10 Ιουνίου 2014

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Αγρίνιο - Φέρνουμε τα βιβλία κοντά στους συμπολίτες μας

Τη λειτουργία Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης «εγκαινιάζουν» την Τετάρτη 11 Ιουνίου οι Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγρινίου.
Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Χρόνου συγκέντρωσαν αγαπημένα βιβλία για μικρούς και μεγάλους, ως ελάχιστο δείγμα εθελοντισμού και προσφοράς, δημιουργώντας  μια πλούσια «δεξαμενή» η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη λειτουργία της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης.

Συνταξιδεύουμε στον κόσμο του βιβλίου!
Καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε και να στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια. Να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά της γνώσης, ανταλλάσσοντας κάθε είδους βιβλία (επιστήμης και τεχνολογίας, οικονομίας, λογοτεχνικά, ιστορικά, ιατρικά, εξωσχολικά, παιδαγωγικά, κλασικά εικονογραφημένα, ποίησης).
Ελάτε να «αγκαλιάσουμε» την πρωτοβουλία αυτή, ενισχύοντας την αντίληψη ότι το βιβλίο και η αγάπη για το διάβασμα αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της παιδείας, της γλώσσας και της κουλτούρας μας. Ας διαδώσουμε το μήνυμα ότι η συντροφιά ενός βιβλίου μπορεί να προσφέρει ξεγνοιασιά από τα καθημερινά προβλήματα που όλοι βιώνουμε στις μέρες μας.
Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 9:00 – 14:00 στα γραφεία της Τράπεζας Χρόνου (Χαριλάου Τρικούπη 4 – Αγρίνιο, Πεζόδρομος).



*** Η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί ένα Δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής αγαθών, προϊόντων και υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας μονάδες εναλλακτικού συστήματος.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με ιδιαίτερη κοινωνική ωφέλεια, καθώς αφενός συμβάλλει στην κάλυψη βασικών αναγκών, χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος, και αφετέρου, ως ένα δυναμικό δίκτυο πολιτών, καλλιεργεί δεσμούς αλληλεγγύης, αλλά και ενθαρρύνει δράσεις εθελοντισμού, ενδυναμώνοντας τον κοινωνικό ιστό της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου