30 Ιουνίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ: "Με τη ματιά ενός πεντάχρονου"

Τα Εκπαιδευτήρια Πληροφορικής Βόνιτσας (εκπαιδευτικός οργανισμός Κ.Ε.Σ., που ανήκει στις δομές του Υπουργείου Παιδείας) με τον διεθνή τίτλο Moses Educational Establishments, θα παρουσιάσει με πολυμέσα την εργασία "Με τη ματιά ενός πεντάχρονου". Πρόκειται για την κοινωνική ζωή της Βόνιτσας, του Παραδείσι και της Ζαβέρτας, από το 1829 εως το 1834, μέσα από την διήγηση που την συντάσσει (σε μεγάλη ηλικία ) , ο Σπυρίδων Μόστρας, αρχιναυπηγός του Ελληνικού Πολεμικού Στόλου. Η εργασία θα παρουσιαστεί από 19 σπουδαστές (οι περισσότεροι από την Πάλαιρο) στη παραλία της Παλαίρου, την περίοδο του Αυγούστου.
Οι ομάδες εργασίας έχουν ολοκληρώσει, η κάθε μία, το έργο τους και πλέον μένει να οριστεί η ημερομηνία της παρουσίασης. Την εκδήλωση υποστηρίζει η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ και κάτοικοι της Παλαίρου, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύμηνη συνεργασία τους.

Για την υπόθεση της εργασίας, παραθέτουμε λίγα λόγια από την εισαγωγή και την πρώτη σχεδίαση της αφίσας για την εκδήλωση.

".εισαγωγή
.Η φάρα (οικογένεια) Μόστρα, διακρίθηκε για τους αγώνες τους στην επανάσταση του 1821.
.Όντας «γραμματιζούμενοι», με την σύσταση του νεοελληνικού κράτους, τοποθετούνται πολιτικοί διοικητές σε σημαντικές πόλεις.
.Ο Μιχαήλ στη Βόνιτσα, ο Κων/νος στο Ναύπλιο, ο Αναγνώστης στην Αταλάντη.
.Μια αδελφή τους, την Παρασκευή, την νυμφεύεται ο Δημήτριος Αθανασίου και αποκτούν 2 κορίτσια και 2 αγόρια.
.Ο πιο μικρός γιός, ο Σπυρίδων, είναι ο αφηγητής των παιδικών του χρόνων, μια ιστορία που μας παρουσιάζει την άγνωστη κοινωνική ζωή της Βόνιτσας, του Παραδείσι και της Ζαβέρτας, στα πρώτα χρόνια του νεοελληνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου