17 Οκτωβρίου 2014

Δρομολογείται η λύση για το ακατάλληλο νερό της Πογωνιάς, του Στενού και μέρους της Παλαίρου

-Αναστρέψιμος ο κίνδυνος με το νερό της Παλαίρου
-Δρομολογείται η λύση για το ακατάλληλο νερό της Πογωνιάς, του Στενού και μέρους της Παλαίρου
Αποφασίστηκαν έργα τεχνικής φύσεως που θα αναστρέψουν την κατάσταση. Αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο, αφού είναι πρώτη προτεραιότητα και του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας
Μετά την αυτοψία και τα στοιχεία που είδαν και οι υπάλληλοι της υγειονομικής υπηρεσίας Αιτωλ/νίας στο νερό της Πογωνιάς, του Στενού και μέρους της Παλαίρου στην προχθεσινή τους επίσκεψη στην περιοχή αποφάσισαν ότι ορθώς έγινε η διακοπή ποσιμότητας του νερού.
Σε συνεργασία μάλιστα με υπεύθυνους του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας αποφασίστηκε να γίνουν κάποια έργα τεχνικής φύσεως, τα οποία θα αντιστρέψουν την επικρατούσα κατάσταση με το νερό στην περιοχή. Ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίας κ. Νίκος Φατούρος δήλωσε ότι με τις εργασίες αυτές που θα γίνουν και ο δήμος είναι έτοιμος να τις ξεκινήσει άμεσα, ο κίνδυνος είναι αναστρέψιμος και μάλιστα εύκολα, ενώ οι εργασίες θα διαρκέσουν μικρό σχετικά χρονικό διάστημα. Βέβαια, αν και αυτό θα φανεί στο τέλος των εργασιών, πιθανολογείται ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά από την έκδοση των αποτελεσμάτων της δειγματοληπτικής ανάλυσης που έγινε στην γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό την Πογωνιά, το Στενό και κομμάτι της Παλαίρου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας έδωσε εντολή στον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας να εκδώσει ανακοίνωση (η οποία εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο 11/10), η οποία προέτρεπε τους κατοίκους της περιοχής να σταματήσουν να κάνουν χρήση του νερού. Ο λόγος είναι διότι το νερό βρέθηκε ακατάλληλο, με μικροβιακή επιβάρυνση, ενώ η απαγόρευση δεν αφορούσε μόνο την πόση του νερού, αλλά και την οποιαδήποτε άλλη χρήση του (υγιεινή, πλύσιμο τροφίμων, κ.λ.π.). Ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας για την κάλυψη αναγκών των κατοίκων της περιοχής παρείχε περίπου 3000 μπουκάλια νερού των 1,5 ml, ενώ παράλληλα διένειμε επιπλέον ποσότητες νερού, μέσω βυτιοφόρου, από τις πηγές της Κορπής μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών των έργων που αποφασίστηκαν μόλις χθες.

Κων/νος Χονδρός
Εφημεριδα "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου