10 Μαρτίου 2014

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου για τον Κοσμά τον Αιτωλό

 Στην εκδήλωση παρουσίασης του επετειακού γραμματοσήμου από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με θέμα «300 χρόνια από τη γέννηση του Κοσμά του Αιτωλού», βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο Σεμιναριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
«Η προσπάθεια αυτή που γίνεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προκειμένου να αναδειχθούν μέσα από έξι μοναδικά γραμματόσημα για το έτος 2014, σημαντικές επέτειοι και γεγονότα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην παλαιότερη και νεότερη ιστορία, είναι πραγματικά αξιέπαινη και μας βρίσκει υποστηρικτές. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πλούσια σε σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος και μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης, εκτός των άλλων, και θρησκευτικού τουρισμού, για επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και κυρίως του εξωτερικού. Ήδη γίνεται μεγάλη προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Ρωσία με επίκεντρο και τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» προσέθεσε ο κ. Κατσιφάρας.

Η παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου για τα 300 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Κοσμά, έγινε από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τον Δήμο Θέρμου και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάββας Αυγέρης.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Θέρμο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θέρμου Θεόδωρο Πορφύρη, αντιδημάρχους, καθώς και πολίτες με τους οποίους και συζήτησε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ τους ενημέρωσε για τις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε δημοπράτηση και αναμένεται η συμβασιοποίησή τους προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν και αυτά, όπως είναι συντηρήσεις δρόμων, διαπλατύνσεις οδών και μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου