14 Ιανουαρίου 2016

Ο Αετός του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε πορεία ανάπτυξης. Μόνο οι «μονόφθαλμοι» δεν το βλέπουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για αετος ξηρομερου
Όλοι βιώσαμε και περάσαμε μια δύσκολη οικονομική χρονιά. Η Ελλάδα και οι Έλληνες  δοκιμάστηκαν το 2015 με την οικονομική κρίση στην πιο σκληρή μορφή της. Το ίδιο δοκιμάστηκε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που έζησε μια χρονιά αβεβαιότητας και προβλημάτων, που καθημερινά διογκώνονταν. Το 2016 φαίνεται ότι η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί και μπορεί να είναι ακόμη πιο σκληρή για όλους μας και ειδικά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

  Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας πέρα από την οικονομική κρίση είχε και έχει να αντιμετωπίσει τα  μεγάλα χρέη που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας.
  Παρόλα αυτά  τρέχει έργα
( ακόμη και έργα που είχαν ξεχαστεί για χρόνια) και βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Στον πολίτη που για κάθε πρόβλημα πρέπει να καταφεύγει στην Δημοτική ομάδα, τους Αντιδημάρχους, τον Δήμαρχο, που όρισε ο ίδιος (ο πολίτης) και όχι  σε μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που στόχο έχουν να διαφημιστούν και να ενίοτε να παραπληροφορήσουν.

   Στην Δημοτική Κοινότητα Αετού με την βοήθεια του Δημάρχου Αποστολάκη Γεώργιου  της Δημοτικής του ομάδας και του Προέδρου του Αετού Νέμου Γεώργιου έγιναν έργα και σχεδιάζονται μικρά και μεγάλα έργα που σύντομα θα υλοποιηθούν.
   Με έκπληξη όμως βλέπω τον υπεύθυνο διαχειριστή της σελίδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Εν Αθήναι Αετινών  να μιλάει για εγκατάλειψη του Αετού και για «παντελή αδιαφορία του Δήμου σε απλά και πιο σημαντικά προβλήματα του χωριού μας».
 Με έκπληξη γιατί μάλλον ή δεν μπορεί να δει,  ή να αντιληφθεί τι έχει γίνει μέχρι τώρα στον Αετό, ή παραπληροφορείτε, ή δεν θέλει να έχει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Αετού και την Δημοτική ομάδα. Μάλλον θέλει να μετατρέψει ένα Πολιτιστικό Σύλλογο, σε πολιτικό όργανο αντιπολίτευσης που την σκοπιμότητα αυτής της κίνησης δεν μπορώ να γνωρίζω.
Ας δούμε λοιπόν τι έχει γίνει μέχρι τώρα στον Αετό. Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας από την πρώτη στιγμή δεν αρνήθηκε τίποτα στον Πρόεδρο του Αετού . Ενίσχυσε την προσπάθεια  του για γιορτινό κλίμα στα σχολεία τα Χριστούγεννα του 2014, την Τσικνοπέμπτη του 2015, στο κλείσιμο των σχολείων το καλοκαίρι του 2015.
    Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο στολίστηκε το 2015 για Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φυσικό δέντρο,  με λαμπάκια και φωτοσωλήνες σε κολώνες και σε άλλα σημεία που του παρείχε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας.
    Οι  καλοκαιρινές εκδηλώσεις (που πραγματοποιήθηκαν το 2015) του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας  που έγιναν στον Αετό, έγιναν σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο εν Αθήναι Αετινών!!!!. Χρηματοδοτήθηκαν από το Κέντρο Μέριμνας  οι εκδηλώσεις για την Μάχη του Αετού.

    Τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις της Μάχης του Αετού πραγματοποιήθηκαν με τις φιλότιμες προσπάθειες του πρώην Προέδρου του Αετού και σημερινού Τοπικού Συμβούλου Ζαφείρη Γεώργιου. Πουθενά οι σύλλογοι , ελάχιστη η συμβολή του Δήμου. Τέλος το καλοκαίρι του 2015 έγιναν εκδηλώσεις για παιδιά (Παράσταση παραδοσιακού 

Καραγκιόζη ).

 Στόχος είναι και θα είναι να υπάρχει συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς για να  προβάλλονται  με τον καλύτερο τρόπο τα ήθη και τα έθιμα των Χωριών και για να επιβραβεύονται οι προσπάθειες των Πολιτιστικών Συλλόγων.


 Κλείνοντας με τις εκδηλώσεις  να πω ένα μεγάλο μπράβο στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους φορείς του πρώην Δήμου Μεδεώνος απ την   Τρύφου ,την Κομποτή, την Κονωπίνα και την Κατούνα που είτε  με την συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας είτε με την βοήθεια των μελών τους  (των συλλόγων )  και των κατοίκων , ομόρφυναν τα φετινά Χριστούγεννα δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς σε όλους.
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στους συλλόγους των πρώην Δήμων Παλαίρου και Ανακτορίου που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και πέτυχαν την προβολή  του τόπο τους.
  Συνέχεια των έργων και των συντηρήσεων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες σύμφωνα με το προγραμματισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα του Τ.Κ. Αετού στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αετού σε αποδυτήρια και πάγκους.

    Η κατάσταση που επικρατούσε στα αποδυτήρια του Αετού ήταν απαράδεκτη και τριτοκοσμική. Πλέον τα αποδυτήρια είναι έτοιμα. Το μόνο που μένει είναι η τοποθέτηση του Ηλιακού Θερμοσίφωνα που θα γίνει σύντομα
( έχει γίνει ήδη η παραγγελία του ) . Οι πάγκοι έχουν ξεκινήσει να γίνονται και τον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμοι. Για το γήπεδο δόθηκαν σημαιάκια του κόρνερ ( δεν υπήρχαν)  και νέα δίχτυα για τα τέρματα. Επίσης παραδόθηκε νέο δίχτυ για να αντικαταστήσει το παλιό που είχε χαλάσει και συγκρατούσε τις μπάλες εντός γηπέδου. Τέλος δόθηκαν μπάλες για την ομάδα του Αετού και όποτε ζητηθούν θα δοθούν πάλι.

  Για το 2016 στο γήπεδο του Αετού είναι προγραμματισμένο από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης να γίνουν εργασίες συντήρησης του γηπέδου Μπάσκετ που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο και  εδώ και χρόνια  έχει εγκαταλειφτεί.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Αετού ήταν η άθλια κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο του Αετού. Η σκεπή στα μαύρα της τα χάλια. Ποντίκια επισκέπτονταν  καθημερινά το σχολείο  και καμιά φορά περνούσαν και φίδια. Βάση Τεχνικού Προγράμματος Τ.Κ. Αετού επισκευάστηκε η σκεπή( η μισή είναι καινούργια) και κατέβηκε το ταβάνι δύο μέτρα για να μπορεί να θερμαίνεται  το κτήριο πιο σωστά. Προγραμματίζονται για το 2016  να υλοποιηθούν και άλλες οι εργασίες στο σχολείο.
   Ο Αετός είναι μια αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή . Ένα από τα προβλήματα είναι οι αγροτικοί δρόμοι που σε πολλές περιπτώσεις ήταν δύσβατοι. Το 2015 συντηρήθηκαν και βελτιώθηκαν  αρκετοί από αυτούς . Το 2016 θα συνεχιστούν οι εργασίες σε πολλούς από αυτούς τους δρόμους  παρόλο που  τα βοσκοτόπια και τα χρήματα με νόμο πέρασαν στις Περιφέρειες.
Ο Δήμος θα συνεχίσει να συντηρεί τους Αγροτικούς Δρόμους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.  Όσο αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του Αετού. Από τότε που δεν θυμούνται και οι γηραιότεροι του Χωριού  στον κεντρικό δρόμο  του Αετού υπήρχε ελλιπής- μηδαμινός φωτισμός. Το 2015 βάση τεχνικού προγράμματος της Τ.Κ. Αετού τοποθετήθηκαν 5 βιδωτά φωτιστικά στον κεντρικό δρόμο και στην εκκλησία, ένα σε παράδρομο  του Αετού  και δύο σε στενά του Αετού που σύντομα θα ανάψουν. Το 2016,θα συνεχιστεί η τοποθέτηση φωτιστικών και η προσπάθεια στρέφεται να καλυφθεί πλήρως ο Αετός

             Καθαρίστηκε εξωτερικά η γεώτρηση και περιφράχτηκε το κτήριο της γεώτρηση . Το κτήριο  θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να περιφραχθεί.  Μια δεξαμενή που είχε πνιγεί κυριολεκτικά σε ακαθαρσίες ζώων και σε χόρτα που έπνιγαν τον χώρο .
             Τα χόρτα είχαν μικρύνει την διάμετρο του δρόμου με κίνδυνο ατυχημάτων . Ο  Δήμος το 2014 και το 2015 πραγματοποίησε συντήρηση  και καθαρισμό σε πολλά σημεία του δρόμου Κατούνας - Αετού παρότι δεν είναι στην δική του δικαιοδοσία 
( η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την συντήρηση) ούτε ο καθαρισμός, ούτε η συντήρηση αυτών των δρόμων . Οι δρόμοι αυτοί είχαν στενέψει λόγο των χόρτων και των καλαμιών που είχαν γιγαντωθεί .
 Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Αετού και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, καθαρίστηκε και συντηρήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  ο δρόμος  Αετού - Μπαμπίνης .
            Όπως ήδη έχω αναφέρει, αναλάβαμε αρκετά χρέη .Ένα από αυτά ήταν η απλήρωτη ΔΕΗ του αντλιοστασίου του Αετού που ήταν απλήρωτη για σχεδόν μια τετραετία . Η οφειλή προς την ΔΕΗ ήταν περίπου 200.000 ευρώ
!!!!!!!! . Το ρεύμα όμως δεν διεκόπη αφού το μεγαλύτερο μέρος πληρώθηκε από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Μέρος του  υπέρογκου αυτό ποσό πληρώθηκε, χωρίς να αυξηθεί η τιμή μονάδας της ύδρευσης  ( τα ανταποδοτικά) ως σήμερα. Χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες του Αετού.

    Ένα μεγάλο έργο  πνοής για τον Αετό ήταν τα χρήματα του ταμείου Μολιβιάτη
( πυρόπληκτα ) που ήταν ξεχασμένο και χωρίς μελέτη για να απορροφηθούν τα χρήματα.  Παρά τις εκκλήσεις και τις προσπάθειες προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για εκκίνηση του έργου από τον πρώην πρόεδρο του Αετού Ζαφείρη Γεώργιο ( μόνος του πάλευε χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια του Δήμου) το έργο που θα άλλαζε τον Αετό παρέμενε στο συρτάρι.
Ο Δήμος με το που ανέλαβε κινητοποιήθηκε, ανάθεσε την μελέτη και μέσα στο 2015 τελείωσαν οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις. Το έργο του Ταμείου Μολιβιάτη  των 900000 με τίτλο “ Αγροτική οδοποιία βαρκό προς Μέγα Κάμπου ” χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου Αποστολάκη Γεώργιου δεν λιμνάζει πια και  είναι για έλεγχο- αξιολόγηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και υπολογίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2016 θα δημοπρατηθεί.

  Απορώ λοιπόν γιατί  ορισμένοι μιλούν για εγκατάλειψη και κατάντια του Αετού . Γιατί προσπαθούν με την ασπίδα πολιτιστικών συλλόγων να ασκούν αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, όταν αυτή πραγματοποίησε όλα αυτά που έχω αναφέρει. Είναι όμως συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτα ουσιαστικό να κατηγορούν τους άλλους γιατί δεν τα έκαναν όλα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσει να κάνει έργα στον Αετό , δεν θα σταματήσει να κάνει έργα για την ανάπτυξη του Δήμου και τον πολιτών , παρά τις αντίξοες και δύσκολες οικονομικές συνθήκες .

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΠΔΔ
«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου