1 Δεκεμβρίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για νικοσ μωραιτησ
Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την πολιτική συρρίκνωσης της κτηνοτροφίας και ξεκληρίσματος των φτωχών κτηνοτρόφων, τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις».

Ανέφερε πως είναι χιλιάδες οι κτηνοτρόφοι που είναι απλήρωτοι ή έλαβαν κουτσουρεμένες εξισωτικές αποζημιώσεις και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο επιταχύνει τη συγκέντρωση της κτηνοτροφίας προς όφελος των γαλακτοβιομηχανιών. Πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο δεν προστατεύονται βοσκήσιμες εκτάσεις που διεκδικούνται από φυσικά πρόσωπα με πλαστά ή άκυρα συμβόλαια.
Επισήμανε ότι με τα σχέδια βόσκησης που θα είναι έτοιμα έως το 2019 θα αυξηθεί το κόστος ενοικίασης για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης τον κίνδυνο να επιβαρυνθούν με νέα χαράτσια προκειμένου να αποπληρωθούν τα πρόστιμα ύψους 3 δισ. ευρώ που έχει επιβάλει η ΕΕ για τις βοσκήσιμες εκτάσεις.
Σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΚΕ εξασφαλίζει ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, όπως επίσης ικανοποιητικό εισόδημα τους κτηνοτρόφους, σημειώνοντας την ανάγκη σύγκρουσης με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου