17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ "ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ" ΚΑΙ "ΝΕΣΤΟΣ ΑΤΑΠ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ

Βόνιτσα, 17 / 09 / 2013 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ΝΕΣΤΟΣ ΑΤΑΠ και οι «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» ενημερώνουν ότι, μετά από την τελευταία επικοινωνία με την ΕΥΔ του Επιχειρησιακού Πρόγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, ο έλεγχος για την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας θα τελειώσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2013 και θα δοθεί η συμφωνία στη κεντρικη υπηρεσία του Υπουργείου, για να δοθεί στη συνέχεια από αυτό η εντολή μεταφοράς του ποσού στους λογαριασμούς των οργανισμών μας. 

Εκτιμούμε ότι η μεταφορά θα εκτελεστεί μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου κι αμέσως θα γίνει η χρέωση των λογαρισμών των ωφελουμένων, όπως έγινε ακριβώς και με τις δυο προηγούμενες δόσεις. Η πληρωμή των ωφελουμένων έγινε την επόμενη ακριβώς από την ημέρα που χρέωθηκαν οι λογαριασμοί μας. μέρα από την χρέωση τους. 
Επειδή κατανοούμε τα δικαιολογημένα παράπονα των ωφελουμένων, πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανάγκη δεύτερης αποστολής των ίδιων δικαιολογητικών στην ΕΥΔ προκάλεσε μικρή καθυστέρηση. Η καθυστέρηση αυτή, σε συνδυασμό με την έλλειψη υπαλλήλων στην ΕΥΔ (3 υπάλληλοι για τους 50.000 ωφελούμενους όλης της χώρας), τις διακοπές του Αυγούστου και τα προβλήματα υγείας της αρμόδιας υπαλλήλου, οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση των πληρωμών. Άλλη σκοπιμότητα για την καθυστέρηση δεν μπορεί να υπάρχει, δεδομένου ότι για τα Προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει θέμα τοκισμού. Όποιοι τόκοι μπορούν να προκύψουν επιστρέφονται υποχρεωτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας. 

Νίκος Λιάπης Ιωάννης                              ΠΡΑΜΑΓΚΙΟΥΛΗΣ
Πρόεδρος                                                    Διαχειριστής
ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ                      ΝΕΣΤΟΣ Α.Τ.Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου