10 Μαρτίου 2014

Στην αναμονή οι επιτυχόντες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για πρόσληψη στον ΕΛΓΑ



Στην αναμονή παραμένουν οι επιτυχόντες στην προκήρυξη 1/116Μ/2009 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ, αν και η τοποθέτησή τους εκκρεμεί τρία χρόνια τώρα.

Σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης έχουν εκδοθεί από το 2010, αλλά οι επιτυχόντες περιμένουν ακόμη τον διορισμό τους, χωρίς καν να γνωρίζουν αν και πότε θα τοποθετηθούν στις θέσεις στις οποίες επελέγησαν.
Και ρωτούσαν τον αρμόδιο υπουργό, για ποιους ακριβώς λόγους καθυστερεί η τοποθέτηση των επιτυχόντων στην προκήρυξη του 2009 και τι προτίθεται να πράξει, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία πρόσληψής τους, που έχει ήδη καθυστερήσει επί μία τριετία.
Στην απάντησή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει ότι:
- Το υπουργείο έχει αποστείλει τον πίνακα με τους διοριστέους της συγκεκριμένης προκήρυξης, προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη απόφαση κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία απαιτείται για την ολοκλήρωση του διορισμού τους.
- Για την πρόσληψή τους, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του νόμου 3833/3010 που ορίζουν ότι «ο διορισμός των επιτυχόντων στις διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων μετά την 1.1.2009, πραγματοποιείται σταδιακά βάσει σειράς επιτυχίας μέχρι την 31.12.2015».
- Ωστόσο, όπως ο υπουργός αναφέρει, «λόγω των δεσμεύσεων της χώρας από το Μνημόνιο, οι ετήσιες προσλήψεις και διορισμοί προσωπικού εμπίπτουν στον περιορισμό μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις».
- Επιπλέον, προσθέτει, «οι τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες των τομέων των προς κάλυψη με διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού, όπως ορίστηκαν με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 3833/2010».
Ο 3833/2010 είναι ο μνημονιακός νόμος που επέβαλε τον περιορισμό «μία προς πέντε» στις προσλήψεις για το σύνολο του Δημοσίου, καθώς και τη μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων για τους εργαζομένους του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου