14 Ιανουαρίου 2016

Απάντηση του υπουργού στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο μεσολογγιου
Ο αξονικός τομογράφος και ο ψηφιακός μαστογράφος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου πρόκειται να λειτουργήσουν κανονικά στο αμέσως προσεχές διάστημα, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος.

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές υπενθύμιζαν ότι ο μεν αξονικός τομογράφος, ένα χρόνο μετά τη μεταφορά του από το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου, παρέμενε ακόμη αναξιοποίητος επειδή καθυστερούσαν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές, ο δε ψηφιακός μαστογράφος, εγκατεστημένος στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου από τον Φεβρουάριο 2014 ως δωρεά της Εθνικής Τραπέζης, δεν είχε τεθεί ακόμη σε λειτουργία επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησής του. Και ρωτούσαν τον αρμόδιο υπουργό, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα πολύτιμα για το Νοσοκομείο και τον τοπικό πληθυσμό, ιατρικά αυτά μηχανήματα.    
Στην απάντησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει συγκεκριμένα:
- Για τον αξονικό τομογράφο, ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές και έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου. Για τη λειτουργία του θα διατεθεί προσωπικό από το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό. Έχει αποσταλεί στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ολόκληρος ο φάκελος των απαραίτητων δικαιολογητικών (αριθμ. πρωτ. 1148/1.12.2015) προκειμένου η Επιτροπή να εκδώσει την άδεια λειτουργίας για τον αξονικό τομογράφο και αναμένεται η έκδοση αυτής».
- Για τον ψηφιακό μαστογράφο, ότι «έχει ήδη εκδοθεί άδεια από την αρμόδια αρχή. Έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση ενός ιατρού και δύο χειριστών. Αναμένεται μια τελική δοκιμή - επίδειξη του ψηφιακού μαστογράφου από την υπεύθυνη εταιρεία, μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του».
Όσον αφορά την άδεια λειτουργίας και των δύο μηχανημάτων, καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός, αυτή δίνεται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου