14 Απριλίου 2013

Επιφυλάξεις και λύπη για την πώληση του Σκορπιού

Συγκρατημένα και με κάποιον προβληματισμό αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος την είδηση της πώλησης του Σκορπιού στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαβιτσάνος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη δυνατότητα πώλησης του Σκορπιού και επικαλέστηκε γι' αυτό τηδιαθήκη τού Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία, όπως είπε, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. 
«Θα πρέπει να δούμε πρώτα τις μεταγραφές στο υποθηκοφυλακείο για να είμαστε βέβαιοι πως είναι έγκυρη μια τέτοια πράξη. Με βάση τον νόμο δεν μπορεί να πουληθεί ο Σκορπιός και ενδεχομένως θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να μην μείνει απαθές σε αυτή την εξέλιξη» τόνισε. 
«Εάν παρόλα αυτά», επισήμανε «βρέθηκε τρόπος να γίνει αυτή η αγοραπωλησία, αυτό που θα θέλαμε από τους νέους ιδιοκτήτες είναι να σεβαστούν την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας. Ο Σκορπιός και όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα, είναι περιοχή φυσικού κάλλους όπου βασιλεύει η απλότητα και η ηρεμία. Δεν θέλουμε να γίνει εδώ Σεν Τροπέ ή διεθνής πασαρέλα. Άλλωστε, εδώ έχουν έλθει πολλοί διάσημοι άνθρωποι που έχουν σεβαστεί απόλυτα την περιοχή μας». 
Ο κ. Ζαβιτσάνος ανέφερε εξάλλου, ότι «πολλοί διάσημοι από όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά νησίδων ή εκτάσεων σε κάποια από τα νησιά νότια της Λευκάδας. Ένας από αυτούς», είπε, «ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας Rothschild αγόρασε 3.000 στρέμματα στο Μεγανήσι με σκοπό να χτίσει κατοικίες για τα μέλη της οικογένειάς του". 
Αναφερόμενος στον Αριστοτέλη Ωνάση, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι στο Μεγανήσι και τα γύρω νησάκια είναι φανερό, ότι ζουν ακόμα με την ανάμνησή του. Ο Ωνάσης ήταν πολύ κοντά μας και υπήρξε πολύ οικείος. Σεβάστηκε την περιοχή μας, αγάπησε τους ανθρώπους της και έχτισε έναν παράδεισο. Ακόμα ζούμε με τον μύθο του Ωνάση. Δυστυχώς η εγγονή του δεν ενσωματώθηκε ποτέ σε αυτό τον μύθο. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον Σκορπιό. Μάλλον ήθελε να απαλλαγεί από αυτόν» καταλήγει με κάποια δόση πίκρας ο δήμαρχος. 
Αμφιβολίες για την πώληση του Σκορπιού εξέφρασε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θόδωρος Βερύκιος, εκτιμώντας ότι πέρα από τα νομικά εμπόδια που ορθώνει η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, εάν είχε βρεθεί κάποια νομική φόρμουλα, τότε θα είχε προηγηθεί κάποια κινητικότητα στην περιοχή που δεν θα περνούσε απαρατήρητη, τουλάχιστον από τις αρχές. 
Ωστόσο, ερμηνεύοντας τα συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής ο κ. Βερύκιος υπογράμμισε πως «στη σκέψη ότι πωλείται ο Σκορπιός του Ωνάση όλοι νιώθουμε μια στεναχώρια. Εάν όμως αυτή η κίνηση πρόκειται να βοηθήσει την περιοχή αναπτυξιακά, τότε θα είναι καλοδεχούμενη» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας.

ΑΠΟ ΑΕΡΑΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου