2 Απριλίου 2012

Μνημόσυνα των Ανδρέα Καραγκούνη και Λεωνίδα Παληογιώργου στη Βόνιτσα

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Βόνιτσα, τη Κυριακή 1 Απριλίου 2012 τελέστηκαν τα μνημόσυνα των Ανδρέα Καραγκούνη, πρώην υπουργού και για πολλά χρόνια βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και του Λεωνίδα Παληογιώργου, ναυάρχου ε.α. και επίτιμου αρχηγού ναυτικού, μαζί με τα μνημόσυνα δύο άλλων πατριωτών μας. 

Όπως ήταν φυσικό η εκκλησία ήταν κατάμεστη από φίλους και συγγενείς των οικογενειών που πενθούσαν, αλλά και επισήμων. 
Παρόν ήταν και ο Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας κος Σολδάτος συνοδευόμενος από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους. Για τους δύο αυτούς εκλιπόντες ετοιμάζουμε ειδικά αφιερώματα που θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας Akarnania net και θα δημοσιευθούν και στην έντυπη έκδοση. 
Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μνημόσυνων και του πένθους των οικογενειών, που βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. 
Μέσα σε αυτό το κλίμα η τελετή έκλεισε με την απρόσμενη εκφώνηση από τον Π. Αθανάσιο Κοσμά, αποχαιρετιστήριας ομιλίας προς το εκκλησίασμα. 
Όπως ήταν ήδη γνωστό ο Π. Αθανάσιος εγκατέλειψε τη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και προϊστάμενου του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Βόνιτσας εξαιτίας παρεμβάσεων στο έργο του και άδικων κατηγοριών που δέχτηκε. Κατά την ομιλία του άφησε σαφείς υπαινιγμούς για παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής εκκλησίας. 
Το εκκλησίασμα, στη πλειοψηφία του επικρότησε το λόγο του π. Αθανασίου και αποδοκίμασε όσους τον εξανάγκασαν σε παραίτηση. 

Από www.akarnania.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου