1 Μαρτίου 2016

To ΚΚΕ κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Δήμου Ξηρομέρου, με την οποία ζητείται να εφαρμοστεί η μέθοδος της ποσόστωσης των υποψηφίων μαθητών, απόφοιτων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποτέλεσμα εικόνας για kkeΑποτέλεσμα εικόνας για kke
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Δήμου Ξηρομέρου, με την οποία ζητείται να εφαρμοστεί η μέθοδος της ποσόστωσης των υποψηφίων μαθητών, απόφοιτων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Αθήνα 1/3/2016
Οι καταθέτοντες βουλευτές
Θέμα: «Ποσόστωση μαθητών για τις πανελλήνιες».
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 417/Β/22-02-2016) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθ. ΔΑΕΦΚ/οικ.418/Α325) των υπουργών Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οριοθετήθηκε η περιοχή του της Δ.Ε. Αλυζίας και Δ.Ε. Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως σεισμόπληκτη περιοχή από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015. 

Για το λόγο αυτό αιτούμαστε ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, για τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι θα υποβάλουν σε Λύκεια που ανήκουν στην ανωτέρω Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, να προβλεφθούν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤΕ. Σύμφωνα με την τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ως άρθρο 51 ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 με βάση την οποία εγκρίθηκαν οι επιπλέον θέσεις στις πανελλαδικές για τους υποψηφίους από τη Λευκάδα. 

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου να συμπεριληφθεί ο Δήμος μας στην ανωτέρω τροπολογία και να εφαρμοστεί η μέθοδος της ποσόστωσης για την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών του Δήμου Ξηρομέρου στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι της χώρας. 

Ο Δήμαρχος 
Γαλούνης Ερωτόκριτος
Αποτέλεσμα εικόνας για kke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου