5 Ιουνίου 2014

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος απέστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Η καθιέρωση της 5ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε, έστω για μια μέρα, την άρρηκτη σύνδεση των ανθρώπινων κοινωνιών με το φυσικό περιβάλλον, και μέσα από τον σεβασμό αυτής της σχέσης, να εξασφαλίσουμε την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος, με τον παράλληλο κι αναγκαίο σεβασμό στη φύση και την ταυτόχρονη προσπάθεια των κοινωνιών για οικονομική μεγέθυνση.

Πολλοί θεωρούν το περιβάλλον σαν κάτι δεδομένο. Το περιβάλλον δεν μπορεί πλέον να θεωρείται σαν κάτι ξεχωριστό από την οικονομία. Η αντιμετώπιση του προβλήματος της προστασίας του περιβάλλοντος απαιτεί συλλογική δράση στην οποία πρέπει να συμμετέχουν η ΕΕ, οι εθνικές αρχές, η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο κοινοτικό και εθνικό πόρο, προωθεί μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική για την επίτευξη της πράσινης οικονομίας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και τομέων που αφορούν μεταξύ άλλων την κλιματική αλλαγή, το φυσικό περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους, τα απόβλητα, την ενέργεια, τη βιομηχανική επικινδυνότητα, το αστικό περιβάλλον και τα κτίρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου