28 Ιουλίου 2015

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: Σκληρή επίθεση στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Άρθρο 99 Κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση:
1.-Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ό ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.
2.-Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβασηκαθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας , σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Κάθε ημέρα που περνά το παραπάνω αίτημα καθίσταται αναγκαίο και μονόδρομος. Τούτο ενισχύεται και από το γεγονός ότι τόσο η απερχόμενη αποτυχημένη Δημοτική Αρχή όσο και η τωρινή –παρότι σε ένα μήνα κλείνει ένα χρόνο θητείας- ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ τι ακριβώς παρέδωσαν οι μεν και τι παρέλαβαν οι καινούργιοι Δημοτικοί Άρχοντες.
Το ότι δεν το κάνουν δεν είναι καθόλου τυχαίο.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Μεθαύριο την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα συνεδριάζει τοΔημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στη Πάλαιρο. Η Συνεδρίαση γίνεται μετά από δύο μήνες, παρότι ο κώδικας προβλέπει συνεδρίαση τουλάχιστο μία φορά το μήνα. Οι αρμόδιοι ας απολογηθούν για τους λόγους της μη συνεδρίασης.
Το δέκατο έκτο (16) θέμα έχει τίτλο με θέμα: Περί έγκρισης απολογισμού Ν.Π.Δ.Δ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης για το έτος 2014. ( Εισηγητής κ Αποστολάκης Παντελής). Προηγήθηκε η συζήτηση στο ΔΣ του κέντρου, το πρακτικό της συνεδριάσεως είναι το παρακάτω:


Προκύπτει από το πρακτικό ότι το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και 24ο θέμα στη σειρά. Η κοινή λογική λέει ότι τα μέλη του ΔΣ πήγαν απροετοίμαστα, χωρίς καμία προεργασία και χωρίς κανένα έλεγχο επί των πεπραγμένων. Το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό του 2014. Βέβαια απουσίαζαν ως συνήθως τα δύο συγκεκριμένα μέλη του. Τις περισσότερες φορές ο κ. Κουτιβής και τις λιγότερες ο κ. Γερωκοστόπουλος.

Ο Απολογισμός αυτός περιλαμβάνει δράσεις και διαχειρίσεις δύο ΔΣ λόγω της αλλαγής της Δημοτικής Αρχής την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Το ένα ΔΣ με πρόεδρο την κ Βασιλάκου Πηνελόπη μέχρι την 31η Αυγούστου 2014 όπου τα μέλη της Αντιπολίτευσης πολλές φορές απουσίαζαν και όταν ήταν παρόντα τις περισσότερες φορές καταψήφιζαν και μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014 με Πρόεδρο τον κ Αποστολάκη Παντελή που γίνονταν πάλι το ίδιο δηλ τα μέλη της αντιπολίτευσης είτε απουσίαζαν τις περισσότερες φορές ή καταψήφιζαν . Βέβαια όχι όλα.

Και ενώ έτσι τα πράγματα συμπολίτευση-αντιπολίτευση (με εναλλαγή ρόλων και αλλαγή προσώπων) τα παρόντα μέλη υπερψηφίζουν τον απολογισμό.
Τούτο μεν είναι περίεργο, εξηγήσιμο ίσως από τα παρακάτω. Παραθέτω ότι στοιχεία έχω. Δείτε σας παρακαλώ τα μέλη του ΔΣ του κέντρου. Είναι γραμμένα στο πρακτικό. Παρακαλώ μελετήστε τα στοιχεία και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Μέχρι την 31η Αυγούστου 2014 από τα στοιχεία που έχω είναι τα παρακάτω:
Από το μαγαζί της κ. Φραγκογιάννη ΒασιλικήςΠροχωρούμε για το Παιδικό σταθμό του Αγίου Νικολάου. Εργολάβος κ Καλογιάννης Δ Γεώργιος:


Εργολάβος κ Καταγής Παναγιώτης, με Αριθ πρωτ: 398/1-07-2014 έχουμε απευθείας ανάθεση στο έργο Χωματουργικές εργασίες Αυλείου Χώρου ΔΠΣ Αγίου Νικολάου
Το ποσό 1.599,00 ευρώ.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΠΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 17.600 ευρώ.!!!!!!

Επισκέφθηκα το Παιδικό Σταθμό Αγίου Νικολάου. Είδα τον εξωτερικό χώρο και έβγαλα τα συμπεράσματα μου. Καλώ και σας Δημοτικοί Σύμβουλοι να πάτε στον Αγιο Νικόλαο να δείτε και να σκεφτείτε. Στη συνέχεια βάλτε το χέρι στη καρδιά και ψηφίστε. Θα τα ψηφίσατε;

Μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι 31-12-2014 έχουμε τα παρακάτω:

Μία από τους προμηθευτές καυσίμων για τους Παιδικούς Σταθμούς είναι η κΤραυλού Κασσιανή. Έχουμε τα παρακάτω εντάλματα:

 
 Από 1-9-2014 μέχρι το τέλος του 2014 έχουμε τα παρακάτω εντάλματα σε προμηθευτές και εργολάβους. ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.


Οι δύο τελευταίες δαπάνες ποσού 22.331 ευρώ έχουν αποδέκτη την Α.ΝΑΙ.Τ, εταιρεία σε καθεστώς υπό εκκαθάριση.

Τα υπόλοιπα ποσά αθροιστικά είναι 98.000 ευρώ περίπου. Δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες για τη σίτιση των παιδιών των παιδικών σταθμών για ευνόητους λόγους.

Προχωρούμε παρακάτω:
Από 1-9-2014 μέχρι Σημερα


ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ότι για λιπάσματα για τα γήπεδα πληρώσαμε 6.000 ευρώ!!!!!. Έγινε ανέκδοτο σε ολόκληρο το Δήμο. Με το ποσό αυτό να αντιστοιχεί σε τριακόσια τσουβάλια λίπασμα θα λιπαίναμε όλα τα γρασίδια του κάμπου Παλαίρου- Πογωνιάς. Αυτό θα το ψηφίσετε;

Τα δύο μαγαζιά του Αγρινίου πήραν συνολικά 20.483 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η τοπική αγορά. Θα το ψηφίσετε;

Αγαπητοί αναγνώστες από επίσημο έγγραφο που πήρα από το κέντρο μέριμνας προκύπτει ότι κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο 52.000 ευρώ πήγαν για ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων τα περισσότερα από τον κ Βερύκιο. Βέβαια τρείς Δημοτικοί Σύμβουλοι της σημερινής πλειοψηφίας το ανεβάζουν σε διπλάσιο και πλέον νούμερο. Θυμάστε Δημότες, το έλεγαν προεκλογικά.

Προχωρούμε παρακάτω:Για το κ. Τζεφριό έχουμε και το χρηματικό ένταλμα 159Γ (1-7-2-15) ποσού 4.988,88 και για το κ. Αχιλλέα Λεων. Ζαφειρούλη το χρηματικό ένταλμα 62Γ ποσού 999,99 ευρώ.
Τα παραπάνω χρηματικά εντάλματα αναφέρονται σε καθαρισμό περιβάλλοντος χώρου και διάνοιξη-καθαρισμό αυλάκων γύρω από τοποδοσφαιρικό γήπεδο της Βόνιτσας. ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ 8.000 ευρώ !!!!!!

Επισκέφθηκα το Ποδοσφαιρικό Γήπεδο της Βόνιτσας. Είδα τον εξωτερικό χώρο και έβγαλα τα συμπεράσματα μου. Καλώ και τους Δημοτικούς Σύμβουλους να πάτε στο Γήπεδο της Βόνιτσας να δείτε και να σκεφτείτε. Στη συνέχεια βάλτε το χέρι στη καρδιά και ψηφίστε. Θα τα ψηφίσατε;

Το συνολικό ποσό που αναφέρεται στο Γήπεδο της Βόνιτσας είναι πέρα από κάθε λογική και ανάγκη. Δείτε παραπάνω και θα καταλάβετε.

Βέβαια δαπάνες για χαρτικά υπάρχουν και άλλες.Η εταιρεία ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ και ΣΙΑ Ο.Ε έχει εισπράξει και πολλά άλλα χρηματικά ποσά τόσο από το Κέντρο όσο και από το Δήμο από οφειλές του 2014 και απευθείας αναθέσεις το 2015.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πανταζή Παναγιώτα συμμετείχε και ψήφισε όλες τις αποφάσεις αυτές παραβαίνοντας το άρθρο του κώδικα που ανέφερα παραπάνω. Τούτο είναι πολιτικά και δεοντολογικά απαράδεκτο και οφείλει να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσουν οι αρμόδιοι.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τραυλός Σωτήριος παραβίασε το άρθρο του κώδικα που ανέφερα παραπάνω το 2015. Οφείλει και αυτός να παραιτηθεί.Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσουν οι αρμόδιοι.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
-ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.
-ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου