27 Νοεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ



Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου – Βόνιτσας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε ψήφισμα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το ψήφισμα είχε ως εξής:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου - Βόνιτσας χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που έδωσαν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη για να μην υλοποιηθεί το σεμινάριο επιμόρφωσης των διευθυντών και προϊσταμένων που ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 στην Αμφιλοχία.
Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχοντας στην 4ωρη στάση εργασίας (10:00 – 14:00) και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Βόνιτσας για συγκέντρωση έξω από το χώρο του σεμιναρίου κατάφεραν να ακυρώσουν στην πράξη άλλο ένα σεμινάριο αξιολόγησης στο οποίο καλούσαν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π. Ε. Αιτ/νίας με την Σχολική Σύμβουλο της 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών τάχθηκε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος δημοτικών Βόνιτσας, δια του προέδρου του, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Βόνιτσας σε συνομιλία που είχε με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τη Σχολική Σύμβουλο ανέφερε το λόγο της συγκεκριμένης συγκέντρωσης για να πάρει λίγα λεπτά αργότερα ως απάντηση από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι αυτός απλά εφαρμόζει το νόμο. Ποιο νόμο όμως; Έναν νόμο άδικο για τα λαϊκά συμφέροντα, ραμμένο στις επιταγές της Ε.Ε. Ένα νόμο που έστειλε, στέλνει και θα στείλει στις ουρές της ανεργίας χιλιάδες συναδέλφους μας, που θέλει το δάσκαλο σκυφτό και τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας αμόρφωτα.
Επίσης καταγγέλλουμε τη στάση της Σχολικής Συμβούλου η οποία 5 λεπτά αφού έληξε η στάση εργασίας καθώς και η προγραμματισμένη τους συνάντηση βγήκε από την αίθουσα καλώντας τους παρευρισκόμενους προϊσταμένους να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, επιχειρώντας έτσι να καταστρατηγήσει ακόμα και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Τέτοιος υπερβάλλων ζήλος για αξιολόγηση!!

Τα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι, Σχολικοί Σύμβουλοι) εδώ και καιρό είχαν διαλέξει με ποια πλευρά είναι. Επέλεξαν να μην είναι συνάδελφοι αλλά αξιολογητές, γεγονός που τους θέτει ενάντια στο σκοπό του συλλόγου που είναι η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, τα όποια καταστρατηγούνται από την διαδικασία της αξιολόγησης και από τους αξιολογητές.
Η ακύρωση και αυτού του σεμιναρίου αποτελεί ένα σημαντικό και αισιόδοξο βήμα παρεμπόδισης της αξιολόγησης στη πράξη και απόδειξη ότι με τον αγώνα μας πετυχαίνουμε θετικά αποτελέσματα.
Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να παλεύουμε ενάντια σε άδικους αντιλαϊκούς νόμους. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις επόμενες μέρες, ώστε να ακυρωθούν και τα επόμενα σεμινάρια. Καλούμε τους διευθυντές και τους προϊστάμενους να μην συμπληρώσουν καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και να απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.


Με πείσμα, αγωνιστική αισιοδοξία, να δώσουμε και αυτή τη μάχη.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου