8 Ιουνίου 2015

Η Πάλαιρος θα δεχθεί και τα σκουπίδια του Πύργου

-Πάρθηκε και σχετική απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο Ακτίου - Βόνιτσας
-Παρενέβη και ο Περιφερειάρχης
Στο ΧΥΤΑ Παλαίρου αποφασίστηκε να μεταφερθούν 5.000 τόνοι σκουπιδιών από δήμους της Αχαΐας, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εναπόθεσή τους.
Από τις 25 Μαΐου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε αποφασίσει τη μεταφορά 1.000 τόνων σκουπιδιών από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος περιφερειακού σχεδιασμού, θεωρώντας ότι είναι η μοναδική λύση για να πάψει ο δήμος να πνίγεται στα σκουπίδια. 
Αν και υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, η δημοτική αρχή συμφώνησε τόσο σε αυτό όσο και στην μεταφορά άλλων 4.000 τόνων σκουπιδιών από το δήμο Πύργου. 
Επειδή η αντιπολίτευση είχε την υποψία ότι ο δήμαρχος είχε κάνει ήδη συμφωνία αποφάσισε να προκαλέσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Εκεί ο δήμαρχος Γ. Αποστολάκης ενημέρωσε ότι όντως θα γίνει μεταφορά 5.000 τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, παίρνοντας και σχετική απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Πύργου είναι έτοιμος να υπογράψει τη σύμβαση, ενώ παρενέβη και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάραςπροκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνει δεκτό το αίτημα από το δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. 
Η αντιπολίτευση εξέφρασε τις αντιρρήσεις της τόσο επί της ουσίας όσο και διαδικαστικά καθώς δεν προηγήθηκε απόφαση του Συνδέσμου Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Παλαίρου. Όμως φαίνεται ότι η απόφαση για την μεταφορά των σκουπιδιών είναι τετελεσμένο γεγονός. 

B.B.
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου