17 Απριλίου 2013

ΙΜΛΙ: 6η σύναξη Διαλόγων Γονέων

 
Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι «Διάλογοι Γονέων με την 6η σύναξη 
Το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην «Καταφυγή» η τελευταία για φέτος συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων», με ομιλητή τον εκπαιδευτικό κ. Γρηγόρη Ιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα: «Γάμος: Το μυστήριο της αγάπης», με λόγο γλαφυρό και ζωντανό, παίρνοντας αφορμές από κείμενα της νεοελληνικής μας λογοτεχνίας και με αναφορές σε έργα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. 



Θεωρούμε, πολλές φορές, κοινά και τετριμμένα θέματα, όπως το μυστήριο του γάμου, η λειτουργία και οι δυσλειτουργίες της έγγαμης συμβίωσης κτλ. Παραμένουν όμως διαρκώς επίκαιρα και τέτοια αποδείχτηκαν από το ενδιαφέρον του κοινού που παρακολούθησε την ομιλία και συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε. 
Στη διάρκεια της ομιλίας, σε άλλο χώρο του ίδιου κτιρίου, υπήρχε δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και έτσι μπόρεσαν οι γονείς να συμμετάσχουν απερίσπαστοι στο διάλογο. 
Με τη σύναξη αυτή, παρουσία -όπως πάντοτε- του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας π. Θεοφίλου, ολοκληρώθηκαν οι τακτικές συναντήσεις των «Διαλόγων Γονέων», με την υπόσχεση ότι –Θεού θέλοντος- μέσα στο καλοκαίρι θα προγραμματισθεί μια κατασκηνωτική ημέρα για τους γονείς και ότι αυτές οι τόσο ωφέλιμες συνάξεις θα συνεχισθούν και πάλι από τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Λευκάδα, 15 Απριλίου 2013
Από το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου