15 Ιουνίου 2015

Κώστας Τριαντακωνσταντής: ερωτήματα για την ΜΚΟ ΝΕΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 1
-Ποιος είναι ο Πρόεδρος της ΝΕΣΤΟΣ Ανάπτυξη Τεχνολογία Αθλητισμός Περιβάλλον ΑΤΑΠ (συνοπτικά) ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΚΟ;
-Ποια η σχέση-σχέσεις της με το Δήμο μας;

Αγαπητοί Αναγνώστες
Παρακαλώ μελετήστε το παρακάτω Πίνακα:


Από εδώ και το παρακάτω έγγραφο προκύπτει ότι ο κ Πραμαγκιούλης Ιωάννης ως διαχειριστής της ΝΕΣΤΟΣ ΑΤΑΠ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΚΟεισέπραξε το ποσό 17.697,24 ευρώ τα οποία λογικά τα παρέδωσε στο Πρόεδρο της.

Παρακαλώ μελετήστε το παρακάτω Πίνακα:


Παρακαλώ μελετήστε το παρακάτω επίσημο έγγραφο του Δήμου, που μου δόθηκε ύστερα από αίτηση μου.

Στην αίτηση μου ζητούσα να πληροφορηθώ το φυσικό πρόσωπο που εισέπραξε για λογαριασμό της ΝΕΣΤΟΣ, και τι υπηρεσίες παρέσχε στο Δήμο:
Αγαπητοί Αναγνώστες
Είναι φανερό ότι ο κ Πραμαγκιούλης έκανε δύο ειδών εισπράξεις. Η μία αφορούσε του ίδιο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Δήμο για εκτέλεση σεμιναρίων << Τέχνη και Κοινωνία>> και παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου 3690,70 + 3690= 7380,70 ευρώ !!!!!! (δεν είναι και λίγα)..
Με την ιδιότητα του διαχειριστή της ΝΕΣΤΟΣ ΑΤΑΠ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΤΑΠεισέπραξε το ποσό 17.697,24 Ευρώ!!!!!. (όσα αμείβεται για ένα χρόνο εργασίας ένας δημόσιος υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 26 χρόνια υπηρεσίας).

Σε ποιόν Πρόεδρο της ΝΕΣΤΟΣ ΑΤΑΠ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΚΟ τα παρέδωσε;

Αγαπητοί Αναγνώστες
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη <<ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ>> μετέχουν ανάμεσα στους άλλους φορείς: 

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, η ΑΝΑΙΤ Α.Ε ΟΤΑ, η Εταιρεία ΝΕΣΤΟΣ- ΜΚΟ, η Μ.Κ.Ο εταιρεία Γέφυρες του Κόσμου, η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε, η HARCOS E.Π.Ε, Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ, EUROTEAM KENTRO ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ Α.Ε.

Σύμφωνα με το έγγραφο, με Αριθ Πρωτ 7700 και ημερ: 29-9-2014 , που μου δόθηκε ύστερα από αίτηση μου στην ΑΝΑΙΤ Α.Ε ΟΤΑ, έχουμε: 

Σύμφωνα με το υπ. Αριθ 127/1.03.2011 Πρακτικό Διοικητικού ΣυμβουλίουΑντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΑΝΑΙΤ Α.Ε ΟΤΑ
εκλέχθηκε ο κος Ευθύμιος Φερεντίνος και Διευθύνων Σύμβουλος ο κος Νικόλαος Σολδάτος.

Επομένως ο πρώην Δήμαρχος κ Σολδάτος και ο πρώην Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Φερεντίνος Ευθύμιος γνωρίζουν το Πρόεδρο της ΝΕΣΤΟΣ αφού συνεργάζονταν στο πλαίσιο της Α.Σ << ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ>>. 

ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΝΕΣΤΟΣ ΑΤΑΠ Αστικης εταιρείας ΜΚΟ;

Η Αναπτυξιακή σύμπραξη «συνεργασία ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης, «Δράσεις στήριξης – Κατάρτισης Ανέργων στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας»

Υλοποιεί πρόγραμμα ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 300.000 ΕΥΡΩ.
-Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ Σολδάτος και ο πρώην Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Φερεντίνος προφανώς γνωρίζουν το Πρόεδρο της ΝΕΣΤΟΣ.

-Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Λιάπης ως πρόεδρος της εταιρείας Γέφυρες στο Κόσμο γνωρίζει το Πρόεδρο της ΝΕΣΤΟΣ .

-Τα μέλη της πρώην Οικονομικής Επιτροπής και τα μέλη της τωρινής Οικονομικής Επιτροπής γνωρίζουν τον Πρόεδρο της ΝΕΣΤΟΣ .

Δήμαρχε κ Αποστολάκη, ο Αντιπρόεδρος της τότε Οικονομικής Επιτροπής κ Τσακάλης και τα μέλη της (τακτικό και αναπληρωματικό) κ Πέρλης και κ Σώζος σας ενημέρωσαν για τα παραπάνω .

Αν σας ενημέρωσαν, και δεν κάνατε τα προβλεπόμενα, τότε όλοι έχετε τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Αν δεν σας ενημέρωσαν, οφείλετε να πάρετε αμέσως πρωτοβουλίες. (να διαγράψετε τον κ Τσακάλη και το κ Σώζο) από τη Δημοτική σας Ομάδα).

Εμείς οι Δημότες ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΣΤΟΣ

ΟΙ κύριοι που ανέφερα παραπάνω οφείλουν να μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό και πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει στη Πάλαιρο.
Υπενθυμίζω ότι ισχύει διαχρονικά: ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟ ΗΛΙΟ.
Και ο νοών νοείτω, προς πάσα κατεύθυνση και πολλούς αποδέκτες.

Αγαπητοί Δημότες 
Ο Διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος του Δήμου από συστάσεως του μέχρι σήμερα είναι μονόδρομος.

ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 2 
1)-Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόνιτσα ζήτησα γραπτώς από το Δήμαρχο κ Αποστολάκη να ζητήσει τις παραιτήσεις του Αντιδημάρχου κ Τσακάλη και του Δημοτικού Συμβούλου κ Τραυλού. Τούτο δεν έγινε. 
Καλώ το Δήμαρχο κ Αποστολάκη, αφού οι ανωτέρω δεν παραιτούνται να τους διαγράψει από τη Δημοτική του Ομάδα.
-Δήμαρχε κ Αποστολάκη , οι ανωτέρω παραβίασαν το κώδικα Δήμων και κοινοτήτων και το νόμο 3852.
-Ο κ Τσακάλης δεν μπορεί να είναι Δημοτικός Σύμβουλος , επομένως και Αντιδήμαρχος . 
-Διαφορετικά Δήμαρχε κ Αποστολάκη εκτός της δεδομένης πολιτικής σας ευθύνης θα ψάξουμε και για τυχόν άλλες προσωπικές σας ευθύνες.

Ρωτώ τον πρώην Δήμαρχο και Πρόεδρο της τότε Οικονομικής Επιτροπής κ Σολδάτο και τον τότε Αναπληρωτή Αντιδήμαρχο και μέλος της τότε Οικονομικής Επιτροπής γιατί επέτρεπαν στο κ Τσακάλη να συμμετέχει και να ψηφίζει τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούσαν τη προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών, ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;

-Γιατί δεν τέθηκε σε αργία όπως οι νόμοι ορίζουν;

-Έχετε τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Ρωτώ τους υπηρεσιακούς παράγοντες γιατί επέτρεπαν τη συμμετοχή του κ Τσακάλη στην Οικονομική επιτροπή (όσο αφορά τα καύσιμα και τα λιπαντικά) ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Ρωτώ τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Οικονομικής υπηρεσίας πως έκοβαν Χρηματικά εντάλματα πληρωμής (στην εταιρεία συμφερόντων του κ Τσακάλη) που στηρίζονταν σε αποφάσεις-παραστατικά που ήταν άκυρα λόγω της παρουσίας και ψήφισης του κ Τσακάλη. (Αυτό ορίζουν οι νόμοι που ανάφερα παραπάνω).

Δήμαρχε κ Αποστολάκη αναλάβατε πρωτοβουλίες. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Ελπίζω τη τελευταία στιγμή να το κατανοήσετε.

Το μέγα τούτο πολιτικό θέμα της μη παραίτησης του Αντιδήμαρχου κ Τσακάλη πρέπει μέχρι τη συνεδρίαση του ΔΣ ή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να λυθεί.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και σωστά.

ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.

2) Στην ίδια συνεδρίαση ζήτησα γραπτά από τον κ Φερεντίνο να θέσει θέμα παραίτησης του κ Τσακάλη, του κ Τραυλού και του πρώην Αντιδημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου κ Γούδα. 
Ο κ Φερεντίνος έμεινε άφωνος για το θέμα. (Ο μελλοντικός πολιτικός χρόνος θα δείξει τους λόγους της αφωνίας του).
Αυτό αγαπητοί αναγνώστες κρατήστε το. Σύντομα θα εξηγηθεί η στάση του –αφωνία του.

Συνάδελφε κ Φερεντίνο ελπίζω την τελευταία στιγμή να κατανοήσετε τιςπολιτικές ευθύνες που έχετε. Πάρτε πρωτοβουλίες .

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.

3) ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ των δύο μεγαλύτερων δημοτικών παρατάξεων ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.

4) Κύριε Λιάπη και κ Μωραΐτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παλαίρου ζητήστε να εφαρμοστεί η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

5) ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΟΡΙΖΟΥΝ.

Ενημέρωση. Από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων – Ν.3463/2006 έχουμε.

Άρθρο 99 Κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση.
1.Δήμοτικος σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο , εφόσον ό ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.
2.Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας , σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143.
Επίσης ο νόμος για το Καλλικράτη 3852/ του 2010 αναφέρει.

ΑΡΘΡΟ 75 Λειτουργία της Οικονομικής επιτροπής και επιτροπής Ζωής.
Παράγραφος9. Μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Το μέλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο Νόμος για το Καλλικράτη αναφέρει .

ΑΡΘΡΟ 14 Κωλύματα και ασυμβίβαστα.
Παράγραφος 3 Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας:
Α. Όποιοι συνδέονται με το δήμο ή τα νομικά τους πρόσωπα , εκτός από τους συνδέσμους , με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών , παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Συνάδελφε επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Φερεντίνο θέλετε νομιμότητα ή χάος ;

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Την Τετάρτη 10-6-2016 επισκέφθηκα στο Γραφείο του, τον Δήμαρχο κ Αποστολάκη.
Του είπα, εκτιμώ ότι αν δεν έχετε ήδη θα έχετε σύντομα αιτήματα μεταφοράς σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ χωματερή πολυτελείας από τη Λευκάδα και τη Πάτρα.
Μου είπε το εξής καταπληκτικό.
<<Ο ΧΥΤΑ είναι μεγάλος και χωράει τεράστιο όγκο σκουπιδιών>>.

Αγαπητοί Αναγνώστες
Τονίζω την κατηγορηματική αντίθεση μου σε οποιαδήποτε μεταφορά σκουπιδιών πέραν των ορίων της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου