12 Σεπτεμβρίου 2013

Εμπαιγμού συνέχεια…

Η χώρα συνεχίζοντας να ζει(;) στον αστερισμό του επελαύνοντος μνημονιακού ολετήρα, υφίσταται και τον κραυγαλέο, ασύστολο και εξοργιστικό εμπαιγμό του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. 

Δεν είναι μόνο οι επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου ο ανερμάτιστος λόγος του φαίνεται να αφορά άλλη χώρα και άλλους πολίτες. Είναι κυρίως η διαρκής αυταρχική πολιτική συμπεριφορά όλων των μελών της κυβέρνησης, σαν απόλυτη διαταγή τους προς άβουλους υπηκόους. Μας διατάσσουν να νιώθουμε, πως δεν είμαστε φτωχοί, πως δεν μας λείπουν τα στοιχειώδη, πως δεν κινδυνεύουμε απ’ τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, πως δε μας πνίγουν οι τράπεζες και οι λογαριασμοί, πως δεν υποφέρουμε, πως δεν δυστυχούμε… 
Μπαίνουμε οσονούπω στις αγορές, είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, σε ένα κρεσέντο ψευτιάς και υποκρισίας. Μα όσο κι αν προσπαθεί, είναι πια ολοφάνερο πως τους μόνους που υπηρετεί είναι οι τοκογλύφοι που έχουν γδύσει την Ελλάδα, επιβάλλοντας τις κυβερνητικές πολιτικές χρεοκρατίας των τεσσάρων τελευταίων (κυρίως) χρόνων. 
Οι κάτοικοι της χώρας μας όμως πείθονται πια μόνο απ’ τη διάχυτη εξαθλίωσή τους. Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης ξέρουν πως ήρθε η ώρα της απόλυσης, της διαθεσιμότητας, της μειωτικής μετάταξης, της παύσης των αναπληρωτών, της κατάργησης ειδικοτήτων και μαθημάτων και της περιφρονητικής εγκατάλειψης των μαθητών (και των γονέων τους), που μένουν χωρίς καν την εναλλακτική επιλογή σχολείου. 
Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί Πανεπιστημίων και ΤΕΙ μένουν στο δρόμο την ίδια στιγμή που οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν σπεύσει για συνταξιοδότηση, μπροστά στο φάσμα της ερημοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα πλήθος διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ – όσοι δεν πρόλαβαν άρον-άρον να βγουν σε συνταξιοδότηση- μπαίνουν στην περιπέτεια της διαθεσιμότητας με προοπτικές απόλυσης. Οι φοιτητές δεν βρίσκουν πια τους καθηγητές τους, δεν μπορούν να έχουν γραμματειακή πληροφόρηση-υποστήριξη… Συναντούν μόνο τις αράχνες μιας παλιάς ακαδημαϊκής ζωής… Σ’ όλα αυτά ας προστεθούν και οι φοιτητές που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, λόγω αδυναμίας στήριξής τους από τις οικογένειές τους. Κι εδώ, όπως παντού πια, κυρίαρχη η έλλειψη προοπτικής για τη νεολαία της χώρας. 
Η πολεμική Βιομηχανία (ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ)κλείνει, μετά την ΕΡΤ, με τροϊκανή εντολή(e-mail του Ματίας Μορς προς υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας ), με τη διαδικασία της πτώχευσης, έτσι ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι στοιχειωδώς να αντιδράσουν, αλλά και ούτε και να εισπράξουν την ελάχιστη αποζημίωση απόλυσης. Καμία προστασία από την πολιτεία, καμία σχετική μέριμνα. Έτσι ετοιμάζονται νέες στρατιές να προστεθούν στο δραματικό αδιαχώρητο της ήδη υπάρχουσας ανεργίας. Ο κ. Βενιζέλος διαφωνεί τάχα και βαφτίζει το κλείσιμο αναδιάρθρωση, μα ποιος τον πιστεύει πια; 
Η δημόσια περιουσία έχει βγει στο σφυρί, όπως επιβάλλουν οι νόρμες των δανειστών και το εφιαλτικό ΤΑΙΠΕΔ, που όλα όσα δημιούργησε ο ελληνικός λαός στη νεότερη ιστορία του, τα οδηγεί στο γενικό ξεπούλημα. Και βέβαια μεταξύ των αγοραστών αυτοί που μόνιμα πλούτιζαν απ’ την αδιαφάνεια, την αιμορραγία της χώρας, φοροκλέφτες, κλέφτες των ασφαλιστικών ταμείων, διαπλεκόμενοι με τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τις εξουσίες. 
Πολλά, πάρα πολλά είναι αυτά που πλήττουν φαρμακερά το σύνολο των κοινωνικών ομάδων της χώρας –νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι - και πολύ συχνά οδηγούν συμπολίτες μας ακόμα και σε απονενοημένα διαβήματα. Ο κατάλογος με τις πληγές της Ελληνικής κοινωνίας που σφαδάζει μοιάζει πια ατέλειωτος. 
Την ίδια στιγμή προχωρούν ακόμα παρακάτω και μας ετοιμάζουν πόλεμο. Έχουν υποσχεθεί γη και ύδωρ στα γεράκια που μετρούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, για να πετάξουν για τη μέση ανατολή, να πνίξουν το λαό της Συρίας τώρα. Η κυβέρνηση υπερθεματίζει για την επέμβαση που βρίσκεται επί θύραις. Υπάρχουν και χειρότερα, λένε, στην προσπάθειά τους να πειθαναγκάσουν τον πολίτη να σιωπήσει και να μην αναζητήσει άλλη πολιτική διέξοδο και να ελπίσει. 
Οι πολίτες αυτής της χώρας, ο Ελληνικός λαός, γνωρίζουμε πια ότι αυτοί που κυβερνούν πρέπει να φύγουν. Όλοι μέσα απ’ την συμμετοχή μας στους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους μας οφείλουμε να επιδιώξουμε και να πετύχουμε όσο πιο άμεσα την πτώση αυτών που λεηλατούν τις ζωές μας. Να επιβάλλουμε τις εθνικές εκλογές, για ανακούφιση, ελπίδα και προοπτική στη χώρα και στην κοινωνία. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας, όλοι αλληλέγγυοι στους αγώνες των συμπολιτών μας, όλοι μαζί στον κοινό αγώνα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πια. Η Ελλάδα θα προχωρήσει με τους Έλληνες όρθιους. Είναι η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής.

Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου