10 Απριλίου 2014

Ο Λαϊκισμός ως Παθογένεια

του Φωτάκη Φ. Βασίλη  
Αναμφίβολα μια προεκλογική περίοδος αποτελεί αφορμή να αναδειχθούν προβλήματα αλλά και προτάσεις ανάπτυξης για έναν τόπο. Στο Δήμο Αγρινίου όμως διαπιστώνουμε ότι:
Α) Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επιδίδεται σε έναν αγώνα εγκαινίων τελευταίας στιγμής.

Β) «Ανεξάρτητος» υποψήφιος να ασχολείται με θέματα που έως πρότινος αγνοούσε προφανώς ότι αποτελούν προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση των πολιτών.

Γ) Έτερος διεκδικητής να προσπαθεί να πείσει εξ ημών ότι κατά το παρελθόν έκανε χρηστή διοίκηση.

Η καταγραφή των προβλημάτων κάθε τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να είναι μέρος μιας Λαϊκίστικης συμπεριφοράς, με παρωχημένες λογικές υποκρύπτοντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Διότι υπάρχει μια επικίνδυνη κοινή συνιστώσα στα προαναφερθέντα τρία σημεία… Λαφυραγωγούν όλοι τους την εξουσία.

Η κοινωνία δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια και πολιτικά τερτίπια… χρειάζεται δουλειά, συνέπεια, και δημιουργικότητα! Οφείλει η Τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει επιτέλους το ρόλο που της αρμόζει… Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε όλοι εμείς… είναι η καθημερινότητά μας… είναι ο ΤΟΠΟΣ μας… Ένας τόπος που αξίζει να ζεις!

Από πλευράς μου έχω δηλώσει πως μόνη σταθερή, απαρέγκλιτη στόχευση και επιδίωξή μας είναι να διαμορφώσουμε μια κοινωνία Ανθρωπιάς κι Αλληλεγγύης για Όλους.
Μαζί λοιπόν στην Εκκίνηση. Επειδή… η Εκκίνηση στο διαφορετικό, δεν χωρά λογικές του χθες!


Ο Φωτάκης Φ. Βασίλης είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αγρινίου με το συνδυασμό του Γ. Παπαναστασίου, Αγρίνιο-Νέα Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου