7 Ιουνίου 2012

Ισόβια για την δολοφονία του τ. δημάρχου Βόνιτσας

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η απόφαση του εφετείου Αγρινίου, που εκδίκασε τις προηγούμενες ήμερες την υπόθεση της δολοφονίας του τ. δήμαρχου Βόνιτσας Σπ. Ασημάκη τον Νοέμβριο 2004. 

Ο δράστης, είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και το εφετείο στο Αγρίνιο, τις προηγούμενες ήμερες εκδικάζονταν η έφεση και μετά την πρόταση του Εισαγγελέα για επιβολή εκ νέου ισοβίων, χωρίς ελαφρυντικό, ουσιαστικά προϊδέασε και για την απόφαση του δικαστηρίου, που πριν από λίγη ώρα, επέβαλλε και πάλι ισόβια κάθειρξη στον δράστη. 
Ήταν Νοέμβριος του 2004, όταν ο 50χρονος τ. δήμαρχος και μηχανικός, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από άγνωστο, μέσα στο τεχνικό του γραφείο στο κέντρο της Βόνιτσας. Ο θάνατος του Σπύρου Ασημάκη, ήταν ακαριαίος ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στον δράστη, έναν 60χρονο επιχειρηματία από την περιοχή που στο μεταξύ είχε εξαφανιστεί. 
Μετά από μήνες ο καταζητούμενος συνελήφθη στην Κρήτη και μετά την δίκη που ακολούθησε, καταδικάστηκε σε ισόβια. 
Όμως προσέφυγε κατά της πρωτόδικης απόφασης και αυτές τις μέρες, εκδικάζονταν σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, από το εφετείο του Αγρίνιου. 
Λόγω των πολλών μαρτύρων, η υπόθεση αναμένεται να συνεχίσει να εκδικάζεται και την επόμενη εβδομάδα. 
Ο 60χρονος κατηγορούμενος είχε σοβαρές διαφορές με τον τ. δήμαρχο, που οφείλονταν σε ενέργειες που είχαν γίνει επί δημαρχίας του και που κατά τον δράστη έθιγαν κατάφωρα περιουσιακά του δικαιώματα. 
Μάλιστα την επομένη της δολοφονίας, ο δράστης επρόκειτο να παρουσιαστεί ως κατηγορούμενος σε δίκη στην Λευκάδα, αφού το θύμα τον είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση. 
Μετά την απόφαση του εφετείου ο 60χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΑΣ/Δ Ακαρνανίας και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού για να εκτίσει την ποινή του.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου