14 Απριλίου 2014

Απ. Κατσιφάρας: Στόχος μας να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή



 Με στόχο την αποτύπωση όλων των φαινομένων έξαρσης αρνητικών κοινωνικών φαινομένων και κυρίως της φτώχειας, ώστε να μπορούν να εφαρμόζονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την εξάλειψή τους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε από τις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να αποσταλούν άμεσα στοιχεία, τα οποία θα συνδράμουν στον καλύτερο σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας.

Συνολικά οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις και επιλογές των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της νέας περιόδου 2014-2020 διαρθρώνονται πάνω σε 11 Θεματικούς Στόχους της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», με τον 9ο να αφορά στην καταπολέμησης της φτώχειας και των οποιωνδήποτε διακρίσεων και στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης.
«Ζητάμε τη συνεισφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης που υπάρχουν σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας, καθώς με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ο ασφαλής και αντικειμενικός προσδιορισμός των ευπαθών, των ειδικών και των λοιπών ομάδων του τοπικού πληθυσμού, ώστε έτσι και μέσα από τη διαβούλευση να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και σωστότερα τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως κάτι ανάλογο έγινε και στις αρχές του τρέχοντος έτους με τους Δήμους και όλους τους κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας.
Να σημειωθεί πως ετοιμάστηκε και ήδη απεστάλη σχετικό ερωτηματολόγιο σε Κοινωνικές Υπηρεσίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, ΜΚΟ και λοιπούς Φορείς που διαθέτουν κοινωνικές δομές σε τοπικό επίπεδο και δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρόνοιας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ψυχικής υγείας, κλπ.
«Σκοπός μας είναι να χαρτογραφήσει τους θύλακες στους οποίους παρατηρούνται φαινόμενα έξαρσης αρνητικών κοινωνικών φαινομένων και φτώχειας και να εγκαταστήσει δίαυλους επικοινωνίας για τη διατύπωση προτάσεων από τους Δήμους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς. Έχει διττό στόχο και αυτό που θέλουμε εμείς είναι να αξιοποιήσουμε τις απαντήσεις ώστε να δώσουμε συνέχεια στο λόγο και στο ρόλο που έχουν όλες αυτές οι κοινωνικές δομές και όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις αποτελεσματικές, ευέλικτες και εστιασμένες στους συμπολίτες μας» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου