30 Αυγούστου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κ. ΚΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΄΄ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ΄΄



Με  τη  ευκαιρία  της  ορκωμοσίας  του νέου  Περιφερειακού συμβουλίου, η  "Αντίσταση πολιτών δυτικής Ελλάδας, ΄΄Ευχαριστεί ΄΄ το  λαό της Αιτωλ/νιας για την στήριξη στις εκλογές της αυτοδιοικητικής μας ριζοσπαστικής πρότασης.
Πολίτες  της  Αιτωλ/νιας!

 Η κρίση που βιώνει  η αυτοδιοίκηση είναι  αποτέλεσμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου μοντέλου και των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη».Από το 2010 με την εφαρμογή του Καλλικράτη αυτή την κρίσιμη μνημονιακή περίοδο μέχρι  σήμερα,η αυτοδιοίκηση και  στην δυτική  Ελλάδα λειτούργησε ως  το μακρύ χέρι των μνημονιακών κυβερνήσεων ,αποτέλεσε τον διαχειριστή της Φτώχειας που επέβαλαν οι δοτοί  κυβερνητικοί υπάλληλοι των τροϊκανών δανειστών.
Η  αυτοδιοίκηση  έχασε  και αρμοδιότητες και  πόρους, δεν αντιστάθηκε στα  μνημονιακά  κελεύσματα της συγκυβέρνησης, δεν συζήτησε  τα  κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, απαξίωσε τον αυτοδιοικητικό της ρόλο συνείργησε αρνούμενη να καταδικάσει τις  πολιτικές που οδήγησαν  σε  έκπτωση αρμοδιοτήτων  και  πόρων.
Η πολιτική μας παρουσία στο Περιφερειακό συμβούλιο καθορίζεται από την ανάγκη  να υπηρετήσουμε τις διεκδικήσεις κοινωνίας των πολλών, της κοινωνίας  των αναγκών.                                                                                                              Με την έναρξη της νέας θητείας κηρύσσουμε   αυτοδιοικητική επίθεση σε  κάθε περιφερειακή/δημοτική ενότητα με τους εκπροσώπους  και τα  στελέχη  μας                          να πρωτοστατούν στην ενημέρωση  για την  φτώχεια, την ανεργία, ,τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, τον κοινωνικό  αποκλεισμό  που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων.
Η  στόχευση  της ¨Αντίστασης  Πολιτών Δυτικής  Ελλάδας¨ τροφοδοτείτε από την  ανάγκη για καθημερινή παρουσία  κοντά στον πολίτη  και τα κινήματα, ώστε να αναδείχνει και  να  διεκδικεί  τα  κρίσιμα  ζητήματα της  επιβίωσης, αλλά  και  την ανασυγκρότηση και  λειτουργία της ίδιας της κοινωνίας.
Προέχει η αλληλεγγύη, η παροχή κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών και η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Προέχει η έμπρακτη αμφισβήτηση των  μνημονιακών μέτρων μέσα από ένα αυτοδιοικητικό κίνημα αντίστασης, λαϊκής στήριξης και συνολικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.
Στο περιφερειακό συμβούλιο η ¨Αντίσταση πολιτών ¨θα δώσει  την μάχη της  αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της ανατροπής των πολιτικών που ενισχύουν τα  εργολαβικά συμφέροντα, προέχει για  εμάς η  αμφισβήτηση των ληστρικών συμβάσεων σε βάρος της Τ.Α που τροφοδοτεί την διαπλοκή και ενισχύει την ολιγαρχία του πλούτου.
          30/08/2014
                                                                                                         Κώστας  Κούστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου