3 Αυγούστου 2013

Χειροτονία Ιερέα από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Περατιά (Ακτίου-Βόνιτσας)

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε την περασμένη Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 η χειροτονία του π. Αριστοτέλη Κούτσικου, στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης αυτού του πρεσβύτερου, από τον ΣεβασμιώτατοΜητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, στον Ιερό Ναό Γενεσίου του Προδρόμου Περατιάς. 

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές ευχές προς τον νέο ιερέα επισημαίνοντας ότι "ο ιερεύς ποτέ δεν πρέπει να πλησιάζει την Αγία Τράπεζα χωρίς καθαρότητα ψυχής και σώματος". Επίσης ανέφερε ότι ο ιερεύς οφείλει να οπλίζεται με την προσευχή, την μελέτη και την τακτική επικοινωνία με τον πνευματικό του, την αναστροφή του με αγιασμένους Πατέρες και αδελφούς. 
Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ιερεύς οφείλει να αγαπά όλους ανεξαιρέτως τους χριστιανούς της ενορίας του, να είναι πρότυπο αγίας ζωής και να προσφέρει τον εαυτό του θυσία για τη πνευματική ωφέλεια και σωτηρία των ενοριτών του. 
Στη χειροτονία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ακτίου -Βόνιτσας και πλήθους κόσμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. ΚΟΣΜΑΣχειροθέτησε αναγνώστη τον ιεροσπουδαστή Βασίλειο Χέλμη από την Περατιά,ενώ ανακοίνωσε προς το εκκλησίασμα ότι ο π.Αριστοτέλης σε λίγο καιρό θα είναι ο νέος εφημέριος της ενορίας Γενεσίου του Προδρόμου Περατιάς. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το εκκλησίασμα ευχήθηκε στο νέο Ιερέα, και προσφέρθηκε γλυκό.

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου