7 Αυγούστου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Ψήφισμα καταδίκης της σφαγής του παλαιστινιακού λαού


«Λαϊκή Συσπείρωση» ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ:
Ψήφισμα καταδίκης της σφαγής του παλαιστινιακού λαού
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου – Βόνιτσας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε ψήφισμα για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης.
Καταδικάζουμε έντονα τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών αρχών στη Λωρίδα της Γάζας και τα άλλα Παλαιστινιακά Εδάφη, με συνέπεια το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών.
Καταγγέλλουμε τη χερσαία επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, και την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης τού ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με σκοπό την επιβολή των στρατηγικών οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπούν στην περιοχή.
Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στους Παλαιστινίους, καταδεικνύουμε την υποκρισία όσων εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα, και τη συνενοχή όσων κυβερνήσεων και κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης παζαρεύουν "γεωστρατηγικά οφέλη" με το αίμα των λαών, και αναβαθμίζουν πολύπλευρα τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Απαιτούμε άμεσα:
· Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
· Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και οι χερσαίες επιχειρήσεις.
· Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.
· Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
· Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού, και την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
· Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
· Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
· Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου