19 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο Μοναστηράκι που διοργάνωσε η Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

 Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Μωραΐτης βουλευτής του ΚΚΕ τονίζοντας ότι αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία για το λαό το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», που παρουσίασε σε φιέστα η κυβέρνηση.
Αποτελεί ουσιαστικά εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, ενώ θα αξιοποιηθεί για περικοπές σε κάθε είδους προνοιακά επιδόματα.
Η στρατηγική της ΕΕ, που υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μόνο ψίχουλα μπορεί να εγγυηθεί σε όσους στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, την ίδια στιγμή που άλλα κόμματα εκπαιδεύουν το λαό να ζει με τα ελάχιστα. Άλλωστε, το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» υιοθετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων, με επίδομα καθ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης, συνολική επαναφορά των εισοδημάτων στα προ κρίσης επίπεδα και άλλα μέτρα ανακούφισης. Ο λαός μπορεί, με άλλη εξουσία και οικονομία, να απολαμβάνει την ικανοποίηση των σύγχρονων διευρυμένων αναγκών του.

Ο Νίκος Μωραΐτης στην ομιλία του στάθηκε στα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα, προβλήματα τα οποία προκύπτουν όπως ανέφερε από την πολιτική της συγκυβέρνησης και πλήττουν τους φτωχούς κτηνοτρόφους. Η συγκυβέρνηση οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν πολύ σημαντικές ευθύνες τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθούν με μπαλώματα να λύσουν το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού. Πρέπει να δοθεί αποζημίωση 100% των απωλειών και σε ζωικό κεφάλαιο και στην παραγωγή και υποστηρίζουν ότι πρέπει παρθούν μέτρα ανακούφισης των μικρών κτηνοτρόφων.
Στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».
Ο Ν. Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να βγάλουν λάδι την Ε.Ε. και να κρύψουν κατά βάθος ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου