21 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Αγρίνιο οι καπναποθήκες της Philip Morris: Άνθρακες ο θησαυρός;

Μεγάλο το ενδιαφέρον για εργασία από Αγρινιώτες, αλλά πολύ περισσότερο από τους εν Αθήναις Αγρινιώτες, αλλά η ίδια η Phillip Morris δεν δεσμεύεται για τίποτα. Η «επιστροφή στις ρίζες» στο Αγρίνιο, για την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος και την θυγατρική της Phillip Morris, σκόρπισε προσδοκίες στους Αγρινιώτες και μεγαλύτερες προσδοκίες κυρίως στους εν Αθήναις Αγρινιώτες ή σε Αγρινιώτες που ζουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Διασταυρωμένες πληροφορίες μας υποδεικνύουν πως ουκ ολίγοι ορμώμενοι εξ Αγρινίω, κάτοικοι χρόνια στην Αθήνα, έχουν καταθέσει βιογραφικά στην κεντρική διεύθυνση της καπνοβιομηχανίας στην Ελλάδα, στον Ασπρόπυργο, ώστε να δουλέψουν στην Μεγάλη Χώρα στο Αγρίνιο, συνεπώς να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, το Αγρίνιο. Κατόπιν τούτου ήρθαμε σε επαφή με την Παπαστράτος – Phillip Morris.
Ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος κ. Ιάκωβος Καργαρώτου, στο ερώτημά μας αν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και αν ναι πόσες, και αν θα χρειαστεί η δημιουργία γραφείου διοικήσεως και συντονισμού από την εταιρεία στο Αγρίνιο, μας εξήγησε πως ήδη στις εγκαταστάσεις της Μεγάλης Χώρας υπάρχει η απαραίτητη οργάνωση για τη διοίκηση και τον συντονισμό των εργασιών, ενώ ως προς την λειτουργία των αποθηκών οι ανάγκες καλύπτονται για την ώρα με το υπάρχον προσωπικό.
Παρά ταύτα ο κ. Καργαρώτου διαβεβαιώνει ότι στο μέλλον θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μόνιμης ή εποχιακής. Η λειτουργία των καπναποθηκών ως πανευρωπαϊκό διακομιστικό κέντρο έχει ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη παραλαβή, 500 μάλιστα τόνων καπνού, από την Βουλγαρία έγινε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
Η εξέλιξη θα είναι σταδιακή και στα μέσα του επόμενου χρόνου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή εταιρικών υποθέσεων της Παπαστράτος κ. Ιάκωβο Καργαρώτου, οι ποσότητες που θα διακινούνται μέσω των αποθηκών της Μεγάλης Χώρας θα φτάσουν περίπου τους 15.000 τόνους.
Η αξιοποίηση των αποθηκών στην Μεγάλη Χώρα για τα συμφέροντα της εταιρίας θα είναι μεγαλύτερη απ’ ότι αρχικά υπολογίζονταν. Η μετατροπή των συγκεκριμένων αποθηκών σε διακομιστικό πανευρωπαϊκό κέντρο, αλλά και κέντρο αποθήκευσης, πρακτικά σημαίνει ότι θα αποθηκεύονται όχι μόνο καπνά που θα καλύπτουν τις ανάγκες της Παπαστράτος, όπως συνέβαινε μέχρι και σήμερα, αλλά και καπνά ανατολικού τύπου από την Βουλγαρία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας τα οποία, στη συνέχεια θα διακινούνται προς τα εργοστάσια της εταιρίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την Ρωσία και την Ουκρανία.
Η Phillip Morris, ενημερωτικά, απορροφά το μεγαλύτερο συντριπτικά μέρος της ελληνικής παραγωγής καπνού, ενώ από φέτος έχει υπογράψει για την απορρόφηση ακόμη μεγαλύτερων ποσοτήτων ελληνικού καπνού, ανατολικού τύπου.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου