3 Σεπτεμβρίου 2013

2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ

Πάλαιρος, Δελτίο Τύπου 31-8-2013 
Νικητής ο FIDE μετρ Σωτήρης Μαλικέντζος στο 2ο διεθνές τουρνουά σκάκι «Πάλαιρος 2013» 

Ο FIDE μετρ Σωτήρης Μαλικέντζος κέρδισε το 2ο διεθνές όπεν "Πάλαιρος 2013" με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, έχοντας καλύτερα κριτήρια ισοβαθμίας από τους τέσσερις άλλους σκακιστές που ισοβάθμησαν μαζί του στην πρώτη θέση (Αλέκος Γκόγκολης, Νίκος Αγγελής, Ηλίας Ροϊνός και Θανάσης Μητραντζάς). 
Στην κατηγορία γυναικών πρώτη αναδείχθηκε η Αurelie Dacalor από τη Γαλλία με 6 βαθμούς, στην κατηγορία παμπαίδων (κ-12) ο Βασίλης Ανδρουτσόπουλος με 5,5 βαθμούς ενώ στην "ερασιτεχνική" κατηγορία Performance minus FIDE rating το 1ο βραβείο έλαβε ο Αναστάσιος Καλαϊτζίδης του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας με 4,5 βαθμούς και διαφορά απόδοσης διεθνούς ΕΛΟ +809! 
Στο 2o διεθνές open της Παλαίρου αγωνίστηκαν 87 σκακιστές και σκακίστριες από 6 χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Κατάρ, Πακιστάν, Σκόπια, Ελλάδα) οι οποίοι συνδύασαν το τουρνουά με διακοπές, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Η αγωνιστική εξέλιξη του τουρνουά υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων http://www.paleroschess.com με αποτελέσματα, βαθμολογίες και επιλεγμένες παρτίδες. Η προβολή των αγώνων από γνωστά διεθνή σκακιστικά websites όπως το fide.com, το chessdom.com, το chessdailynews.com, το chessblog.com ήταν επίσης πολύ σημαντική. 
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μαζί με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και τον δραστήριο Αθλητικό-Σκακιστικό Όμιλο Παλαίρου, ήδη ενεργούν για την τρίτη διοργάνωση το 2014 οπότε ραντεβού πάλι του χρόνου στο 3ο διεθνές open!

Γραφείο Τύπου "Paleros 2013"
Τηλ: 6938326161, Fax: 2641500112




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου