορόνκοβ (Εσθονία) και Άγκελα Ντραγκομιρέσκου (Ρουμανία), οι δικοί μας μετρ Κώστας Νικολαΐδης και Ιλαρίων Δόρφανης μαζί με πολλά νέα παιδιά από την ακαδημία του τοπικού σκακιστικού ομίλου!  




Στην τελετή έναρξης των αγώνων παρέστη και ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο οποίος έπαιξε την πρώτη κίνηση της παρτίδας Καταγής-Άντιτς ξεκινώντας έτσι συμβολικά τις παρτίδες του 1ου γύρου. Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους ξένους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε που επισκέφθηκαν την περιοχή με αφορμή τους διεθνείς σκακιστικούς αγώνες που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Πάλαιρο. Παρά την απρόσμενη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών πάνω στο τουρνουά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές ακυρώσεις συμμετοχών από Ελλάδα, το πρώτο βήμα έγινε και όπως ανέφερε ο κ. Σολδάτος όποιο κόμμα και να κερδίσει τις εκλογές, η Πάλαιρος ψηφίζει σκάκι! 




Οι αγώνες διεξάγονται από τις 16 έως τις 23 Ιουνίου στη συνεδριακή αίθουσα του Paleros Resort Hotel. Τα τελικά αποτελέσματα του τουρνουά θα συμπεριληφθούν στην επόμενη λίστα της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) για την παγκόσμια κατάταξη του Ioυλίου 2012. 
Η αγωνιστική εξέλιξη του τουρνουά παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων http://www.paleroschess.com με αποτελέσματα, βαθμολογίες και επιλεγμένες παρτίδες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προσβλέπουν σε μία πετυχημένη ολοκλήρωση της οργανωτικής προσπάθειας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες! 


















Γραφείο Τύπου "Paleros 2012" 
Τηλ: 6938326161, Fax: 2641500112
Email: paleroschess@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου